FARKLI ALANLAR TERCİH EDİLMELİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen gençlik festivali önceki akşam başladı. Organizasyonun hastane yanında yapılması tepki çekti. CHP İl Başkanı Ömer Hacısalioğlu, “Konserlere karşı değilim ancak bu pandemi koşullarında 400’lü rakamlara ulaşan şehir için önlemlerin tam anlamıyla uygulandığını umuyorum. Bir diğer sorun ise yer secimi, pek çok şikayet aldım. Millet Bahçesi’nin hemen yanı Numune Hastanesi var ve onlarca hasta yatıyor. Hassasiyet göstermek ve onları anlamak durumundayız. Demek ki o alan konser alanı olamaz. Dolayısıyla sahildeki dolgu alanı üzerinde acilen bir konser ve miting alanı planlanmalı ve ivedilikle hayata geçirilmelidir.” Bu konuda bizlere de tepki telefonları ve mesajları geldi. Bundan sonraki organizasyonlar için konser alanı olarak ille de o bölge seçilecekse daha erken saatler düşünülmeli ya da konser için şehrin farklı alanları tercih edilmeli. Hastane yanında yapılan bu tür organizasyonlar önceki yıllarda da tepki çekmişti. Bu konuya dikkat etmemiz gerek.

KADİM KARDEŞLİK RESMİYET KAZANDI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi adımlarıyla iki kentin köklü kardeşlik bağına resmiyet kazandırıldı. Eylül ayı içerisinde Trabzon ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclislerinde oy birliğiyle alınan kararlar doğrultusunda ‘Kardeş Şehir’ unvanı tescillendi. Karşılıklı alınan Meclis kararına ilişkin açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Kadim ve şanlı tarihe sahip Trabzon ve Kahramanmaraş’ın bilinenin aksine kardeş şehir ilişkisine yönelik meclis kararının bulunmadığının tespit edilmesi üzerine hemen harekete geçtik. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizle eylül ayı meclis toplantılarımızda aldığımız kararlarla, kardeş şehir unvanı tescillenmiş bulunmaktadır. Tabii ki asıl önemli olan gönül kardeşliği. İki şehir arasındaki bağ o kadar kuvvetli, kardeşlik duygusu o kadar yüksek ki kardeş şehir olma noktasında Meclis kararının bugüne kadar sorgulanmamasını ben şahsen normal karşılıyorum. Duygularımız bu yönde olsa da Trabzon ve kutlu direnişin destanını yazan Kahramanmaraş şehirlerinin kadim kardeşliğinin bizim dönemimizde resmiyet kazanmasından memnuniyet duyuyoruz.” dedi. Bu kararın iki şehrin kardeşliğini biraz daha pekiştirmesini diliyoruz.

YAKUTA UĞURLANDI

Muğla’nın Dalaman İlçesine tayini çıkan eski Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ve vatandaşların da katılımıyla hükümet binası önünden yeni görev yerine uğurlandı. Uğurlama törenini Belediye Başkanı Muhammet Balta, STK temsilcileri, muhtarlar, daire amirleri siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Uğurlama töreninde duygusal anlar yaşayan kaymakam Yakuta, “Vakfıkebir’de 5 yılımda büyük bir mutluluk, heyecan ve gurur ile görev ifa ederken meslek hayatımın genelinde olduğu gibi insan odaklı bir hizmet anlayışıyla, mevcut imkânlar dâhilinde tüm hizmetlerin en verimli şekilde yerine getirilmesi konusunda azami çaba sarf ettim. Tabi bu süreçte vatandaşlarımıza hizmet götürme noktasında ekip ruhu içerisinde, ilgili kurumlarla işbirliği ve koordinasyon halinde çalışmalarımızı yürüttük. Bu manada çalışmalarımıza katkı sunan tüm çalışma arkadaşlarıma ve hizmet paydaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.” dedi. Yakuta’ya yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi