FIRTINA’YA TEBRİK YAĞDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 Turkcell Süper Kupa’yı kazanan Trabzonspor’u tebrik etti. Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “2022 Turkcell Süper Kupa sahibi olan Trabzonspor'u, şehrimizi ve tüm Trabzonspor camiasını tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop da, Turkcell Süper Kupa şampiyonu olan Trabzonspor'u tebrik etti. Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Tebrikler Trabzonspor. 2022 Turkcell Süper Kupa şampiyonu olan Trabzonspor'u ve tüm Trabzonspor camiasını yürekten kutluyorum. Sahadaki mücadelesinden dolayı Sivasspor'u da tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı. Turkcell Süper Kupa’nın sahibi olan Trabzonspor’a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan da tebrik mesajı geldi. İmamoğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Süper Kupası’nı kazanan Trabzonspor’u; futbolcularını, yöneticilerini ve camiayı tebrik ederim.” Biz de bu vesile ile aldığı kupalar ile göğsümüzü kabartan Karadeniz Fırtınası Trabzonspor’u tekrar tebrik ediyor, bu başarıların artarak devam etmesini diliyoruz.

SIKINTI GÖRMEZDEN GELİNMESİN

Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, son dönemlerde hastanelerden doktor randevusu ile ilgili sistemden yapılan başvurularda yaşanan sıkıntılarla ilgili açıklamada bulunarak, “Vatandaşlarımız sistem üzerinden randevu alamadığı takdirde sabahleyin hastanelere gelerek ilgili hekimden yüzde 80-85 oranında muayene olabilme ihtimalleri var.” dedi. Özellikle Kovid döneminde iki yıllık süreçte randevu harici hasta alınmadığını hatırlatan Usta, “Randevu sistemimiz 2010’lı yıllarda başlayıp devam eden bir sistem. Bizce çok medeni bir sistem. Özellikle kovid döneminde iki yıllık süreçte randevu harici hasta alınmadığı noktasından sonra tekrar randevu harici hastalar da gelebilir, dediğimiz durumda insanlarımızın adaptasyonunda sorunlar yaşadık. Daha önceden hiç randevu almadan ki; sistem varken yüzde 10-15 kullanılan bir sistemden bahsediyoruz randevu almadan gelen insanlarımız şimdi randevu almadan gelmeme dürtüsüne büründü.” dedi. Bizce randevu sistemi daha sağlıklı çalışmalı, insanlar yüzde 80-85 oranında randevu bulabilme ihtimali ile karşı karşıya kalmamalı. Hani deniliyor ya eskiden hastanelerde randevu sıraları oluşturdu diye, şu an birçok hastanede eskisi gibi görüntüler dikkatimizi çekmiyor değil. Randevu konusu günümüzde sorun olmaya başladı, bu sıkıntı görmezden gelinmemeli.

NİYE KAPATTINIZ OKULUN KAPISINI?

Trabzon’un en köklü liselerindendir Affan Lisesi. Bahçeçik Mahallesi’nde yer alır ve mahalleli ile de bütünleşmiştir. Okulun arkasında bulunan saha da biz bildik bileli okulda eğitim olmadığı zamanlarda vatandaşlara açıktır. Kimi mahalleli oraya gider sabah sporunu yapar, kimi mahallelinin çocuğu orada vakit geçirir. Ancak geçtiğimiz hafta sonu okulun arkasında sahaya giden kapının kapatıldığını öğrendik. Öyle ki kapı kapatıldığından içeride insanlar da varmış. Ve bu vatandaşlar kapının üzerine tırmanarak dışarı çıkmak zorunda kalmış. Anlam veremediğimiz bir olay bu. Ne istiyorsunuz insanlardan? Devletin malını vatandaştan mı esirgiyorsunuz? Bu hatadan dönün, mahallenin sosyal yaşantısına engel olmayın. İlgilisine duyurmuş olalım.

Editör: Haber Merkezi