HEPİMİZİN SORUMLULUĞU

Dün Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla şehrin birçok isminden mesajlar ardı ardına geldi. İşte gelen mesajlar: Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: “Türk milletinin inancının, iradesinin, azminin ve bağımsızlık mücadelesinin en büyük destanı olan Çanakkale Savaşı, sadece Türkiye’nin değil dünya tarihinin en önemli savaşlarından biridir. Çanakkale Zaferi, Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır. ‘Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletiyle topyekûn canı ve kanı pahasına bizlere emanet ettiği bu kutsal vatanı, bir asır önceki kararlılık ve azimle muhafaza etmek hepimizin en önemli sorumluluğudur.”

CANLARINI FEDA ETTİ

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi: “Çanakkale Zaferi bugün Türk Milletinin gerektiğinde düşünmeden canını feda edebileceğinin kanıtı, milletimizin dünyada eşine rastlanmayan hasletlerinin ve üstün ruh halinin sayısız örnekleriyle dolu olduğu bir zaferdir. Düşmanın üstün teknolojik üstünlüğü aziz milletimizin iman gücü, yurt ve millet sevgisi karşısında dize çöktü. Tüm yokluklar karşısında canımızı, kanımızı ortaya koyarak yedi düvele unutamayacakları bir ders verdik, tarihe altın harflerle yeni bir destan daha yazdık. Bu ülkenin birlik beraberliği, bağımsızlığı için, bu bayrağın ilelebet dalgalanması, ezanın susmaması için ecdadımız seve seve canlarını feda ettiler.”

MİNNETLE ANIYORUZ

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: “Bu zafer topraklarımıza göz dikmiş haçlıların işgal operasyonuna karşı alınmış emsalsiz bir zaferdir. Bu vesile ile başta Çanakkale’de bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Çanakkale’ye 34 yaşında genç bir subay olarak katılarak savaşın seyrini Türk milletinin lehine çeviren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yine rahmet ve minnetle anıyorum. Ebedi liderimiz Prof. Dr. Haydar Baş’ın Çanakkale zaferi için söylediği, ‘Yıldönümünü kutladığımız bu zafer ve Çanakkale ruhu, içinden geçtiğimiz zor günlerde bizlere en güzel örnektir. İman gücüyle, birlik ve beraberlikle üstesinden gelemeyeceğimiz bir sıkıntı olamaz.’ sözleri bugünümüze de ışık tutmaktadır.”

KOLAY KAZANILMADI

Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan: “Toprağı vatan yapan şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile bir kez daha anıyoruz. Bu büyük zaferin en büyük mimarı hiç kuşkusuz maddi yetersizlikler içerisinde olmasına rağmen yüksek cesaret, moral ve kahramanca çarpışan Türk Ordusudur. O döneme göre zayıf görünen Türk askeri gösterdiği kahramanlıkla savaş tarihine geçmiştir. Bu topraklar hiç de kolay kazanılmamıştır. O nedenle üzerinde yaşayan bizler, bu emaneti iyi korumalıyız. Dünya her geçen gün değişiyor. Bu değişim karşısında cesur ve birlik olmalıyız. Bizlere bu toprakları vatan kılan şanlı ecdadımıza layık olmaya çalışmalıyız. Bu nedenle de önceliği üretime vermeli ve çok çalışmalıyız.”

GURUR DUYUYORUZ

Kamu-Sen Trabzon İl Başkanı Coşkun Dilber: “107. yılında; insanlık tarihinin en çetin ve en kanlı savaşlarından birine sahne olan, toprağın her zerresinin şehit kanıyla sulandığı, metrekareye 6 bin merminin düştüğü büyük Çanakkale Zaferi’ni milletçe büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. Bugün dünyanın pek çok ülkesinde yaşanan işgali ve felaketleri dikkate aldığımızda ecdadımızın canları pahasına kazanıp bizlere emanet bıraktığı bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün değerini daha iyi kavrıyor, ne mukaddes bir mücadele verildiğini daha iyi idrak ediyoruz. Tarih boyunca esaret altına alınamamış yüce bir milletin ferdi olmaktan gurur duyuyoruz.”

NAMUSUNU ÇİĞNETMEYECEK

Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1. nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli: “Milletimizin dünya sahnesinde var olma mücadelesinin en büyük timsali olan Çanakkale, Birinci Dünya Savaşında; Akif’in Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer O ne müthiş tipidir: Savrulur enkaz-ı beşer dizelerinde anlatılan kutsal mücadelenin yaşandığı yerdir. Çanakkale’de, Kut’ül-Amare’de, Sakarya’da; Şüheda gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar diyerek yad ettiğimiz bütün Şehitlerimizi, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle anıyor ve onlara, gözleri arkada kalmasın diye, tüm milletimizle beraber şöyle sesleniyorum: Asım'ın 
nesli diyordum ya nesilmiş gerçek: İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.”

Editör: Haber Merkezi