AYRILMAZ BİR BÜTÜN
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve mübarek Kadir Gecesi münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. 19 Mayıs gününün Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milletinin büyük bir destan yazmaya başladığı gün olduğuna dikkatleri çeken BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, 19 Mayıs ile ayeti kerimede 1000 aydan hayırlı olduğu ifade edilen Kadir Gecesi’nin aynı güne denk gelmesinin anlamlı olduğunu söyledi.

Baş şunları dile getirdi: “Milli bir bayram gününün dini bir kandil gününe denk gelmesi, merhum genel başkanımız, babam Prof. Dr. Haydar Baş'ın ‘Milli bütünlüğümüz dini bütünlüğümüzün, dini bütünlüğümüz de milli bütünlüğümüzün teminatıdır’ sözünü anımsattı. Türk milletinin milli değerleri ve dini değerleri et ve tırnak gibi birbirinden ayrılmaz bütündür. Dinimizi kaybedersek millet olma vasfımızı kaybederiz. Milli değerlerimizi kaybedersek dinimizi kaybederiz. Bu nedenle hem milli değerlerimize hem dini değerlerimize sahip çıkıp sarılacağız.” 

ÇOK ÖNEMLİ!
Kamu-Sen İl Başkanı Coşkun Dilber, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgi mesaj yayınladı. Dilber, “Millî mücadelemizin 101. yıldönümünü idrak ettiğimiz bugün de benzer bir saldırı içinde olan emperyalist güçlerin haksızlıklarına, işgallerine ve bölge halklarının kaynaklarının talan edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.

Geçmişimizden edindiğimiz tecrübe ve bugünlere taşıdığımız inancımızla vatanımıza, bayrağımıza, dilimize sahip çıkacak, devletimizi bütün şer odaklarına karşı savunacak, milletimizin geleceğine kastedenleri hayatımızın her alanından temizleyerek yarınlarımızı bir ve beraber olarak inşa edeceğiz. Bu hedefe ulaşmak için 19 Mayıs 1919’daki bağımsızlık bilincini genç bedenlerin yüreğinde hissetmesini, gençlerimizin 19 Mayıs coşkusunu ve gururunu yaşamasını sağlamamız çok önemlidir.”

1. BASAMAK BAŞARILI
Prof. Dr. Ercüment Ovalı, yeni tip korona virüse (Kovid-19) karşı yürüttüğü aşı çalışmasıyla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Ovalı, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Aşı çalışmamız 1. basamak testleri başarı ile geçti. Kısmet 2. basmak ve 3. basamak testlere. Dostlara müjde, ak ve kara trollere ise yeni bir iş kapısı. Hadi eleştirin, yerden yere vurun, 50 günde bu kadar yapabildik.”

SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU
Trabzon Üniversitesinde yarıyıl sınavları 8-20 Haziran'da yapılacak. Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, yaptığı yazılı açıklamada, 23 Mart'tan itibaren sürdürdükleri uzaktan eğitim ile ders verme sürecinin 22 Mayıs Cuma günü sona ereceğini belirtti. YÖK'ün 11 Mayıs'ta aldığı karar gereği, 2019-2020 eğitim öğretim yılı yarıyılına ait tüm sınavların dijital imkânlar kullanılarak veya uzaktan eğitim yöntemiyle yapılacağını anımsatan Aşıkkutlu, öğrencilere şöyle seslendi: “Üniversitemizce alınan bu kararlar, kovid-19 küresel salgın döneminde sizlerin, ailelerinizin, arkadaşlarınızın ve toplumun tüm bireylerinin sağlığını korumayı, devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları tarafından salgına karşı verilen mücadeleyi desteklemeyi ve salgının yayılmasına neden olacak her türlü hareketlilik ve riskleri en aza indirmeyi amaçlamaktadır.”

UZUNGÖL BÖYLESİNİ GÖRMEDİ
Yılda 2 milyona yakın yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de yeni tip korona virüs (kovid-19) nedeniyle sessizlik hakim. Çaykara ilçesine 20 kilometre uzaklıkta, denizden bin 250 metre yükseklikte yer alan, doğal güzellikleriyle Doğu Karadeniz'in doğa harikası turizm merkezi Uzungöl, kovid-19 tedbirleri kapsamında tarihinin en sakin günlerini yaşıyor. Zengin bitki örtüsü ve manzarasıyla yılın her döneminde büyük rağbet gören Uzungöl, bahar ayının gelmesiyle canlanan doğası ve gölü besleyen deresiyle salgın riskinin sona ermesinin ardından misafirlerini ağırlamayı bekliyor.

HAVALİMANI 28 MAYIS’TA AÇILACAK
Türkiye'nin yolcu ve uçak trafiği bakımından en önemli havalimanları arasında yer alan Trabzon Havalimanı'nda pist yenileme çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 50’yi aşkın iş makinesi ve araç gereç ile onlarca çalışan ile devam eden asfalt yenileme çalışmasının tamamlanmasının ardından Trabzon Havalimanı’nın 28 Mayıs 2020 tarihinde açılmasının planlandığı kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi