BU TESPİTLERE KULAK VERİLMELİ
Kamu Sen Trabzon İl Başkanı Coşkun Dilber’den Asgari Geçim Endeksi açıklaması geldi. Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi’nin 2020 Ekim ayına ait asgari geçim endeksi sonuçlarının açıklandığını ifade eden Dilber, “Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan Ekim 2020 fiyatlarına göre yapılan araştırmada çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 3.743,67 TL olarak hesaplandı. Dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi ise 7.625,85 Lira olarak belirlenmiştir. Sonuçlar, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin bir önceki aya göre 58,74 TL, %0,78 oranında arttığını gösterdi. Çalışan tek kişinin açlık sınırı ise bir önceki aya göre 26,73 TL, %0,93 oranında yükselerek ve 2.892,24 Lira olarak hesaplandı.

2021 yılı için kamu çalışanlarının alacağı zam oranı yüzde 3+3'tür. Resmi verilere göre gıda enflasyonu yıllık %16,51 olmuştur. Cebimize yansıyan gerçek enflasyon ise bunun çok daha ötesidir. Son dönemde yaşamakta olduğumuz ekonomik dalgalanmanın temelinde piyasaların durgunluğa girmesi, alım gücünün düşmesi ve belirsizlikler yatmaktadır. Piyasalara güven aşılamanın en kolay yolu, tüketici kesimi harcama yapabilir hale getirmektir. Kamu çalışanlarımıza verilecek bir ek zam bilinmelidir ki piyasalara da can verecek hareketlilik getirecektir” dedi. Başkan Dilber’in bu tespitlerine kulak vermek gerek.

İHALE İPTAL Mİ?
Trabzon Şehir Hastanesi ihalesinin iptal edildiği haberleri gündeme gelince AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora konu ile ilgili açıklamada bulundu. Cora konu ile ilgili, “Şu anda ihalenin iptali diye bir durum söz konusu değil. İhale komisyonu yapılan itirazları değerlendiriyor. Süreç devam ediyor” ifadelerini kullandı. Trabzon’da Akyazı dolgu alanına yapılması planlanan Trabzon Şehir Hastanesi ile ilgili, 22 Eylül’de yapılan, 1 milyar 99 milyon TL ile en uygun teklifi veren Kalyon İnşaat’ın kazandığı ihalenin, diğer firmaların yaptığı “yeterlilik” itirazı üzerine iptal edildiği öne sürülmüştü.

OTOGARDA KAZMA VURULACAK
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun en önemli projeleri arasına yer alan Şehirlerarası Otogar Projesi kazma vurma aşamasına geldi. Proje ile ilgili tüm yasal süreç tamamlanırken, yüklenici firma işe önce istinat duvarları yapmakla başlayacak. Bunun için de şantiye kurulmaya başlandı. Önümüzdeki günlerde Şehirlerarası Otogar Projesi için temel atma töreni yapılması bekleniyor.

BİRLİKTE HAREKET VURGUSU
Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Semi Hamzaçebi çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. Hamzaçebi şunları söyledi: “TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu olarak görev tanımımız içerisinde olan alanlarda İlimizin ve Ülkemizin her kurumunun, çevre ve insan odaklı bütün projelerine katkı vermeye hazırız. Günümüz toplumları yaşam alanlarının bilinçli planlanmasında doğrudan etkin olmak istemektedirler.

Bu bağlamda, kamu kurumları ve halk arasında köprü vazifesi görerek kurumlar arası iletişimi canlı ve diri tutmak için bu tür ziyaretleri daha sık gerçekleştirerek bağların güçlenmesini sağlamayı bir görev edindik. Toplumun beklentilerinin karşılanması ve gelecek nesillere yaşanabilir alanlar bırakmak için kamu ve sivil toplumu bir arada birlikte düşünmek, birlikte hareket etmek ve birlikte üretme düşüncesi ile üretken odacılığa devam edeceğiz” dedi. Birlikte hareket vurgusu yapan Başkan Hamzaçebi’yi kutluyoruz.

Editör: Haber Merkezi