ŞEHRİN HAYRINA KARAR ALINSIN
Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Önder Taşan, Kahramanmaraş Caddesi’nin trafiğe kapatılıp kapatılmaması konusunda süren çalışmalar ile ilgili paylaşımda bulundu.

Ortahisar Kent Konseyi’nin açıklamasını paylaşan Taşan şu ifadelere yer verdi: “Kahramanmaraş Caddesi’nin ve Cumhuriyet Caddesi’nin trafiği konusunda Trabzon’da yaşayan herkesin fikirlerine başvurularak ortak akıl neticesinde hazırlanıp sonucunun ona göre belirlenmesini planlayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’nın bizlerle gerçekleştirmiş olduğu sunum neticesinde Maraş Caddesi kapatılacak mı, tek şerit mi olacak, yoksa yine aynı şekilde mi olacak şeklinde görüşler ortaya çıktı. Alınan görüşler neticesinde oluşacak kararların şehrimize hayırlı olmasını dileriz.” dedi.

Çıkacak kararın şehrin hayrına olmasını temenni ediyoruz, trafik için ne karar alınırsa alınsın dolmuş duraklarının o caddeden çıkması gerektiğini yeniden belirtiyoruz.

BU SÖZLERE CEVAP GELİR
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin ülke gündemine yönelik açıklamalarda bulundu.

Şahin bakın neler dedi: “CHP düşmanlığı yeni değil. 14 Mayıs 1945’te başlar. Dönemin Başbakanı milli şef İsmet İnönü, o tarihte nüfusun %80'i köylerde yaşayan çiftçiye toprak dağıtımı ve çiftçi ocakları kurulması hakkında Meclis’e bir kanun teklifi getirir. Fakat toprak ağalarının milletvekili çocukları bu yasaya şiddetle karşı çıkarlar. (Bunlar daha sonra ayrılıp yeni bir parti kurarlar) ve köy köy dolaşıp halka CHP komünizmi getiriyor, milletin topraklarını elinden alacak, komünizm gelirse dinimiz elden gidecek diye kara propaganda yapmaya başlarlar. Hatta İsmet Paşa için asker kaçağı diyecek kadar bile adileşirler. Bu iftiralar kulaktan kulağa yayılır, bugüne kadar gelir. Bugün bile bu düşmanlık halen devam etmektedir.”

Bu sözlere bizce birileri çıkıp cevap verir. Bakalım o cevap kimden gelecek.

İSTİFALARA YORUM GELDİ
Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’den ayrılan Süleyman Aydoğdu son yaşanan istifaların ardından değerlendirmelerde bulundu.

Aydoğdu şunları söyledi: “Bunun adı siyaset olamaz. Gerçekten hayretler içinde üzüntüyle izlediğim İYİ Parti Trabzon yapılanmasını anlayabilmiş değilim. Benden öncekiler vardı. İstifa edip ayrılan ya da bir kenara çekilip üzüntüsüyle, hevesiyle baş başa kalmış arkadaşlar. Sonra yeni arkadaşlar katıldı bu çaresizlik karşısında. Belediyedeki performansıyla hizmet eden Davut Çakıroğlu’ndan sonra partinin kurucusu Erkan Akbulut da istifasını sundu. Kurulalı daha 3 yıl olmasına rağmen bu kaçıncı kayıp oldu Allah aşkına. Bütün bu olup biteni kimse görmüyor mu? Teşkilattaki bu kıyıma son verecek bir irade yok mu? Sayısını tam olarak bilmediğim bu istifaların sorumluları kimdir? Trabzon kime teslim edilmiş ve teslimiyet makamı nasıl böyle kendi başına tasarruf uygulamalarında sorgulanmıyor. Bendeniz beklemeye devam edip, bu savrulma karşısında bir iradenin çıkıp gereğini yerine getireceğine inanmak istiyorum.”

İYİ Parti’deki istifa sürecine yeni isimler katılacak mı diye de şehirde bir merak hâkim. Acaba istifalar durulacak mı, yoksa yeni ayrılışlar olacak mı? Önümüzdeki günlerde bu sorular cevap bulacak.

DİNLENMEYE ÇEKİLDİ
İYİ Parti’de son günlerde istifalar devam ederken gözler ister istemez İl Başkanı Azmi Kuvvetli’de ve ne açıklama yapacağına çevrilmiş durumda. Ancak Başkan Kuvvetli bir süredir yaşadığı sağlık sıkıntısı ile dinlenmeye çekildi. Görüştüğümüz Kuvvetli, hastanedeki tedavisinin ardından evinde dinlendiğini belirtti. Kuvvetli’nin hastalığının da iyiye gittiğini belirtip kendisine tekrar geçmiş olsun diyoruz. Şunu da ekleyelim ki vakti geldiğinde Başkan Kuvvetli bu istifalar ile ilgili gerekli açıklamayı yapacaktır.

YENİ ADRESTELER
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Trabzon İl Başkanlığı yeni yerine taşındı. Dernek artık, Trabzon Valiliği’nin alt tarafında Kahramanmaraş Caddesi Girne Apartmanı 3. katta hizmet verecek. Başkan Erdoğan Usta, “Daha geniş, daha elverişli ve daha fazla aktivite gerçekleştirmek için burayı seçtik. Yeni yerimiz tüm üyelerimize ve Trabzon’umuza hayırlı olsun.” dedi. Biz de yeni dernek binasından ötürü Başkan Usta’ya hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Editör: Haber Merkezi