DEREYİ BULANDIRMAYIN
Canı sıkılan AK Parti Trabzon İl Başkanlığı için nabız yokluyor. Yok efendim İl Başkanı değişecekmiş ya da falanca isim yeni İl Başkanı olacakmış gibi yazılara şahitlik ediyoruz.

Şunu belirtmek lazım ki öncelikle ilçe başkanları belli olacak AK Parti’de, sonrasında da İl Başkanlığı için takvim ilerleyecek. Şuanda partinin İl Başkanı Haydar Revi.

Kendisine daha üst düzey bir görev verilmediği takdirde de Revi bu görevine devam edecek. Dereyi bulandırmanın çok da fazla anlamı yok.

SANDIK HER SONUCA GEBEDİR
Kongrelerde başladık, oradan devam edelim. İYİ Parti Ortahisar ilçe Başkanlığı’nda da kongreye gidilecek. Kongre için üç ismin yarışacağı öne sürülüyor. En şanslı isim mevcut Başkan Erdal Uzun olsa da sandık her türlü sonuca gebedir.

Üçlü yarışta Uzun, işi sıkı tutmalı. Çünkü İYİ Parti her ne kadar son günlerde transferlerle gündeme gelse de parti içi muhalefet de derinden çalışıyor. Ortahisar kongresi çok da kolay geçmeyecek gibi.

UZUN SİYASETE UZAK DEĞİL
Eski Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun’u sosyal medya paylaşımlarından takip ediyoruz. Görüyoruz ki Uzun siyasetin uzağında değil.

Uzun aktif görevdeymiş gibi paylaşımlarda bulunup gündeme yönelik yorumlardan kaçınmıyor. Uzun’un bu siyasi aktivitesi parti çalışmalarına da yansırsa ilerisi için ismi yeniden farklı adaylıklar için gündeme gelebilir. Bakalım Uzun’un siyasi geleceği nasıl şekillenir.

YOK BÖYLE PERFORMANS
TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’ın performansı yok artık dedirtecek cinsten. Bir bakıyorsunuz Genel Müdür belediye işçileri iş başında, bir bakıyorsunuz belediye üst yönetimi ile toplantı halinde.

Bir de bakıyorsunuz makamında konuklarını ağırlıyor. Genel Müdür Tekataş önceki gün de Çukurçayır Muhtarı Hüseyin Erkut’u kabul edip yapacakları çalışmaları istişare etti.

İLK DURAK ARSİN
Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy fotoğraf yarışması için ilçesine davet etti. Gürsoy, “Ortahisar Platformu tarafından 20-24 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan Trabzon'da gün batımı fotoğraf yarışmasında fotoğraf çekim noktası olarak ilk durak Arsin Sahil Parkımız olarak şartnamede yer almıştır. Profesyonel ve Amatör Fotoğraf sanatçılarımızı şartnamede belirtilen tarihler arasında gün batımı fotoğrafı çekmek için ilçemize bekliyoruz. Işığınız bol olsun” dedi.

Ortahisar Platformu’nun ilk icraat olarak sunduğu bu yarışma bakalım nasıl sonuç ortaya çıkartacak.

ONLAR ÇAĞRILMAMIŞ
Önceki gün Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Master Planı için lansman toplantısı düzenledi. Birçok kesimden isim de bu toplantıya davet edildi. Ancak hem bazı sivil toplum kuruluşu yöneticileri hem de üniversiteden bazı akademisyenler bu konuda söz hakları olduklarını ancak bu toplantıya davet edilmediklerini belirtmek için tarafımıza ulaştılar.

Büyükşehir’in avukatı değiliz ama bu sadece bir tanıtım toplantısıydı, bundan sonra fikir alışverişlerinin olacağı toplantılara sizler de davet edilirsiniz diyerek kendilerine cevap verdik. Bunu da yazmış olalım.

Editör: Haber Merkezi