CEVAP BEKLEYEN ÇOK KONU VAR!
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu iki yıllık görev süresini değerlendirmek için basının karşısına çıkacak ve merak edilen sorulara cevap verecekti. Bu toplantı için geniş kapsamlı da hazırlık yapıldı. Ancak hem artan vaka sayıları hem de Ramazan aynın gelmesi ile birlikte bu toplantı Ramazan Bayramı’nın sonrasına ertelendi. Gerçekleştirilecek değerlendirme toplantısında bakalım Başkan Zorluoğlu merak edilen sorulara ne cevap verecek. Öyle ki cevap bekleyen çok konu var.

GÖZÜMÜZ GANİTA’DA
Söze Büyükşehir Belediyesi’nden girmişken oradan devam edelim. Büyükşehir Belediyesi, Ganita-Faroz arasında proje üzerinden incelendiğinde takdirlik bir işe imza atıyor. Umarız proje sadece kâğıtta kalmaz ve şehre yeni bir yaşam alanı kazandırılır. Bundan neden bahsettik, şunun için; projeye kazma vurulması ile birlikte Ganita’da deniz kenarında yapılan dolgu doğal olarak tepki çekti. Çünkü Trabzonlu artık, bir avuç toprağın dâhi denize dökülüp dolgu olarak kullanılmasını istemiyor. Dolayısı ile durum tepki çekiyor.

Konunun ne olduğunu sorduğumuzda o alandaki ağaçlara zarar vermemek için deniz kenarında yapılacak olan restorandın önünde oluşturulmak istenen alan için dolgunun yapıldığını öğrendik. Projeyi an be an takip eden Fen İşleri Daire Başkanı Murat Öztürk’ün bu memleketin çocuğu olduğunu bildiğimiz ve deniz/doğa hassasiyetine de şahit olduğumuz için bölgede büyük bir tahribat olmayacağına inanıyoruz. Umarız olmaz da! Gözümüz Ganita’daki çalışmalarda, bir sıkıntı olursa biz de kazan kaldırırız, altını çizmiş olalım.

ÇEBİ NEREYE OYNUYOR?
Her zaman söylüyoruz, yine söyleyelim; çok değişik bir şehirdir Trabzon. Birisi çalışmasa “niye çalışmıyor” denir bu doğal da, çok çalışana da neden kılıf aranır bilemiyoruz. Mesela son günlerde AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi için yazılan senaryoların ardı arkası kesilmiyor. Çebi, Ortahiasar’da olması gereken ama yıllardır olmayan saha siyasetini hayata geçirip hemen her gün bir değerlendirmede bulunup, vatandaş ve esnafla bir araya gelince dikkat çekti. “Çebi nereye oynuyor?” soruları da şehirde kulaktan kulağa yayılmaya başladı. Dedik ya, çok değişik bir şehirdir Trabzon, çalışsan niye çalışıyorsun diye gündem olursun. Bizce Başkan Çebi doğru yolda, bir yere oynuyorsa da iyi oynuyor.

ÖZDAĞ TRABZON’DA ONU ARADI
İYİ Parti’de sıkıntı yaşan Ümit Özdağ’ın son günlerde gündeminin Trabzon olduğunu öğrendik. Özdağ son günlerde Trabzon’a gerçekleştirdiği telefon görüşmeleri ile şehirdeki son durumu etüt ediyor. Bu görüşmelerden birisini de geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’den istifa ettiğini duyuran Davut Çakıroğlu ile gerçekleştirdi. Trabzon siyaset için önemli bir kale ve bundan sonrası için yeni bir yol haritası hazırlığında olan Özdağ da bu hassasiyeti bildiğinden Trabzon ile sıkı diyalog halinde. Bakalım bundan sonraki süreçte Çakıroğlu, Özdağ ile yeniden görüşür mü? Yoksa iş daha da ileri boyuta geçip birlikte yol yürürler mi? Siyaset bu, ne olacağı belli olmaz.

NEDİR BU SÜMELA’NIN ÇEKTİĞİ
Bu nedir Allah aşkına! İki ay açık, on ay kapalı. Sonra tekrar açılıyor, eksiği var diyerek yeniden kapatılıyor. Nedir bu Sümela’nın çektiği. Bir yer restore yapılacaksa kapatırsınız, geniş kapsamlı restorasyonu kaç ay/kaç yıl sürecekse yaparsınız, sonrasında tekrar açarsınız. Bu kadar plansızlık, bu kadar programsızlık olur mu? Bu şehrin en önemli katma değerinin turizm olduğu ve bu değeri parlatan yerleşkenin de Sümela olduğu gerçeği ortada iken vasatlığa akıl erdirmek imkânsız. Artık bitsin şu restorasyon.

Editör: Haber Merkezi