MAKAMLARDA DEĞİŞİKLİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi'ne göre Trabzon’da 8 ilçenin kaymakamı ile vali yardımcıları değişti. Of’un kaymakamı ise asaleten atandı. Yapılan atamalara göre; Amasya Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale Ortahisar Kaymakamlığına, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan İstanbul Silivri Kaymakamlığına, Beşikdüzü Kaymakamı Şakir Öner Öztürk Sivas Vali Yardımcılığına, Diyarbakır Hazro Kaymakamı Ferhat Vardar Beşikdüzü Kaymakamlığına, Trabzon Çaykara Kaymakamı Osman Çelikkol Trabzon Vali Yardımcılığına, Bartın Kurucaşile Kaymakamı Muhammet Güzel Çaykara Kaymakamlığına, Dernekpazarı Kaymakamı Murat Yıldız Diyarbakır Vali Yardımcılığına, Konya Doğanhisar Kaymakamı Anıl Adıgüzel Dernekpazarı Kaymakamlığına, Köprübaşı Kaymakamı Murat Ekinci Şırnak Vali Yardımcılığına, Malatya Akçadağ Kaymakamı Hulusi Teke Köprübaşı Kaymakamlığına, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta Muğla Dalaman Kaymakamlığına, Çanakkale Ezine Kaymakamı Hacı Arslan Uzan Vakfıkebir Kaymakamlığına, Van Bahçesaray Kaymakamı Muhammet Öztabak Yomra Kaymakamlığına, Yomra Kaymakamı Eyüp Özdemir İller İdaresi Genel Müdürlüğüne Daire Başkanı, Şalpazarı Kaymakamı Uğur Ünsal Adıyaman Sincik Kaymakamlığına, Iğdır Valiliği Kaymakam Adayı Zekeriya Murat Şahan Şalpazarı Kaymakamlığına atandı. Geçen yıl Of Kaymakamlığı görevine atanan Hayrettin Çiçek ise Of Kaymakamlığına asaleten atandı. Trabzon Vali Yardımcılığı kadrosunda da değişimler yaşandı. Atama kararlarına göre; Kayseri Bünyan Kaymakamı Ömer Şahin Trabzon Vali Yardımcılığına, Rize Ardeşen Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu Trabzon Valiliği Hukuk Müşavirliğine, Trabzon Vali Yardımcısı Bünyamin Yıldız Trabzon Valiliği Hukuk Müşavirliğine, Trabzon Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş Ordu Vali Yardımcılığına, Trabzon Vali Yardımcısı Mehmet Yapıcı Zonguldak Karadeniz Ereğli Kaymakamlığına, Trabzon Valiliği Kaymakam Adayı Ali İhsan Selimoğlu Osmaniye Toprakkale Kaymakamlığı görevlerine atandı. Göreve yeni gelen kaymakam ve vali yardımcılarına başarılar diliyor, farklı bölgelere atananlara ise vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz.

SIRA ÖĞRETMENEVİNDE

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, Cudibey İlköğretim Okulu ve Öğretmen Evinin tapusunu almasının ardından bölgede yıkımlar başladı.  Yıkımın ardından bölgede ilk olarak ne yapılacağı ise belli oldu. Trabzon’da Karagöz Meydanı yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı ile Trabzon Büyükşehir Belediyesinin yaptığı protokol kapsamında Cudibey İlköğretim Okulu ve Öğretmen Evinin Tabakhane Vadisine taşınmasının ardından mevcut binaların tapusu da belediyeye verildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin tapuları almasının ardından bölgede yıkımlar başladı. Bölgede ilk olarak Cudibey İlköğretim Okulu yıkımı tamamlanırken önümüzdeki günlerde Öğretmen Evinin de yıkımına başlanacağı öğrenildi. Boşaltılmaya başlanan Öğretmen Evinin yıkımının da 1 ay içinde tamamlanabileceği ön görüldü. Her iki binanın yıkılmasının ardından ise Trabzon Büyükşehir Belediyesinin bölgede ne yapacağı da belli oldu. Edinilen bilgiye göre, Karagöz Meydanı Projesi için devralınan alanda yeni çalışmaların başlaması öncesinde bölge otopark olarak kullanılacak. Bu kapsamda hem Uzunsokak tarafından hem de Tanjant tarafından otoparkın kullanımı için alana yol verilecek. Bölgede yeni yapılacak projenin tamamlanmasının ardından ise alanın otopark olarak kullanımına son verilecek ve yeni projenin yapımına başlanılacak.

KORKULAN OLMADI

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) çay ocağında çalışan bir personelin fındık iznine ayrıldığı süreçte koronavirüs testi pozitif çıktı. Çalışanın izinde olmasına rağmen tedbiri elden bırakmayan oda yönetimi, çay ocağında çalışan diğer personele de koronavirüs testi yaptırdı. TTSO Yönetimi, Trabzon’da özel hastane 7M ile anlaşarak odada çalışan bütün personeli hızlı bir şekilde testten geçirdi. TTSO’da bu anlamda şu ana kadar olumsuz bir durumun yaşanmadığı bildirildi. TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu da konuyu doğrularken olumsuz bir durumun yaşanmadığını sözlerine ekledi. Gerekli tedbirleri alarak önemli bir atakta bulunan TTSO’yu tebrik ediyor geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Editör: Haber Merkezi