İNANCIMIZ TAM

Bugün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Bu vesile ile tüm okuyucularımızın bayramlarını kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. İşte bayramla ilgili gelen mesajlardan bazıları... Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: “19 Mayıs 1919’da yakılan kurtuluş ateşi ile bağımsızlığa giden yolda Türk milletinin kaderi çizilirken, bu özel günün geleceğimizin teminatı gençlere armağan edilmesi de çok büyük anlam ifade etmektedir. Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz’ diyerek 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlerimizin ülkemizi her alanda daha ileri seviyelere taşıyacağına olan inancımız tamdır. Emanetlerine sahip çıkan gençlerimiz, dün olduğu gibi bugün de özgürlük ve bağımsızlığımıza kasteden ihanet ve şer odaklarına fikirleri, çalışkanlıkları ve vatan sevgileri ile geçit vermeyecektir.”

İSTİKLAL ATEŞİNİN YAKILDIĞI GÜN

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: “19 Mayıs 1919 tarihi, sıradan bir tarih değildir. Osmanlı İmparatorluğu’nun İtilaf Devletleriyle imzaladığı Mondros Ateşkes Antlaşması çerçevesinde yurdun işgal girişimlerine karşı İstiklâl ateşinin yakıldığı gündür. Türk milletinin sarsılmaz cesaretinin ve kahramanlığının timsali olan şanlı, onurlu ve şerefli bir direnişin işaret fişeğinin yakıldığı tarihtir. Ezelden beri hür ve bağımsız olarak Türk milletini esaret altına almak isteyen emperyalistlere karşı tarihin en haklı ve en şerefli direnişinin başlatıldığı gündür. 19 Mayıs, şanlı tarihimizin önemli bir dönüm noktası ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Milleti’yle özdeşleşmesini en güzel biçimde yansıtan bir gün olarak asla silinmeyecek bir şekilde belleklere kazınmıştır.”

BU ÜLKE HEPİMİZİN

Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan: “Atatürk’ün İstiklal Savaşı’na önderlik edip, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduktan sonra 15 Eylül 1924’de Trabzon’a gerçekleştirdiği ilk ziyaretindeki Şu sözleri Trabzonlular için büyük bir onurdur: ‘Trabzon, Türk camiasında Cumhuriyetimizin zengin, kuvvetli, hassas, pek mühim dayanak kaynaklarından biridir.’ Bugün üzerinde hür ve bağımsız yaşadığımız Dünya’ya devleti ve milleti ile örnek gösterilen Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmaya 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı Anadolu İhtilali’ni ateşleyerek kuran Mustafa Kemal Atatürk’ü layık olmak için hiç unutmamamız gerekeni yine kendisinden öğreniyoruz: ‘Siyasî askerî zaferler ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa kazanılacak başarılar yaşayamaz ve sürekli olamaz.’ Onun için Atatürk’ün işaret ettiği ekonomik zafer için, ‘Her işin başı çok çalışmak ve çok üretmek.’ diyerek Trabzon Ticaret Borsası olarak koyduğumuz hedefleri gerçekleştirmek için kalkınma hareketini bir bütün olarak kabul edip, hep birlikte çalışacağız. Çünkü bu ülke hepimizin.”

VAROLUŞ MÜCADELESİNİN İLK KIVILCIMI

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün azim ve kararlılıkla başlattığı, şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri ve milletimizin yeniden varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs, tarih boyunca hep yükseklerde tuttuğumuz özgürlük sevdamızın bir yansımasıdır. 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da başlayan kurtuluş hareketi Cumhuriyetimizin başlangıcı olduğu gibi, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmasının da ilk adımıdır. 103 yıl önce Samsun’da başlatılan Milli Mücadele, büyük zorluk ve fedakârlıkların yanında milletimizin topyekûn seferberliği sayesinde zaferle sonuçlandırılmıştır. Bağımsızlık mücadelemizin lideri ve Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs gününü en çok güvendiği ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğü gençlerimize bayram olarak armağan etmiş ve kurulan Cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir. Şundan eminiz ki bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, bilgi çağının gereksinimlerini üzerinde taşıyacak gençlerimizin elinde olacaktır.”

EŞSİZ BİR ESER

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi: “19 Mayıs 1919, Milli Mücadele için ilk adımın atıldığı, kurtuluş meşalesinin yakıldığı, karanlık dönemin aydınlık günüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde aziz milletimizin, istiklalimiz ve istikbalimizi korumak için topyekün verdiği bu mücadele büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin birlik ve beraberliğinin, tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir.”

Editör: Haber Merkezi