TÜRKAV DESTEK ÇIKTI
Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru korona virüse dair ilaç gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kuru şunları dile getirdi: “Dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan korona virüsü gözdağı vermeye devam etmektedir. Müessir medeniyet seviyesinin üstüne çıkmak anlayışına sahip Türk Milleti, Cumhuriyetle de gerçekçi bir zihin yapısına sahip olmuştur. Sayın Prof. Ovalı bunun son ispatlayıcısı olacaktır. Ancak günümüzü, çağdaş politik tanımlamaya çalışanların açıklamaları olmaktadır.

Peki neden? Tehdit unsuru olan korona virüsünü insanların korkusundan çıkarmak adına çalışma yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı’nın bu çalışmalarına televizyonlarda bazı bilim insanlarının, yorumculardan Nagehan Alcı’ya varan tepkisi söz konusudur. TÜRKAV, Kamu adına bilimsellik adına sayın Prof. Ovalı’nın doğrularının reddedilmesi anlayışlarının, insanlığın büsbütün reddedilmesi olarak ortada olduğunu ifade ederek kabul etmediğimizi buradan kamuoyuna açıklıyoruz. TÜRKAV adına sayın Ovalı ve çalışma arkadaşlarını kutluyoruz. Ve başarılar diliyoruz.”

SABIR DİLİYORUZ
Trabzonlu Musa Malik Yıldırım’ın kardeşi Adem Ali Yıldırım, uzun süredir tedavi gördüğü Başkent Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Böbrek yetmezliğinden tedavi gören Ali Yıldırım’ın ölümü bütün sevenlerini yasa boğdu. Ali Yıldırım’ın hayatını kaybetmesi sonrasında taziye mesajı yayınlayan İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, “Bugünde dostum, arkadaşım, abi kabul ettiğim değerli insan Musa Malik’in kardeşi uzunca süredir böbrek yetmezliğine karşı verdiği mücadeleyi kaybedip rahmeti rahmana yürüdü. Yıldırım ailesinin acısını kalpten paylaşıyor başta Musa abi olmak üzere tüm sevenlerine sabırlar, merhum kardeşimize rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı. Biz de Yıldırım ailesinin acısını paylaşarak Ali Yıldırım’a Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

ORTAHİSAR’A ALKIŞ
Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle Trabzon'da karantina uygulamaları devam ediyor. Trabzon'da yaşanan bir olay ise adeta televizyonlardan günlük hayatımıza yansıdı. Karantina yurdunda çalışan bir babanın doğum günü olan çocuğuna yaş pasta alınarak hediye edildi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç konuyla ilgili attığı tweette, “Karantina yurdunda çalışan bir baba ‘çocuğumun doğum gününü nasıl kutlarım’ diye düşünüyordu. Ekiplerimize gelen bu haber sonucunda yavrumuz için bir yaş pasta aldık ve hediye ettik. Bizim için de bir dilek tutar mısın?” ifadelerini kullandı. Ortahisar Belediyesi’nin bu tavrı alkışlık, alkışlıyoruz.

ÇALIŞMALAR AKSAMIYOR
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, hem Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin hem YEDAM’ların hem de Yeşilay Trabzon Şubesi’nin korona virüs salgını sürecinde çalışmalarını aksatmadan sürdürdüklerini söyledi. Boz, “Yeşilay’ımızın normal faaliyetlerinin dışında salgınla ilgili çok güzel çalışmalarla sürece katkı sunuyoruz.

Genel merkezimiz ulusal anlamda her gün müthiş derecede bilgilendirme çalışmaları yapıyor. (TV Programları, kamu spotları, sanal eğitim programları, sosyal projeler, vb.) YEDAM’larımız, bütün akademik personeliyle psikolojik danışmanlık desteği veriyor. Bizler de şube olarak normal çalışmalarımızın dışında projeler geliştirerek farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi. Bu sürece katkı sunan herkesi tek tek tebrik ediyoruz.

MUTLULUK ÖRÜYORLAR
Daha önce “Bu kış sizin de bir gönül bağınız olsun” sloganı ile ilköğretim çağındaki çocuklar için kışlık bot kampanyası düzenleyen Trabzon Gönüllüler Derneği bu sefer de “Mutluluk örüyoruz” diyerek çıktı yola. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’ncü yılını hastanede kutlayacak olan çocuklar için oyuncak örgü hayvanlar projesini hayata geçiren dernek üyeleri farkındalık yaratıyor. “Mutluluk örüyoruz” kampanyası hakkında bilgi veren Trabzon Gönüllüler Derneği Genel Sekreteri Gökhan Sağlam, “Çocuklara verdiği kıymetle bize örnek olan Atatürk’ün kendilerine hediye ettiği bayramı hastanede geçirecek çocuklarımıza bir nebze mutluluk yaşatmak istedik” dedi. Bu güzel hareketi kutluyoruz.

Editör: Haber Merkezi