GENÇLER GEÇİT VERMEYECEKTİR
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Zorluoğlu mesajında, “Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz’ diyerek 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlerimizin ülkemizi her alanda daha ileri seviyelere taşıyacağına olan inancımız tamdır.

Emanetlerine sahip çıkan gençlerimiz, dün olduğu gibi bugün de özgürlük ve bağımsızlığımıza kast eden ihanet ve şer odaklarına fikirleri, çalışkanlıkları ve vatan sevgileri ile geçit vermeyecektir” ifadelerini kullandı. Zorluoğlu, Kadir Gecesi dolayısıyla  da mesaj yayımlayarak, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nin İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını diledi. 

KURTULUŞ MÜCADELESİNİN TEMELLERİ ATILDI
CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Hacısalihoğlu, “19 Mayıs 1919 Türk kurtuluş mücadelesinin başlangıç tarihidir. İstanbul işgal altındadır. Mücadele imkânları tükenmektedir. Anadolu’ya çıkılmalı ve bir mücadele başlatılmalıdır. Bu mücadelenin öncüsü 38 yaşında genç Mustafa Kemal’dir. Zorlu bir yolculuğun ardından Rum çeteleri ve İngiliz askerleri tarafından işgal altında olan Anadolu’ya, Samsuna çıkılmıştır. Kongreler süreci başlamış, Anadolu kurtuluş mücadelesinin temelleri bu tarihte atılmıştır” dedi.

İMKANLAR SEFERBER
Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Yıldız, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millî Mücadele Hareketini başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 101. Yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz.

Bizler, genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi imkânlara kavuşması, dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanıma, birikime sahip olabilmeleri için var gücümüzle çalışıyor, her türlü imkân ve kaynaklarımızı gençlerimizin geleceği için seferber ediyoruz. Genç nesillerimizin, kendilerine sunulan fırsat ve imkânlardan azami ölçüde istifade edeceklerine, mazimizden aldıkları ilhamla, Türkiye'yi daha da büyütmek, hedeflerine ulaştırmak için özveriyle çalışacağına yürekten inanıyoruz” dedi.                                                                       

SONSUZA DEK KOLLANACAK
Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Suiçmez, “19 Mayıs 1919 kurtuluş mücadelesinin ve kuruluş iradesinin başlatıldığı çok önemli bir tarihtir. Bu amaçla başlatılan yolculukta kahraman halkımız kurtuluş mücadelesine omuz vermiş ve emperyal güçlere karşı kurtuluş savaşını kazanarak tarih yazmıştır.

Atatürk’ ün Gençliğe Hitabında “Ey Türk Gençliği birinci vazifen Türk İstiklalini ve Türk Cumhuriyetini korumak olduğu” şeklinde Türk Gençliğine verdiği görevin dün olduğu gibi bugün de bilincinde olan Türk Gençliği, muhtaç olduğu gücün geçmişten gelip kendilerine ulaşan bağımsızlık duygusu olduğunun bilinciyle kendilerine emanet edilen Türkiye Cumhuriyet Devletini sonsuza tek koruyup kollayacaktır.”

YÜKSEK LİYAKATLİ NESİL
Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Sırrı Eren 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili açıklama yaptı. Eren şunları söyledi: “Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs'ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması da geleceğin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu özümseyerek; özgüveni yüksek, özgür düşünen, yüksek liyakatli genç nesiller olarak yetişmeleri adına değerlidir. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanları rahmetle anıyor, gençlerimize sağlık ve başarı diliyoruz.”

GELECEĞE YATIRIM
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. Ekim şunları dile getirdi: “Ulusal Kurtuluş Savaşımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin oluşumuna, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda 19 Mayıs 1919 tarihinin çok önemli bir yeri vardır. Bir millet, gençlerini iyi yetiştirebildiği ve onlara, kendilerini ispat edecek imkânlar sunabildiği sürece ilerleyebilir. Çünkü bugün bizlerin bulunduğu konumlara yarın gençlerimiz geleceklerdir. İşte bu nedenle gençlerimize yaptığımız her hizmet, aslında ülkemiz geleceğine yapılmış birer yatırım olarak değerlendirilmelidir.” Ekim, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, “İslam aleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum bu zorlu günlerimizde Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi