MUHALEFET NEREDE?
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim geçtiğimiz günlerde görev süresince yaptıklarını ve bundan sonrası için yapmayı planladıklarını anlattı. Ekim’in açıkladığı projelere destek olunmasını gerektiğini belirtmiştik.

Ancak dikkatimizi çekti ki bir belediye başkanı görev süresince yaptıklarını ve yapacaklarını değerlendirdi ama ilçenin muhalefetinden bu konuda açıklama gelmedi. Düşünmeden edemedik; Akçaabat’taki muhalif belediyeler bu konuda acaba neden sessiz? Vardır bu işin de bir hikmeti.

ŞOFÖRLER İSTEMİYOR
Trabzon’un dolmuş dönüşümü adeta yılan hikâyesine dönmüş ve geçtiğimiz aylarda 12+1 sistemi ile krizin aşılması için adım atılmıştı. Ancak daha sonra koronavirüs salgını hayatın her alanını etkilediği gibi Trabzon’un dolmuş dönüşümünü de etkiledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu sürecin birkaç ay sekteye uğramış olabileceğini ancak dönüşümün yılbaşı itibarı ile hayat bulacağını dile getirdi.

Lakin dolmuş sahipleri ekonomik sıkıntı yaşadıklarını belirtip bu duruma pandemi gündeminin de negatif etki ettiğini söyleyerek dönüşümün uzamasını istiyor. Bu dönüşüm işi yine tartışma çıkartacak gibi görünüyor.

İNSAN OLMANIN GEREĞİ
Ortahisar Belediye Meclisi CHP Üyesi Ömer Dayı, makam ve mevki sahibi insanların eleştirilmesi konusunda paylaşımda bulundu.

Dayı, “Makam, mevki, yetki ve sorumluluk sahibi insanları eleştirebilir, sevmeyebilirsiniz lakin hakaret etmemelisiniz. Bu insan olmanın gereğidir” dedi. Bizce de herkes eleştirilebilir ama hakaret yakışık olmaz. Dayı’ya katılıyoruz.

VEFAKÂRLARA PLAKET
Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasakları nedeniyle 7’den 70’e bütün vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun gayret gösteren Ortahisar Vefa Sosyal Destek Grubu personelleri için plaket töreni düzenlendi. Törende konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sürecin istatistiklere de yansıdığı şekilde hem Trabzon ilinin genelinde hem de Ortahisar ilçesinde çok güzel bir şekilde idare edildiğini dile getirdi.

Genç, “Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarımızdan sonra tebarüz eden en büyük grup da vefa gruplarımızdı. Sadece bu sürece özgü olan sosyal mesafe dışında mesafe tanımadınız. Ondan dolayı da sizlere müteşekkiriz. Pandemi sürecine riayet ederek güvenli ve tedbirli bir şekilde bu işi yaptığınız için ayrıca takdire şayan bir iş gördünüz” dedi. Vefa Sosyal Destek Grupları’nda görev alıp işinin hakkını veren tüm bireyleri biz de tebrik ediyoruz.

O SENE BU SENE!
Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında liglerin yeniden başlamasıyla ilk maçında Göztepe’yi deplasmanda yenen Bordo-Mavililer zirvedeki yerini korudu. Trabzon’un özel hastanelerinden İmperial Hastanesi, binasına astığı pankartla Trabzonspor’a başarı diledi. Pankartta, “O sene bu sene”, “8. Kuşatma” ve “Şampiyonluk yolunda Trabzonspor’umuza başarılar dileriz” mesajları yer aldı.

OSMAN CORA’NIN MESAJI
Avukat Osman Cora başkente adeta çıkarma yaptı. Cora önce İlbank Genel Müdür Yardımcısı Volkan Bektaş’ı ziyaret etti ardından da Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu’na yeni görevinde başarılar diledi.

Cora, “Ayvazoğlu’nun şehrimizde yaptığı başarılı hizmetleri Başkentimizde devam ettireceğinden hiçbir şüphemiz yoktur. Kimileri dedikodu üretir, kimileri de iş üretir değer katar. Yolun açık olsun kardeşim” paylaşımında da bulunarak birilerine mesaj yolladı.

Editör: Haber Merkezi