EN KISA ZAMANDA TAMAMLANMASI BEKLENTİMİZDİR
Erzincan-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu Platformu'ndan yapılan açıklamada, 16 Şubat 2021 tarihinde Trabzon il kongresinde yaptığı konuşmada, Erzincan- Gümüşhane-Trabzon Hızlı Tren projesinin güzergâh etüt çalışmalarının seneye tamamlanacağını ve ardından inşaatın başlayacağını müjdeleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür edildi. Erzincan-Gümüşhane- Trabzon Demiryolu Platformu sözcüleri M. Suat Hacısalihoğlu, Şaban Bülbül ve Mustafa Yaylalı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) bir araya gelerek bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Erzincan-Gümüşhane- Trabzon demir yolu hattı, özellikle Gümüşhane'deki altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko, demir, pirit, antimon, barit, kireçtaşı, kil ve kaolen madenlerinin dünyaya rekabetçi fiyatlarla ihraç edilebilmesini sağlayacaktır. Sayın cumhurbaşkanımızın bu sözlerine istinaden Erzincan - Gümüşhane - Trabzon demir yolu hattının güzergâh etüt çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanması ve ardından yatırım programına alınarak yapım ihalesi tarihinin müjdesinin verilmesi tüm bölge halkı ve iş dünyasının beklentisidir. Bu vesileyle bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanımıza gerek Erzincan- Gümüşhane-Trabzon Demiryolu, gerekse bölgemizdeki diğer büyük projelere gösterdiği ilgi ve destek nedeniyle teşekkür ediyoruz.” Biz de artık vaadin hayata geçmesini temenni ediyoruz.

ÖDÜLLÜ FOTOĞRAF YARIŞMASI
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 41. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu kapsamında ödüllü fotoğraf yarışması düzenliyor. Fotoğraf makinesi bulunan tüm amatör ve profesyonel fotoğrafçılar, 10 Mart Çarşamba gününe kadar yarışmaya başvurabilecek. 21 Şubat Pazar günü saat 09.30’da Hızırbey Mahallesi Devlet Sahil Yolu Caddesi Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) önünden başlayacak 41. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu esnasında fotoğraf makinesi ve drone ile çekilen fotoğraflar, instagram hesapları üzerinden #trabzonyarimaratonu etiketi ile paylaşılacak.

Seçici kurul, paylaşılan fotoğraflar arasından 1’inci, 2’nci, 3’üncü ve sergilenmeye layık gördüğü fotoğrafları seçecek. Jüri tarafından belirlenecek fotoğrafların orijinal halleri [email protected] adresine veya yarışma sekretaryasına teslim edilecek. Daha sonra fotoğrafların orijinal halleri incelendikten sonra jüri ödülleri açıklayacak. Yapılan ödül töreninin ardından yarışma fotoğraf sergisi ve almanak lansmanı gerçekleştirilecek. Yarışmada birinciye 5 bin lira, ikinciye 3 bin lira, üçüncüye 2 bin lira, dron kategorisine 3 bin lira ve albümde yer alan eserlere ise 300 lira ödül verilecek.

BU UYARILARA DİKKAT
Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilerine göre, 8-14 Şubat 2021 tarihleri arasında Covid- 19 vaka sayılarının en yüksek olduğu iller sıralamasında ilk 5 ilin yer aldığı Karadeniz'de virüsün cenaze namazları ve taziye ziyaretleri ile yayıldığı belirlendi. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Karadeniz’de artan vaka sayılarının nedenlerinin insan hareketliliğinden kaynaklandığını söyledi.

Virüsün bulaşmasının daha çok aile içi ziyaret ve cenazelerde olduğunu belirten Prof. Dr. Özlü, “Bence daha çok aile içi akrabalar arası bulaş şeklinde oluyor. Asıl artışın sebebi o. Çünkü benim gördüğüm kadarıyla burada özellikle hafta sonu sokağa çıkma yasakları olduğu için, insanlar cuma günü akşam itibari ile köylerine gidiyorlar. Burada herkesin köyde bir evi var. Baba ocağında toplanıyorlar. Bakıyorsunuz 3-4 aile, hafta sonu cumartesi, pazar hep birlikte oturup kalkıyorlar, birlikte yiyip içiyorlar, kahvaltı yapıyorlar.

Bazen komşu da katılıyor, çünkü etraftaki evlerde hep akraba, genelde tanıdık. Büyük sofralar kuruluyor, birlikte vakit geçiriyorlar. O arada içlerinde biri pozitifse hepsine yayılmış oluyor. Bizim gördüğümüz aynı aileden çok sayıda hastayı aynı zamanda tedavi ediyoruz. Bakıyoruz aynı ailede, aynı soy isimde çok sayıda hasta var. Aile içi bulaşların çok önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi. Bu uyarılara dikkat etmek gerek.

Editör: Haber Merkezi