GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORLAR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi vatandaşların mağdur olmaması için gece gündüz çalışmaya devam ediyor.  Trabzon'da yapımı devam eden altyapı çalışmaları için Büyükşehir Belediyesi elinden gelen gayreti gösteriyor. 

Belediye ekipleri, Uzunsokak, Maraş Caddesi, Semerciler Caddesi ve Pazarkapı'da ki altyapı çalışmasının hemen ardından geçici kaplamalar yaparak hem vatandaşa  hemde esnafa rahatlık sağlıyor.  Zaman zaman aksaklıkların olduğu bölgelere de anında müdahale edildiğine şahit oluyoruz. 

Hem sulama İşlemleri hem geçici asfalt kaplamaları biraz maliyetli olsa da Büyükşehir Belediyesi bunu göze alıyor.  Onun için hem esnafımızın hemde vatandaşımızın biraz daha sabır göstermeleri önem arz etmektedir. Yıllardır girilmeyen bir altyapıya girildi. Önünüzdeki 50 yıl bu çalışma sayesinde rahat edeceğiz.

TRABZON’UN İHTİYACI VAR
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ve CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman bir araya geldi. Ülke ve şehir gündemi üzerinden sık sık tartışma yaşayan iki isim CHP Ortahisar ilçe Başkanlığı’nda gerçekleşen ziyarette buluştu. İki başkan, Ortahisar’ın sorunlarını masaya yatırırken Oyman ziyaretle ilgili şunları söyledi: “AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Sayın Selahaddin Çebi ve birim başkanları ilçe başkanlığımıza iadeyi ziyarette bulundular. Bayramlaşma fırsatı da bulduğumuz bu nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkürlerimizi sunarız.” Umarız bu ziyaretler daha da artar ve şehir artık ortak akılla yönetilir. Çünkü Trabzon şehrinin buna çok ihtiyacı var.

GERÇEKTEN ÇOK SIKILDIK
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Doç. Dr. Ümit Savaşçı, yaptığı değerlendirmede şu anda koronavirüse karşı aşının en büyük silah olduğunu söyledi. Savaşçı, “Koronavirüste dünya savaşını kazandıracak olan nokta bizim için aşı gibi görünüyor. Amerika'da ikinci dozu tamamlanan insan sayısı yüzde 38 oldu, ülkemizde şu anda yüzde 14 boyutunda. Amerika, özellikle çok kalabalık yerler dışında maskeyi takma zorunluluğunu da ortadan kaldırdı.

Bizde de toplumun yüzde 70'e yakını immunize hale gelirse bu hem hastalığı geçirme anlamında hem de toplumun yarısını aşılayabilirsek bu yaz sonunda olabilecek bir gerçeklik, bizim de aslına sonbaharda hem vaka sayılarımız çok düşük kalacaktır hem de birçok alanda maske zorunluluğu kalkmış olacak. Okullarımız açılacak, kafeler, eğlence sektörü, sinemalar, tiyatrolar, özlediğimiz her şeye geri dönüş yapabileceğiz gibi duruyor.” dedi. Umarız evdeki hesap çarşıya uyar da Dr. Savaşçı’nın da dediği gibi maske zorunluluğundan sonbahar gibi kurtulmuş oluruz. Gerçekten çok sıkıldık bu maske ve virüs işinden.

DUYGUSAL ZİYARET
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç geçtiğimiz günlerde Giresun’a çıkarmada bulundu. Başkan Genç, Giresun’da birçok program gerçekleştirirken duygusal da bir ziyaret yaptı. 1995-1996 sezonunda Trabzonspor’un son dakikada yediği golle şampiyonluğu Fenerbahçe’ye kaptırdığı maçtan sonra üzüntüsünden kalp krizi geçirerek vefat eden Mehmet Dalman’ın Görele ilçesi Kaba Mahallesindeki kabrini ziyaret ederek dua etti.

Başkan Genç burada yaptığı açıklamada şunları söyledi: “1996 yılında hepimizi derinden sarsan, şampiyonluğu kaybettiğimiz son maçtaki hüzün sanki dün gibi kalbimdedir. Mehmet Dalman kardeşim de o hüzne yenilip hayatını kaybeden bir Trabzonspor aşığıydı. Trabzonspor bir futbol takımından ziyade gönülden bir aidiyet bağı kurulan bir aşk hikâyesidir. O vakit vefatını duyduğumda çok üzülmüştüm. Nasip oldu bugün kabrini ziyaret edip dualar ettik. Allah mekânını Cennet etsin.” Genç’in bu ziyareti sosyal medyada da büyük destek gördü.

Editör: Haber Merkezi