ÇALIK UNUTULMADI
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu, Vakfıkebir’de ikamet eden Gazimiz Emre Çalık’ı ve ailesini ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Vakfıkebir ilçesinde yaşamını ailesi ile birlikte sürdüren Gazimiz Emre Çalık’ı Ustaoğlu ile birlikte Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Ergüven, İlçe Jandarma Komutanı Mert Oğuztarhan ve Vakfıkebir Aile ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral da ziyaret etti.

Ustaoğlu ziyarette, “Vatan, bayrak ve millet uğruna bir an bile düşünmeden canını ortaya koyarak mücadele eden yiğitlerimiz ve onların kıymetli aileleri için ne yapsak azdır. Sizler bize devletimizin birer emanetisiniz. Bu vesileyle, aziz vatanımızın bekası için canlarını hiçe sayarak şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimize rahmet gazilerimiz ve ailelerine ise sağlık ve afiyet diliyor, bayramınızı tebrik ediyorum.” dedi. Vali Ustaoğlu ve Vakfıkebir protokolünü bu duygusal ve vefalı ziyaretten ötürü tebrik ediyor, gazimize Allah’tan sağlık diliyoruz.

YENİDEN ARTIŞA GEÇMESİN
Koronavirüs önlemleri kapsamında 29 Nisan'da başlayan 17 günlük tam kapanma, dün sabah saat 05.00 itibarıyla sona erdi. Tam kapanmanın bitmesiyle birlikte Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da kademeli normalleşme başladı. Tam kapanmanın bitmesiyle birlikte Trabzon’da sabahın erken saatlerinden itibaren postane ve bankaların önünde uzun kuyruklar oluşmaya başladı.

Tam kapanma sürecinde kamu ile olan işlerini halledemeyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde bu kurumların önüne akın etti. Tam kapanma bitiminin ilk gününde yaşanan bu görüntü ise birçok kişiyi endişelendirdi. Vatandaşlarımızdan tedbirlere uyulmasını maske, mesafe ve hijyen konusuna dikkat edilmesi gerektiğini yeniden hatırlatıyoruz. Yoksa yine en başa döneriz ve vaka sayıları artışa geçer, lütfen biraz daha dikkatli olalım.

BİREYSEL DEĞİL TOPLUMSAL DAVRANALIM
17 günlük tam kapanmanın ardından vaka sayılarında düşüş kaydedilirken, bu dönemde aşılamalara da devam edildi. Vaka sayılarında düşüş yaşanan illerden olan Trabzon’da ise bugüne kadar toplam 328 bin 223 doz koronavirüs aşısı uygulandı. Türkiye genelinde ise bu sayı 25 milyon 912 bin 195 doza ulaştı.

Doğu Karadeniz’in diğer illerinde ise aşılama sayıları şu şekilde: Samsun 522 bin 832, Ordu 329 bin 252, Artvin 75 bin 700, Rize 135 bin 926, Giresun 219 bin 644, Gümüşhane 41 bin 174, Bayburt 21 bin 940. Aşı olma hakkı bulunmasına rağmen aşı olmayan vatandaşlarımıza aşı olmaları konusunda çağrı yapıyoruz. Bu salgını yenebilmek için aşının ne kadar önemli olduğu ortada iken bireysel değil toplumsal olarak davranalım.

KAYA DEDİ Kİ…
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya iktidara eleştirilerde bulundu. Kaya şunları söyledi: “İstanbul seçimlerini kazanmak için PKK terör örgütü elebaşının kardeşini devletin televizyonu TRT'ye çıkaranların söylediklerine bir bakın. Bu işlere umut bağlamışsanız 'kesin gidiyorsunuz' demektir. Millet size bunun için mi oy verdi? Bu işlerle uğraşmak yerine perişan ettiğiniz milletimizin ve esnafımızın dertleriyle ilgilenin!

Siz de iyi biliyorsunuz ki; Sn. Dursun Çiçek'in Partimizde bir görevi bulunmamaktadır ve açıklamaları sadece kendisini bağlar. Bakan verme konusuna gelince; 2015 yılında siz HDP'ye 2 bakanlık vermiştiniz zaten! Bilmiyorsanız 'Ak' kadrolarınıza bakın!” Bakalım Milletvekili Kaya’ya iktidar cephesinden cevap gelir mi?

Editör: Haber Merkezi