BÜYÜKŞEHİR’DE YENİ DANIŞMAN
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Çaykaralı Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Karaoğlu’ndan sonra ikinci bir danışman olarak Akçaabatlı Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Emre Akgün’ü atadı. Akgün’ün siyasi danışman olarak görev yapacağı öğrenildi. Emre Akgün daha önce Akçakale Belediye Başkanlığı ve AK Parti Akçaabat İlçe Başkanlığı da yapmıştı. Büyükşehir Belediyesi’nde önümüzdeki günlerde bir danışman ataması daha bekleniyor.

ELEŞTİRİLER GELMEYE BAŞLADI
Trabzon’da hizmet sektöründe çalışan işletmelerden son günlerde aynı eleştiriler gelmeye başladı. İşte bu eleştirilerden birisi: “Afgan vatandaşlar sahil bölgesinde işletmelerimizde sıkıntı yaşatıyor. Düğün salonu ve lokanta işletiyoruz. İşletmelerimizde bu vatandaşlar müşterilerimizi rahatsız edecek davranışlarda bulunuyorlar. Bu konuya bir önlem alınması lazım. Yetkililer bizi duysun.” Dediğimiz gibi bu eleştiriler oldukça fazla. Yetkililer bu konuya eğilmeli.

BU SORU CEVAP BEKLİYOR
Ortahisar Belediye Meclis Üyelerinden otopark eleştirisi geldi. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ömer Dayı bakın neler dedi: “Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde olan şehirdeki otoparklardan Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri ücretsiz yararlanırken Ortahisar Belediye Meclis Üyeleri olarak biz faydalanamıyoruz. Biz de merkez ilçenin seçilmiş Meclis üyeleriyiz. Bu çifte standart neden? Bunu defalarca dile getirdik ama cevap alamadık.” Büyükşehir Belediyesi bu soruya bir cevap verecektir diye düşünüyoruz.

MİLLET BAHÇESİ MAĞDUR ETMESİN
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Ortahisar ilçesinde, Millet Bahçesi yapımı nedeniyle mağdur olan İnönü Mahallesi sakinleri ile görüştü. Burada bir açıklama yapan Örs, “Yaşamış oldukları bir mağduriyet var ve bu mağduriyetin çözülmesini istiyorlar. Buradaki vatandaşlarımız, Millet Bahçesi nedeniyle istimlak edilmek istenen ev ve dükkânlarına istimlak karşılığı değer biçilen meblağların yetersiz olduğunu ve bu sebeple büyük mağduriyet yaşadıklarını dile getiriyorlar. İnönü Mahallesi sakinleri Millet Bahçesi projesine karşı değiller.

Sadece bu proje nedeniyle mağdur edilmelerine karşılar. Tek talepleri mağduriyetlerinin bir an önce çözüme kavuşturulmasıdır. İstimlak edilecek alanda bulunan ev ve işyerinin gerçek bedellerinin belirlenmesi ve bu şekilde ödenmesi yaşanması muhtemel sorunları ortadan kaldıracaktır. Millet Bahçesi, Milleti mağdur etmesin. Yaşanan bu mağduriyetin bir an önce son bulmasını umut ediyorum. Konunun takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı. Böyle bir mağduriyet varsa, umarız kısa sürede ortadan kaldırılır.

ŞALPAZARI’NA ÇOK YAKIŞTI
Şalpazarı’nda Çayan Hüseyin Parkı hizmete açıldı. Belediye Başkanı Refik Kurukız da Doğancı Mahallesi Dere mevkiinde yapımı tamamlanan Çayan Hüseyin Aydın Parkı’nda incelemelerde bulundu. Şunu da ekleyelim, Belediye Başkanı Kurukız çalışmaları ile ilçeye renk katmaya devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi