KIYMETLİ GÜNLERİN DEĞERİNİ BİLMELİYİZ
Bugün Kurban Bayramı, tüm okuyucularımızın bayramını kutluyoruz. İşte bu vesile ile gelen bayram mesajlarından bazıları...

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu: “Millet olarak dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerine tarihimizin her alanında rastlamaktayız. Yetimi, öksüzü, fakiri, kimsesizi, yaşlıyı her zaman bağrına basmış bir toplumun fertleri olarak, manevi duyguların yoğunlaştığı bu günlerde yardımsever Trabzon halkının; kimsesiz ve yardıma muhtaçlardan maddi ve manevi desteklerini esirgemeyeceklerine yürekten inanıyorum. Bu vesile ile paylaşma ve yardımlaşma ruhunun en yoğun yaşandığı Kurban Bayramı’nı en iyi şekilde değerlendirmeli ve bu kıymetli günlerin bize getirdiği huzur ortamının değerini iyi bilmeliyiz.”

YETER Kİ BİR OLALIM
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta: “Gölgesinde yaşadığımız, huzur bulduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'nin bu günlere ne zorluklarla geldiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Her dönemde olduğu gibi günümüzde de ülkemiz üzerinde oyunlar oynanmak isteniyor. Yeter ki biz bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım.

Hamdolsun ki Türkiye’nin sahip olduğu zengin imkânlar sayesinde pandemi sürecinin zorluklarını bugüne kadar başarıyla geride bıraktık. Bu başarımızın devam edebilmesi için tedbirlere aynen uymaya devam etmeliyiz. Başta Trabzonlu hemşerilerim olmak üzere tüm milletimizi salgınla mücadelede en ön safa davet ediyorum. Tedbirlere uyalım, aşımızı bir an evvel olalım. Biliyoruz ki bugünün başarıları, yarınların inşasında en büyük gücümüz, dayanağımız olacaktır.”

EBEDİ MUTLULUĞUN KAPISINI ARALAMAKTIR
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: “Birlik, beraberlik, kardeşlik, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst seviyeye ulaştığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu bir Kurban Bayramı’nı daha hep birlikte karşılamanın mutluluğu ve huzuru içerisindeyim. Hazreti İbrahim’den bu yana süregelen, Rabbimize kayıtsız şartsız teslimiyetin göstergesi bu kutlu ibadetin anlamını çok iyi kavramak, evlatlarımıza ve sevdiklerimize de aktarmakla mükellefiz.

Gerektiğinde malımızı, canımızı ve tüm varlığımızı Allah yolunda feda etmenin sembolik ifadesi olan Kurban Bayramı; paylaşmanın, ebedi mutluluk ve huzuru elde etmenin de kapısını aralamaktadır. Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor; bu mübarek günlerin Trabzon’umuza, ülkemize ve tüm İslam âlemine huzur, mutluluk, bereket getirmesini diliyorum.”

HEP BİRLİKTE KAZANIP MÜREFFEH YAŞAYACAĞIZ
Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan: “Hastalığın seyrinin biraz hafiflemiş olsa da devam ettiğini unutmamalı ve tedbiri elden bırakmamalıyız. Her işin başı olan sağlığı ihmal etmeden, herkesin kendi işini en iyi şekilde yapması için de azami çaba göstermesi gereken bir süreçteyiz. Hem sağlığımızı düşünecek, hem de ülkemizin kalkınması için çalışacağız.

Hem de kalkınmış ve dünyanın sayılı ekonomileri arasına girmiş bir Türkiye için çok çalışacağız. Çok üreteceğiz. Kendimize yetmeyle kalmayacak, diğer ülkelere de çok satacağız. Hep birlikte çok kazanıp, ihracatı artmış, milli geliri yükselmiş bir Türkiye oluşturup hep birlikte mutlu ve müreffeh yaşayacağız. En büyük idealimiz ve hedefimiz bu olacak.”

HUZURA KAVUŞULMASINI NİYAZ EDİYORUM
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: “Kurban Bayramı vesilesiyle bütün dünyada huzurun, sükûnun, mutluluğun, güzelliklerin yaşanmasını; savaşların, kanın, gözyaşının sona ermesini, mazlum milletlerin, özellikle İslâm coğrafyasında sıkıntı çeken kardeşlerimizin sıkıntılarından arınmasını diliyorum. Cenab-ı Allah’tan bu bayram vesilesiyle huzura, mutluluğa kavuşmalarını niyaz ediyorum. Evvel emirde tabi ki bütün hemşerilerimizin ama umumi olarak da bütün İslâm aleminin Kurban Bayramını kutluyorum, tebrik ediyorum. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”

DARGINLIKLAR SONLANSIN
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi: “Bir Kurban Bayramını daha hep birlikte kutlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularının neşvünema bulduğu bu kutlu günlerde birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeli; sevinç ve mutluluklarımızı paylaşmalı; varsa küskünlük ve dargınlıklarımızı sonlandırmalıyız.”

Editör: Haber Merkezi