BAYRAMDA YASAK VAR MI?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı'nda Kovid- 19 nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması yapılıp yapılmayacağının sorusunu cevapladı. Erdoğan, “Kurban Bayramı için böyle bir adım atmak biraz zor ama değerlendirmesini Bilim Kurulu yapacağı gibi biz de Bilim Kurulu ile bunu tabii paylaşabiliriz” diye konuştu.

Kurban Bayramı'nın özellikleri ve hususiyetinin çok farklı olduğunu belirten Erdoğan, “Tabii o gün kurbanlar kesilecek. Kurbanları kesmenin yanında tabii herkes özellikle birbirini ziyaret ki bu sadece bayramda oluyor. Ama şu an için gündemimizde böyle bir durum (kısıtlama) yok” ifadelerini kullandı. Merak edilen soru böylelikle cevap bulmuş oldu.

FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ
Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğü 2020 yılı 1. Olağan Genel Kurulu’nun ikinci ve son oturumu, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında açılış konuşmaları sonrası 2019 yılı Faaliyet Raporu müzakere edildi. Meclis üyelerinin görüş ve önerilerini dile getirmesinin ardından TİSKİ Genel Müdürlüğü 2019 yılı Faaliyet Raporu’nun yeterliliği oy birliği ile kabul edildi.

Meclis Başkan Vekili Atilla Ataman, TİSKİ Genel Müdürlüğü'nün 2019 yılı Faaliyet Raporu’nun meclis üyeleri tarafından yeterli görülmesinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve belediye yönetimi adına meclis üyelerine teşekkür etti. Ataman, TİSKİ Genel Müdürlüğü'nün şehre içilebilir ve sürekli içme suyu ve sağlıklı bir altyapı temini sağlamak adına çalıştığını belirterek, yaşanılabilir bir Trabzon için ortak akılla hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi. Genel Kurul Toplantısında daha sonra Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen diğer maddelerin görüşülüp, müzakere edilmesine geçildi. Toplantı, maddelerin oy birliği ile onaylanmasının ardından sona erdi.

DOSTLARIN BULUŞMASI
Eski Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Muhammet Öztürk, Eski Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilat Başkanı Oktay Kaplan, Eski BAĞKUR İl Müdürü Yusuf Bahadır, Eski Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkan Yardımcısı Şevki Çubukçu, TMMOB Trabzon Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yılmaz Odabaş ve eğitimci Yavuz Karaman bir araya geldi.

Dostların buluşmasında genel ve yerel siyaset ile Trabzonspor masaya yatan konular arasındaydı. Pandemi sonrasında bir araya gelen eski dostlar gemicilerin tabiriyle değişmeyen rota ile tam yol ileri görüntüsü verdi.

CANALİOĞLU TURP GİBİ!
Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı, Eski Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu bölgede yeni hizmete giren 7M Hastanesi’ni ziyaret etti. 7M Hastanesi CEO’su Dr. Alparslan Kapısız ile bir araya gelen Canalioğlu hastanedeki çalışmalar hakkında da bilgi aldı. Aynı zamanda Canlioğlu check up yaptırmayı da ihmal etmedi. Canalioğlu’nun tabiri caizse turp gibi olduğu öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi