SAĞIROĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
Yomra eski Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Çay Tv’de, Köşe Yazarımız Halil İbrahim İleli’ye değerlendirmelerde bulundu. Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yapılan silahlı saldırı için kızgın olduğunu söyleyen Sağıroğlu, yerel seçimler sonrası hayatına kaldığı yerden devam ettiğini söyledi. Sağıroğlu, “Biz her zaman halkımızın hizmetinde olduk ve olmaya devam edeceğiz. Yomra'da işletmemize gelen vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyip yardımcı olmaya çalışıyorum.” Bıyık’a yapılan silahlı saldırıyı kınayan Sağıroğlu, şiddetin her türlüsüne karşı olduğunu belirtti.

Sağıroğlu şunları söyledi: “Seçim sonrasında meclis üyeleri hizmetimizi aksatarak her şeye karşı çıkıyor algısı oluşturmaya çalıştılar. Ben süreci en başından takip ediyorum. Neden algı oluşturduklarını anlamış değilim. Yomra'ya huzur gelecek sloganlarıyla başladıkları işte Yomra'ya huzursuzluk getirmişlerdir. Yapılan ihaleler sonucunda ihaleye giren ve kazanan firmadan ihaleyi iptal ederek elinden almış, sonrasında kendi adamına vermişlerdir ve sonucunda huzursuzluğu Yomra'ya getirmişlerdir.”

Sağıroğlu ayrıca, “Dün olduğu gibi bugün de siyasete Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın askeri olarak devam edeceğim. Sonuna kadar AK Partiliyim. Bugün dahil ne görev verilirse partim ve Cumhurbaşkanımız adına hizmet etmeye hazırım.” ifadelerini kullandı. Sağıroğlu’nun bu açıklamaları çok ses getireceğe benziyor.

DENİLDİĞİ GİBİ OLSUN
Merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın Trabzon’da çocukluğunun geçtiği evle ilgili, aslına uygun tadilat yapılmadığı için Anıtlar Kurulu tarafından yıkım kararı alındı. Şimdi o ev aslına uygun olmak üzere yeniden yapılacak. Anadolu Gençlik Derneği Milli Gençlik Vakfı Trabzon Şube Başkanı Ahmet Başaran konu ile ilgili şunları söyledi: “Restorasyon projemiz onaylandı. Anıtlar Kurulu projemizi onayladıktan sonra Belediye’den yıkım kararı aldık. Aslına uygun yapmak istiyoruz. Yaklaşık 15 yıldır bu vaziyetteydi. Şimdi bu kararla yeniden restore edeceğiz. Binanın yapı malzemesi yığma taş ve tavanlar ahşap olacak şekilde yapılmasını isteyen Anıtlar Kurulu’nun istedikleri şekilde yapacağız.” Denildiği gibi, o evin aslına uygun yapılması bizim de temennimiz.

DEMOKRASİYE KATKI SUNAR
Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, İl Sekreteri Erman Dumanoğlu, Sosyal Politikalar Başkanı Birsen Bozkır, Gençlik Politikaları Başkanı Sinan Yıldırım, İletişim Başkanı Emre Usta, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ı ziyaret etti. Ziyarette Trabzon’daki siyasi partilerin İl Başkanlarının katılacağı, Trabzon’un meselelerinin görüşüleceği ortak istişare toplantısı hakkında fikir alışverişi yapıldı. Bu ziyaretler Trabzon’un demokrasi anlayışına katkı sunacaktır.

PAZARA İNDİLER
Deva Partisi Yomra İlçe Başkanı Funda Çuvalcı, Trabzon il ve Yomra ilçe yöneticileri ile Yomra semt pazarını ziyaret etti. Geçtiğimiz hafta Trabzon kırsalında tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçiler ve besicilerle buluşan Çuvalcı onlara Deva Partisi’nin yeni açıkladığı tarım politikalarını anlatmış birinci ağızdan üreticinin sorunlarını dinlemişti.

Çuvalcı önceki gün de, üretilen ürünlerin vatandaşlarla buluştuğu semt pazarlarını gezerek buradaki çiftçilere Deva Partisi tarım politikalarını anlatırken sorunları ve isteklerini de dinledi. Çuvalcı, “Pandemi bölgemizdeki üreticileri de vurmuş durumda.” dedi. Çuvalcı’nın da dediği gibi pandemi hayatın her alanını etkilemiş durumda. Bir an önce pandemiden kurtulup, hayatın normale döndüğü günleri ivedilikle bekliyoruz.

O DEPREM İÇİN DEDİ Kİ…
Önceki gün İstanbul Kartal merkezli 3,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Köşe yazarımız Prof. Dr. Osman Bektaş depremle ilgili bakın neler dedi: “Adalar fayına paralel diğer faylar üzerinde gelişen bir deprem (Kartal depremi), deprem enerjisinin bölüşülmesi nedeniyle Adalar fayını rahatlatmıştır. Adalar fayı tek bir fay olmayıp at kuyruğu şeklinde birbirine paralel denizde ve karada devam eden bir fay zonudur. Bu da büyük deprem enerjisinin tek bir fay üzerinde değil paralel faylar üzerinde paylaşıldığını gösterir.”

Editör: Haber Merkezi