TRABZON KONUŞULACAK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 20-21- 22 Mayıs 2022 tarihlerinde Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde “Tarihi, Kültürü ve Sanatıyla Trabzon Sempozyumu” düzenliyor. Şehrin dünyaya açılması hususunda 2022 yılı itibariyle bu sempozyumun her sene gerçekleştirilmesi ve şehrin zenginliklerinin farklı yönlerden, farklı akademisyenlerce değerlendirilmesi hedefleniyor. Trabzon’un, tüm dünyaya her yönüyle tanıtılması, var olan miraslarının herkese ilan edilmesi maksadıyla; Trabzon’un tarihi, şehrin mimarisi, ekonomisi, kültürü, dini yapısı, sportif faaliyetleri ve değerleri birer birer ele alınıyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu sempozyuma ilişkin olarak; “Bugüne kadar doğası, farklı medeniyetlere ev sahipliği yaparak ortaya çıkardığı kültür sentezi, tarihi, sanatı ve şehrimizin sahip olduğu tüm zenginlikleri, kıymetli akademisyenlerimizin araştırmaları ve çalışmalarıyla dünyaya duyuracağız. Şehrimiz sadece ülkemizde değil dünya çapında tanınırlığını arttıracak.” şeklinde ifade etti. Ülkemizin köklü ve başarılı eğitim kurumlarında görevli 108 akademisyenin ve her birini şehrin farklı zenginliğini ele alacağı “Tarihi, Kültürü ve Sanatıyla Trabzon Sempozyumu” 20-21-22 Mayıs 2022 tarihlerinde Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Sempozyum oturumları aynı zamanda Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya sayfalarında canlı ve online olarak da yayınlanacak.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

KTÜ tarafından düzenlenen Umut Yeniden Resim ve Şiir Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu. Salgının getirdiği kısıtlamalar ve olumsuzluklar sonrasında toplumun özellikle de gençlerin geleceğe umutla bakmalarını sağlamak, onların kişisel gelişimine katkıda bulunup öz güvenlerini artırmak, duygu ve düşüncelerini sanat yoluyla dışa vurmalarına yardımcı olmak amacıyla KTÜ tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen Umut Yeniden Resim ve Şiir Yarışması’nın kazananları belli oldu. KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve Seçici Kurul Üyesi akademisyenlerin katıldığı ödül töreninde Çuvalcı, dereceye giren öğrencilere para ödüllerini takdim ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi.

BENZİNE BİR ZAM DAHA

Geçtiğimiz gün litre başına 1 lira 70 kuruş zam gelen benzine dün itibariyle geçerli olmak üzere 1 lira 4 kuruşluk bir zam daha yapıldı. Zamla birlikte İstanbul'da benzinin litre fiyatı 23 lira 86 kuruşa yükseldi. Benzine yılbaşından bu yana 17 kez zam yapılmıştı, dünkü fiyat artışı ise 18. zam oldu. Dövizde kurlarındaki ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, akaryakıta zam olarak yansımaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün gelen 1 lira 70 kuruşluk zammın ardından bugünden itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatı 1 lira 4 kuruş daha arttı. Zam sonrası benzin İstanbul'da 23 lira 86 kuruşa; Ankara ve İzmir'de ise 23 lira 97 kuruşa yükseldi.

TÜM DÜNYAYA İLAN EDİLDİ

Gelecek Partisi Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Sinan Yıldırım, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Yıldırım mesajında şu ifadelere yer verdi: “İstiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşıyla aziz milletimiz, vatan ve bayrak sevgisini, özgür yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiş; Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan süreç, başka milletlerin bağımsızlık mücadelesine de örnek olmuştur. Sevgili gençler, aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu vatan üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, bu istiklal şuuruyla yetişen sizlere emanet edildi. Birlik ve beraberlik içinde bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, milletçe bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir. Gençlerimizin emanetinde bulunan Cumhuriyetimizi geleceğe taşımak için özveriyle çalışacağına yürekten inanıyoruz. Bu anlamlı günü gençliğimize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi