KAVAKLI İLGİ BEKLİYOR
Akçaabat Kavaklı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Kavaklı Deresi’nde dere yatağının büyük kısmına aylardır bakım yapılmaması nedeniyle tıkanma aşamasına gelerek çevre kirliliğine yol açtığı bildirildi. Akçaabat İlçesi Kavaklı Mahallesi içerisinden geçen dere yatağının atıklardan ve yabani otlardan dolayı dolması üzerine taşkına mahal vermemesi ve halk sağlığını tehdit etmemesi için temizlenmesi bekleniyor.

KONTROLSÜZ YAKMAYIN
Yomra Belediyesi’nden vatandaşlara uyarı geldi. Yapılan uyarı şu şekilde: “Kıymetli Yomralılar; İklim değişikliği ile birlikte sıcaklığın ve kuraklığın arttığı ve bu sıcaklık ile birlikte orman yangınlarının sayısında bir artış olduğu gözlemlenmektedir. Son yıllarda artan orman yangınları ağaçlara, bitki örtüsüne ve ormanda yaşayan birçok canlıya ciddi zararlar vermektedir. Bu sebeple fındık bahçesi ve arazi temizliği sonucu toplanan çalıları ve kurumuş yaprakları lütfen kontrolsüzce yakmayınız.”

OF’TA İSTİFA
Genel Merkez’in talimatıyla, AK Parti Of İlçe Teşkilatı asil ve yedek yöneticiler olmak üzere bütün üyeler Yönetim Kurulu’ndan istifa etti. İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu, “Genel Merkezin talimatı üzerine ilk gün ki aşkla bugün yönetim kurulumuz asil ve yedek olmak üzere yönetim kurulu üyeliklerindin istifalarımızı verdik” dedi.

Yönetim Kurulu’nun istifasının ardından Genel Merkez tarafından AK Parti Of İlçe Başkanlığı’na atama yapması bekleniyor. Atama yapılmasının ardından AK Parti Of İlçe Teşkilatının İlçe Kongresini yapacağı kaydedildi. Hatırlanacağı üzere geçen hafta sonu ilçe kongresini yapması beklenen AK Parti Of ilçe teşkilatında, çoklu aday nedeniyle Genel Merkez’in talimatıyla kongre ileri bir tarihe ertelenmişti.

BAŞKAN’DAN GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
Trabzon’un Vakfıkebir İlçesine bağlı Karadağ Yaylası Taşboğazı Obası’nda Kamiloğlu ailesine ait 4 evde çıkan yangın sonrası Belediye Başkanı Muhammet Balta olay yerine giderek incelemelerde bulunarak aileye geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Balta, Muhtar Levent Kamiloğlu ve ailesinden olayla ilgili bilgi alarak yangın yerinde incelemelerde bulunarak, “Aileye geçmiş olsun dileklerini ileterek tek tesellimiz can kaybının olmamasıdır dedi. Başkan, yangında tek tesellimizin evlerde yaşayan insanlarımıza bir şey olmamasıdır. Hayvanlarımızın da kurtarılması tek tesellimizdir. Can kaybının olmaması sevindiricidir. Fakat maddi anlamda büyük bir hasar var. Cenabı Allah hiç kimseye böyle bir felaket yaşatmasın. Muhtarımız Levent Kamiloğlu başta olmak üzere İsmet Amcamıza, eşine ve kardeşlerini geçmiş olsun dileklerimizi ilettik” dedi.

YENİLİKLE GELECEĞE
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Proje Koordinasyon Ofisi tarafından yürütülen Konsept İnovasyon Ağı projesi kapsamında Trabzon'da yenilikçi girişimcilik fikrine hayatın her kesiminden insanın ilgisini çekmek için Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik temalı Yenilikle Geleceğe Konferansı çevrimiçi olarak gerçekleşecektir.

HABİTAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sezai Hazır'ın moderatörlüğünü yapacağı Yenilikle Geleceğe Konferansı'nda Trendyol İcra Kurulu Üyesi, TOBB E-Ticaret Meclisi Başkanı Sayın Ozan Acar, Armut.com Kurucu Ortağı Sayın Başak TAŞPINAR, Alarko Holding Stratejik Planlama Müdürü Sayın Tal GARİH ve İş İnsanı, Marka Stratejisti, Danışman ve Yazar Sayın Özel Oytun TÜRKOĞLU konuşmacı olarak yer alacak. Konferans çevrimiçi olarak zoom üzerinden 27 Ekim 2020 Salı günü saat 14:00'te gerçekleşecek.

Editör: Haber Merkezi