YAYLACILAR İÇİN ÖNEMLİ TEKLİF
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İmar Barışı ile yaratılan mağduriyetlerin, tapulu arazilerine yaptıkları evleri yıkılan insanların görmezden gelindiğine dikkat çekti. Kaya, yaylacılık kültürünün gelecek nesillere aktarılması ve hayvancılık faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla, yaylacılara; hayvancılık faaliyetlerinde gereksinimleri olan barınma ve ahır gibi kalıcı yapılar için izin verilmesine yönelik kanun teklifi verdi.

TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ
Trabzon'da sağlık çalışanları toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz faydalanacak. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Twitter hesabından, “Tüm sağlık çalışanlarımız, koronavirüs ile mücadele süresince Büyükşehir Belediyemizin toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz faydalanacaktır” paylaşımında bulundu. Zorluoğlu, sağlık çalışanlarına kolaylıklar da diledi.

KUVVETLİ’DEN ÇAĞRI VAR
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan koronavirüsün zararlarının azaltılması için önerilerde bulundu. Özellikle yaşlıların bilinçlenmesi gerektiğini belirten Kuvvetli, “Evde Kal” çağrısı yaptı. İşte İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin çağrısı: “İYİ Parti olarak, dünyayı tehdit ettiği gibi ülkemizde de tehlike saçan Coronavirüs’ün (Covid-19) daha fazla can kaybına yol açmaması amacıyla yapılan uyarılara, toplumun tamamının hassasiyet göstererek uyması çağrısını yapıyoruz.

Tüm bilgilendirme ve çağrılara rağmen ‘bana bir şey olmaz’ mantığıyla sokağa çıkmaktan vazgeçmeyen yaşlılarımızı; ciddi risk altında olduklarını belirterek evlerinde kalmaya davet ediyoruz. Toplum sağlığı açısından; yaşlılarımızın bu yanlışlarına karşı bilgilendirme yapmak son derece önemlidir. Lütfen 35 yaş altındaki tüm insanlarımız bugün itibari ile 60 yaş üstü tüm akrabalarına, bu süreçte yapılan bütün uyarılara uymaları gerektiğini gerekçeleriyle ifade etsin ve sokağa çıkmamaları yönünde telkinde bulunsun.”

DİĞERLERİNDEN DE BEKLİYORUZ
Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Kara, koronavirüs önlemleri nedeniyle işyerleri kapatılmak zorunda kalan veya müşteri sayılarında büyük düşüş yaşayan esnaflardan kira ve işgaliye bedeli tahsil etmeme kararı alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na tüm Trabzon esnaf ve sanatkarları adına teşekkür etti. Başkan Kara, “Aynı duyarlılığı ilçe belediyelerimizden de bekliyoruz” ifadesini kullandı.

ÇORUH’UN YOL HARİTASI
Küresel çapta trajik sonuçlar doğuran koronavirüsü kapsamında Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. yol haritasını açıkladı. Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Mehmet Aydın, kesintisiz ve kalite elektrik dağıtım hizmetinde dünya geneline yayılan Coronavirüsü (COVID- 19)’a karşı aksiyon planlarının hazır olduğunun altını çizdi.

Virüsten korunma amaçlı birçok tedbir alarak çalışmalar başlatan Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. tüketicilerin talep, öneri ve şikayetlerini 7/24 hizmet vermekte olan 186 Arıza İhbar ve Çözüm Merkezi ya da www.coruhedas. com.tr internet adresinden hızlı bir şekilde çözüme ulaştırma olanağı sağlamakta. Tüketicilerin online mecraları tercih etmesi gerektiğinin önemine vurgu yapan Aydın, sosyal temasın en aza indirilmesi için belirtilen kanallarda kesintisiz hizmet sunma anlayışının sürdürüleceğini belirtti.

TÜRKAV KUTLADI
Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Başkanı Kenan Kuru koronavirüs ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kuru, “TÜRKAV, kamunun bütün alanlarındaki hizmetler ile onları yerine getiren Kamu Çalışanlarının (doktor, hemşire, laborant, gıda, teknisyen, mühendis, öğretmen gibi) bütünün temsili olmaktadır. Çeşitli Ülkelerden tüm dünya için halk sağlığı tahdidi oluşturan Covit-19 bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlık personellerince takip edilmektedir.

TÜRKAV, sağlık çalışanlarından gerek yönetim kurulumuzda, gerekse üyelerimiz ve bütün sağlık çalışanlarının Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSO) önerileri de dikkate alınarak gerekli önlemler almada ve insanların sağlığını korumada, iyileştirmek, bilgilendirmek için açıklama yaparak her türlü fedakârlığa karşı sundukları hizmetler için tebrik ediyorum. Başarılarını kutluyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi