BİZ DE ÇAĞRI YAPALIM
Saadet Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Burak Turhan, Erbakan Haftası dolayısıyla yapılan ‘Sizce Erbakan’ konulu kompozisyon yarışmasının sonuçlandığını ve düzenlenen törenle dereceye girenlere ödüllerinin verildiğini söyledi. Turhan, “Yarışmaya çok sayıda kompozisyon gönderildi. Konunun uzmanlarından oluşan jürimiz, bu eserleri titizlikle okudu, inceledi. Yapılan değerlendirme sonucunda üç eser dereceye layık görüldü. Buna göre, birinciliği ‘Erbakan’ın Yolu’ başlıklı kompozisyonla Elif Esen, ikinciliği ‘Erbakan’ başlıklı kompozisyonla Mehmet Şahintaş, üçüncülüğü ise ‘Hakkı ve Hakikati Savunan Adam: Necmettin Erbakan’ başlıklı kompozisyonla Nihat Malkoç kazandı.

10 Mart Çarşamba günü online olarak düzenlediğimiz programla dereceye giren yarışmacılarımızı açıkladık. Daha sonra ilçe başkanlığımızda cep telefonu, drone ve akıllı saat ödüllerimizi teslim ettik. Bu vesileyle katılım gösteren yarışmacılarımızı, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen düzenleme komitesini ve jüri üyelerini tebrik ediyorum.” dedi. Necmettin Erbakan’ın anısını yaşatmak adına biz de çağrı yapıyoruz. Ve diyoruz ki Ortahisar Mahallesi’nde Erbakan’ın çocukluğunun geçtiği evin hali içler acısı. Anıyı yaşatmak adına bu ev de değerlendirilmelidir.

ANDIMIZ GERİ GELMELİ
Danıştay'ın Öğrenci Andını yasaklayan kararı siyasi gündemin ilk sıralarında yer alıyor. Danıştay'ın verdiği kararı değerlendiren BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Neymiş, sen ne Mutlu Türküm dersen diğeri de başka bir şey dermiş. Peki, biz şunu bilmiyor muyuz, andımız ideolojisiyle yetişen insanların bu ülkeye ne kadar faydalı işler yaptığını, ne kadar vatanperver olduğunu, vatanı için her şeyini feda edebilir mottosuyla bir hareket kabiliyeti ortaya koyduğunu biz tecrübe ettik.” ifadelerini kullandı.

Baş, açıklamalarında şunları söyledi: “Andımız hususu şu günlerde yeniden gündemde. Kaldırılması zaten gereksiz bir hareketti. O yüzden bunu tartışmanın bir anlamı yok, bir an önce, derhal andımızı, Atamıza sözümüzü her sabah tazelememizde çok büyük fayda var.” Bizce de andımız kararı yeniden gözden geçirilmeli ve yeniden okullarda her sabah tekrar edilmeli.

YÜCESAN AĞLATTI
MHP Trabzon Eski İl Başkanı, Trabzonspor Divan Kurulu Üyesi İhsan Yücesan hayatını kaybetti. Merhuma Allah’tan rahmet geride kalan ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.”

ŞEREF DUYDUK
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, MHP Trabzon eski İl Başkan Yardımcısı ve iş adamı Oktay Kaplan’ı ziyaret etti. Ziyaretle ilgili Başkan Genç, “Oktay Kaplan’ı ziyaret ederek hasbihal ettik. Oktay Bey’e misafirperverliği için teşekkür ediyorum.” derken, Kaplan ise, “Ziyaretleriyle bizleri onurlandıran Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i misafir etmekten şeref duyduk.” paylaşımında bulundu. Son günlerde siyasi gündem Kaplan’ın iş yerinde şekilleniyor diyebiliriz.

HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ
Vakfıkebir Merkez Çarşı Mahallesi Muhtarı Gökhan Bahadır, Andımız’ın yasaklanması ile ilgili açıklama yaptı. Bahadır şunları söyledi: “Andımıza sahip çıkmayanlara ant olsun ki biz de sahip çıkmayacağız. Birilerine siyasi olarak şirin gözükmek adına ülkemizin milli benliğimiz ve kırmızı çizgilerimizle oyun oynamanın ne kadar büyük bir hata olduğunu belki yarın belki yarından da yakın. Hep birlikte göreceğiz. Ülkemizin geçtiği bu zor süreçte yaptıkları birçok yanlış varken bir de bu hatanın yapılması. Haddi ve çizmeyi aşmaktır. 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutluyor, Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun diyorum.”

Editör: Haber Merkezi