O HEMŞİREYE ANLAMLI ÖDÜL

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Kaymaklı Mahallesi’nde, etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle rampa yolda sürücüler, araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti. 6 yaşındaki çocuğun fenalaştığı ihbarı üzerine harekete geçen sağlık ekipleri de karlı ve buzlu yoldan adrese gidemeyince mahalleye UMKE ekibi yönlendirildi. Ekiplerin ulaştığı evden alınan çocuk, UMKE’den hemşire Erhan Demirtürk tarafından 200 metre sırtta taşınarak, ambulansa bindirildi. Battaniyeye sarılan çocuk, hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınan çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Öte yandan küçük çocuğun karlı ve buzlanan yolda ambulansa yetiştirilmesi için ekiplerin zamanla yarıştığı anlara ait sosyal medyada paylaşılan fotoğraf karelerine takipçiler, övgü dolu yorumlarda bulundu. Hemşire Demirtürk'ün davranışı da hasta yakınları ve çevredekilerden takdir topladı. İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, makamında ağırlayarak başarı belgesiyle ödüllendirdiği Erhan Demirtürk’e teşekkür edip, fincan seti hediye etti. Biz de bu vefalı hareketi tebrik ediyoruz.

TARTIŞMA SÜRÜYOR

Ortahisar Belediye Meclisi CHP’li Üyesi Oktay Söğüt yeni otogar binası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Söğüt, “Dere yatağına otogar yapılması kararına karşı, yüzlerce olumsuz geri dönüşe kulaklarını tıkayanların olumlu geri dönüş olunca birden kulaklarının açılmış olması çok ilginçtir. Ayrıca vatandaş, ulaşımına suyuna bir indirim olacaksa sabırsızlanır. Vatandaşın otogar için sabırsızlandığını duyurmak, kendin çal, kendin oynadan başka bir şey değildir. Sel ve taşkınların yaratacağı tahribatı en aza indirmek için önlem alması gereken Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin, bunun tam aksine, 1990 yılında bugün otogar yapacağı Değirmendere’nin de içinde olduğu derelerin taşması sonucu 45 vatandaşımız hayatını kaybettiği yere yapacağı şey otogar değil tarih tekerrür ederse korkarım, 100 milyonluk mezarlık olacaktır.” dedi. Bakalım bu otogarın yer seçimi tartışması daha ne kadar uzayıp gidecek.

PANDEMİNİN EN ÇOK İZLENENİ

Trabzon Maçka’da teröristlerin kurduğu pusuda şehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in yaşam öyküsünü anlatan TRT ortak yapımı Kesişme; İyi ki Varsın Eren filmi, vizyona girdiği günden bu yana 1 milyonu aşkın seyirci tarafından izlenerek büyük bir başarıya imza attı. Türkiye’nin yanı sıra yurt dışında da seyircinin yoğun ilgisiyle karşılaşan ve sinemaseverlerden tam not alan TRT ortak yapımı Kesişme; İyi ki Varsın Eren filmi, Türkiye haricinde Almanya, Avusturya, Fransa, İngiltere, Norveç, Danimarka, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Belçika ve Azerbaycan’da bini aşkın salonda vizyona girdi. Tüm Türkiye’de vizyona girdiği ilk hafta sonu gişe rekoru kıran film, pandemi döneminde en çok izlenen Türk filmi oldu. Film gişede başarısının daha da artıracağa benziyor.

DUYARLI OLALIM!

Akçaabat’ın çok sayıda mahallesinde apartmanların bacalarından çıkan dumanlar, çevre ve hava kirliliğine neden oldu. Kışın gelmesiyle birlikte ortaya çıkan hava kirliliği vatandaşları rahatsız ediyor. Kalorifer ve katı yakıtların yakılması sonucu ortaya çıkan kirliliğin, kalorifer yakanların kurallara uymadığının bir göstergesi olduğunu söyleyen vatandaşlar, binalarda kalorifer yakılması sonucunda bacalardan çıkan dumanlardan rahatsız olduklarını ifade ederek dumanların resmen zehir saçtığını dile getirdi. Vatandaşlar bu konuda yetkililerin daha duyarlı olmalarını istedi.

EN KISA SÜREDE HAYAT BULSUN

Ziraat Mühendisleri Odası’nın dava etmesi sonucu, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanan 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın mahkeme kararı ile iptali ile ilgili süreç devam ediyor. Alt bölge 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı hükümlerinin kırsal yerleşme ve kırsal akanların belirlenmesine yönelik 7.2.5.3 No’lu maddesi ile kırsal alanlardaki yapılaşma koşulları belirleyen 7.2.5.4 No’lu maddesinin iptal edildiği, dolayısıyla alt bölge Nazım İmar Planlarının bütününün iptal edilmediği, alt kademe planlarının yürürlükte olduğu şeklinde ilgili idare bilgi verdi. Umarız imar planı sağlıklı şekilde en kısa sürede hayat bulur.

Editör: Haber Merkezi