ÇANAKKALE ÇIKARMASI

Çanakkale Köprüsü’nün açılışı önceki gün gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok sayıda bakan, milletvekili ve bürokratla açılış kurdelesini kestiği görkemli törene Trabzon’dan da yoğun katılım oldu. Trabzonlu bakanlar Süleyman Soylu, Adil Karaismailoğlu, Mustafa Varank’ın hazır bulunduğu törende AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Milletvekilleri Muhammet Balta, Salih Cora ve Bahar Ayvazoğlu da hazır bulundu. Trabzon’dan etkinliğe katılanlar paylaşımlarında, “Büyük eserler büyük vizyona sahip liderlerle olur. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla açılışını gerçekleştirdiğimiz #1915ÇanakkaleKöprüsü vatana ve millete hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

RUHSAT YENİLENMELİ

Trabzon’un Yomra ilçesi Kaşüstü Mahallesi’nde yapımı devam eden Trabzon Dünya Ticaret Merkezi Otel ve Kongre Merkezi inşaatı, inşaat ruhsat tarihinin sona ermesi nedeniyle durduruldu. Konuyla ilgili Yomra Belediyesi, inşaat şirketine yazı yazarak inşaat faaliyetlerine ruhsat yenilenene kadar ara vermesini istedi. Dünya Ticaret Merkezi Genel Merkezi’nin de devreye girdiği inşaat ruhsatının 5-10 gün içinde yenilenmesinin beklendiği kaydedildi. Konuyla ilgili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, “Ruhsatlarının süresi bitti. Ruhsat süreleri bittiği için en kısa sürede ruhsatlarını yenilemelerini istedik. Ruhsat yenileme işlemlerinin tamamlamaması halinde inşaatı durduracağımızı beyan ettik. Sadece ruhsatlarını yenilemeleri için yazı yazdık. Ruhsatınızı yenileyene kadar faaliyette bulunmayın dedik. Bu da orada oluşacak olumsuzlukta hukuki sorun ortaya çıkartır. 5-10 gün içinde ruhsatınızı yenileyin ve çalışmalarınıza devam edebileceklerini ifade ettik.” dedi. Umarız en kısa sürede bu sorun çözülür.

SORUNLAR DİNLENDİ

Trabzon Beşikdüzü İlçe Kaymakamı Ferhat Vardar ve Kaymakam Adayı Fatih Adıgüzel, Denizli Mahallesi muhtarı ve mahalle halkını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Mahalle sakini Eğitimci Yazar Emine Özgenç kendi tarafından yazılan bir Romanı Kaymakam Ferhat Vardar’a takdim etti. İlçe Kaymakamı Vardar muhtar eşliğinde mahalle yaşlıları, hastaları, gazi ve yabancı uyruklu öğrencileri ziyaret etti.

BAŞARIYA İMZA ATTILAR

Şalpazarı Ayten Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2021-2022 Eğitim öğretim döneminde 123 Ülkede yaklaşık 50 yıldır uygulanan Hayat Boyu Öğrenme Projesi rehber öğretmen Ramazan Günaçtı danışmanlığında başladı. Genç Başarı Eğitim Vakfı'nın lise öğrencilerine yönelik bir programı olan “gencbizz” de okul çeyrek final elemelerini geçerek büyük bir başarıya imza attı. Biz de öğrencilere başarılar diliyoruz.

RAMAZAN ÖNCESİ ZAMLAR GELDİ

Ekonomik krizin etkisi her geçen gün halkı daha da etkiliyor. Fiyat etiketleri bazen gün içinde 3-4 kez değişirken, vatandaşın poşeti her gün daha da az doluyor. Ramazan ayına yaklaşık 15 gün kala bir zincir marketin geçen yılki fiyatlarıyla bu yılki fiyatları karşılaştırıldığında durum ortaya çıkıyor. Rekor yüzde 224 zamla ayçiçek yağında. 2021'de 54 TL'ye alınan 4 litrelik yağın fiyatı 175 liraya çıktı. Geçen yıl kilosu 6 lira olan bulgur 16 TL'ye, 9 liraya satılan yeşil mercimek 22 TL'ye satılıyor. Tavuk ürünlerinin fiyatlarında yüzde 100-145 arasında artış yaşandı. Ramazanla özdeşleşmiş güllaca yüzde 50, hurmaya da yüzde 86 zam geldi. Ramazan özellikle gıda ürünlerine yapılan bu zamlar hiç olmadı.

ÖĞRENCİLER SAHNEDE

Trabzon’da Arsin OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinden oluşan tiyatro ekibi, okul okul gezerek sahneledikleri oyunlarıyla köylerdeki çocukları tiyatroyla tanıştırıyor. Lisenin öğretmenlerinden Fatma Alkan tarafından, Her Okulun Bir Projesi Olsun (HOPO) projesi kapsamında 10 lise öğrencisiyle bir tiyatro ekibi kuruldu. Kostüm ve dekoru kendi imkanlarıyla temin eden, makyajlarını da kendileri yapan öğrenciler, okulları gezerek Tavşan Deneylerle Buluşuyor isimli oyunu ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine sahneliyor. Alkan, şöyle konuştu: “Çok kısa sürede hazırlandık.” Öğrencileri ve öğretmeni bu duyarlı projelerinden dolayı tebrik ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi