SADAKATLE SAHİP ÇIKARAK
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla siyasilerden kutama mesajları ardı ardına geldi. Gelen mesajlar şu şekilde: TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta: “Gençlerimizin de Milli değerlerine bağlı, evrensel değerlerle barışık olarak ve geleceğe güvenle bakarak yetişmesi 19 Mayıs ruhunu anlaması, benimsemesi ve sorumluluğunu üstlenmesi geleceğimiz için büyük önem taşımaktadır. Gençlerimizin bu aziz vatanın ecdadımızdan bizlere emanet olduğunun idraki içinde, tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacağınıza inanıyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurtuluş savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere değerli Trabzonlu hemşerilerimizin ve Aziz Milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.”

ONLAR GÜVENCEMİZ
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora: “Kurtuluş Savaşı'mızı zafere ulaştıran irade, kararlılık ve inancı, gençlerimizin aynen muhafaza ettiklerini görmekten mutluluk duyuyoruz. Bizler, tüm imkânlarımızla kendilerine destek verdiğimiz gençlerimizin, ecdat yadigarı olan bu aziz vatanımızı en iyi biçimde koruyacaklarına, istiklal ve istikbalimize gerektiğinde canları pahasına sahip çıkacaklarına inanıyoruz. Bizim gençlerimiz, asımın nesilleridir. Nerede bir ay yıldızlı bayrak yükseldiyse, bu bayrağı oraya taşıyan da yere düşürmeyen de asımın nesli olan gençlerimizdi. Samsun'da yakılan meşaleyi bugün de aynı kararlılık ve gururla taşıyan siz gençlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilerlemesinin, gelişmesinin ve büyümesinin en büyük güvencesidir. Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımızı korumak için canlarını ortaya koyan tüm kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyorum.”

KARA YAZGI DEĞİŞTİ
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya: “19 Mayıs umuttur, 19 Mayıs onurdur, emperyalizme karşı emsali görülmemiş bir direniştir. 19 Mayıs çaresizliğin, esaretin bittiği gündür. 19 Mayıs bu milletin yüz akı, dik başı, gururdan kabarmış göğsüdür. 19 Mayıs, bu toprakları bizlere vatan yapan ilk adımdır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk o nedenle ‘19 Mayıs benim doğum günüm’ demiştir. Türk Milletinin kara yazgısı bu rehber ile değişmiştir. Sadece Atamızın değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de doğduğu gün olan 19 Mayıs, Atamız tarafından Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmiş ve Türk Gençliğine armağan edilmiştir. Bu duygularla Milli bağımsızlığımızın lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm silah arkadaşlarını saygıyla, rahmetle ve şükranla anıyor, milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramını ve bu gururun 102. yılını coşkuyla kutluyorum.”

ÜLKEYİ KURMANIN TEK YOLU CHP
Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu: “Partimiz Cumhuriyet Halk Parti’si ülkemizin kurucu ve en köklü partisidir. Halkçı gençlere yönelik politikalar izlemektedir. Ülkenin koşulları kuruluş koşulları kadar zorlaşmıştır. Gençlerimizin bir kısmı apolitik bir kısmı da yurtdışına gitmek istemektedir. Bu koşullarda gençliğe düşen görev kaçmak değil bu zor koşullar üzerine azimle giderek politik alanda mücadele etmektir. Gitmeyi hayal ettiğin ülkede vereceğin emeği, burada ülkende vermen durumunda daha mutlu ve güçlü olacağına emin olabilirsin. Senden beklenen ülkende cehaletle, gericilikle mücadele etmen, bilimsel bilginin ışığı altında çalışmandır. Siyaset alanı sana dayatılan gibi nafile bir alan değil hayal ettiğin ülkeyi kurmanın tek yoludur. Bu yolu sana açacak parti Ata’mızın kurduğu ve gençlere emanet ettiği Cumhuriyet Halk Partisi’dir. CHP’si iktidara emin adımlarla ilerlemektedir. İhtiyacı olan genç kadrolarda yerini almak fikirlerinin önemsenmesini istiyorsan yerini al.”

BÜYÜK GÜN
Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli: “19 Mayıs 1919 günü, Türk Milletinin büyük uyanışının gerçekleştiği, işgalci güçlere karşı başkaldırının başladığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya istiklal, ya ölüm!’ sloganıyla Millet egemenliğine dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararının yaşama geçirildiği büyük gündür. Bu duygu ve inançla, Gençlerimizin ve tüm Ulusumuzun Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu cennet Vatan uğruna canını feda etmiş bütün Şehitlerimizi rahmetle anıyor, Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

Editör: Haber Merkezi