MUHTARLAR KONGREYE GİDİYOR

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı 25 Eylül 2021 Cumartesi günü saat 13.00’da Ankara Mamak’ta Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk’ün yeniden aday olduğu tek listeli Genel Kurul Türkiye’nin 81 ilinden muhtarların katılımıyla yapılacak. Aktürk Türkiye’de demokrasinin mihenk taşı olan özellikle son dönemde kıymeti değeri önceki dönemlere nazaran daha çok bilinen muhtarların başkentte buluşacağı Genel Kurul’a tüm muhtarları davet etti. Aktürk kendisine gösterilen yoğun teveccühe teşekkür ederek, “Bizleri bu makama bir dönem layık gören çok kıymetli muhtarlarımız yeni dönemde de yeniden aday olmam yönünde ısrarcı oldular. Bizler makamlardan güç alan değil makamlara güç veren bir hizmet anlayışını benimseyen yapıya sahip milletine hizmetkâr olma yolunda gayret gösteren bireyleriz.” dedi. Genel Kurul’un muhtarlara hayırlı olmasını temenni ediyor, Başkan Aktürk’e yeni dönem için de şimdiden başarılar diliyoruz.

BU SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ!

Trabzon'da yıllardır medikal sektöründe hizmet veren Muhammet Öztürk, 31 Ağustos 2020’den itibaren medikal cihazlar ve tıbbi malzemeler için devletten alacaklarını tahsil edemediklerini belirterek, sektörde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Öztürk, “Bizlere 13 aydır ödeme yapılmıyor, ne zaman ödeme yapılacağı da belli değil. Ayakta durabilmek için yerimizi yurdumuzu satıyoruz, ipotek veriyoruz.” dedi. Öztürk’ün bu açıklamalarının ardından bakalım sorunlar çözülür mü.

DUYARLILIK ÖNEMLİ

Ortahisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, “Atıksız Bir Dünya” mottosuyla bütün dünyada akım haline gelen “Let’s Do It!” hareketine mensup üniversite öğrencileriyle birlikte 18 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında Beşirli sahili ile 100. Yıl Parkı’nda etkinlik düzenledi. ‘Başka Bir Gezegen Yok’ sloganıyla düzenlenen etkinlik kapsamında gelişi güzel bir şekilde yerlere atılan ambalaj, kâğıt, poşet, cam şişe, naylon, izmarit gibi her türlü atık madde ve çöp toplanarak poşetlere kondu. Toplanan çöpler kamyona yüklenerek katı atık bertaraf tesisine gönderildi. Etkinliğe katılan Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Göktaş, herkesin ortak arzusu olan daha temiz ve daha sağlıklı bir çevrede yaşamak için bütün insanlığa görevler düştüğünü dile getirdi. Bu vesile ile bizler de çevreye daha çok özen gösterilmesi gerektiğini bir kez daha vurgulayarak, doğa duyarlılığı için vatandaşlarımızı uyarmış olalım.

Editör: Haber Merkezi