YÜZ KARASI
Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Doktor Ahmet Yaşar Zengin’in haddini aşan açıklamaları ile ilgili konuştu. Kaya şunları dile getirdi: “Bu sözleri duyunca inanamadım, bu şahsın bir doktor olabileceğine ihtimal dahi vermek istemedim. İnsanlar hayatını teslim ediyor buna. İnanılır gibi değil gerçekten. Bunlar, Türkiye’nin ve Trabzon'un yüz karalarıdır. 

Kendi ülkesine, Atasına, milletine karşı nasıl bir kindir, nasıl bir düşmanlıktır bu, nasıl bir alçaklıktır? Nedir bu ülkeye, bu ülkenin değerlerine düşmanlıklarının sebebi? Belli ki Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919'da sadece Samsun'a ayak basmamıştır, işbirlikçilerin, hainlerin nasırına da fena basmıştır. Bunların 100 yıldır geçmeyen kuyruk acılarının, kinlerinin sebebi budur.”

EKİM’İN YANINDAYIZ
Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’e teşekkür etti. Erbaşaran şunları söyledi: “Belediye Başkanımız göreve geldiği günden bu yana geçen bu kısa sürede Akçaabat’ın çehresini değiştirecek projeler üretmiş ve uygulamaya hazır hale getirmiş. Hepsi birbirinden değerli olan projelerden özellikle Akçaabat-Yıldızlı arası sahil yürüyüş ve bisiklet yolu projesine değinmek istiyorum.

Kısa süre önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu Akçaabat sahilinde dolgu yapılarak geçirilmesi planlanan yolun yapılmayacağı müjdesini bizlere duyurdu. Akçaabat sahiline yapılacak olan bu proje Akçaabat’ı geleceğe taşıyan, Akçaabat’ın ve Trabzon’un çehresini değiştirecek tam anlamıyla bir vizyon projedir. Akçaabatlılar Vakfı olarak Belediye Başkanımız Sayın Ekim’in yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”

UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ
Pegasus, korona virüs için alınan ilave tedbirler doğrultusunda 28.05.2020 tarihinden 03.06.2020 (dahil) tarihine kadar tüm yurt içi seferlerinin iptal edildiğini açıkladı. Pegasus'tan konu ile ilgili yapılan açıklamada, 25.03.2020 tarihinde yayınlanan SHY-Yolcu yönetmeliğine istinaden korona virüs (Kovid-19) nedeniyle iptal olan seferler için bilet işlemlerinin düzenlendiği belirtildi.

KURALLAR DEĞİŞTİ
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca banka çağrı merkezleri için yeni hizmet seviyesi ve kalitesine ilişkin yönetmelik yürürlüğe girdi. Yönetmelik, 60 yaş ve üstü vatandaşlara telefon bankacılığında doğrudan müşteri temsilcisine bağlanma imkânı sağlayacak. Bu amaçla, 60 yaş ve üstü vatandaşlara ana menüde herhangi bir tuşlama gerekmeden doğrudan çağrı merkezi temsilcisine bağlanma seçeneği sunulacak.

Kart iptal talebi için banka çağrı merkezini aramak yeterli olacak, hesabın bulunduğu şubeye gitmek gerekmeyecek. Çağrı merkezi için hesaplanacak karşılanma oranı aylık olarak en az yüzde 95, hizmet seviyesinin aylık en az yüzde 80 olması, çağrı merkezine yapılan aramalarda ise ulaşılabilirlik seviyesinin yıllık olarak en az yüzde 95 olması gerekecek.

ÖNEMLİ HATIRLATMA
Trabzon Valiliği çay hasadı yapacak olan üreticiler için kuralları açıkladı. Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada, “30 gün boyunca ilimizde kalacaklardır. Çay üreticisi/müstahsilleri; çay bahçesi ile çay teslim alanı dışında bulunmayacak, sosyal izolasyon kurallarına uyacak, mutlaka maske takacaklardır. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü çiftçilerimiz, gerekli izinleri alarak, aile fertleriyle faaliyetlerine devam edebilecektir.

Tüm çay üreticilerine, bereketli hasatlar diler; alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince idarî para cezası verileceğini, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağını, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adlî işlemlerin başlatılacağını önemle hatırlatırız” ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi