BU UYARIYA DİKKAT!
Korona virüs salgını ile mücadele konusunda paylaşımlarla vatandaşları sık sık uyaran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yeni bir uyarı geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Gribin sebebi İnfluenza virüsü, Korona virüsle aynı şekilde bulaşır. Yakın mesafede, kapalı ortamda risk artar. Korona virüse karşı alınan üç tedbiri sıkı uygularsak, grip vakalarını da azaltmış oluruz. Lütfen daha dikkatli olalım. Aynı anda iki virüsle savaşmak zorunda kalmayalım” ifadelerine yer verdi. Bakan Koca’nın bu uyarılarına dikkat etmek gerek.

KTÜ ŞEHİRLE BULUŞTU
Yıllardır söylenip dururdu KTÜ’nün şehirle buluşma gerek diye. Yeni Rektör Prof. Dr. Hamdulllah Çuvalcı’nın göreve gelmesi ile birlikte gördük ki hemen her taraftan isim hayırlı olsun ziyareti için Rektörlük’ün yolunu tuttu. Rektör Çuvalcı güzel KTÜ’deki yeni görevine iyi bir başlangıç yapıp üniversiteyi şehirler kısa sürede buluşturdu. Umarız üniversite ve şehrin bu buluşması bu şekilde devam eder. Tabiri caizse KTÜ ile şehrin arasına duvar örülmesini kimseye bir fayda sağladığını görmedik çünkü.

FAYDALI TOPLANTILAR
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı geçtiğimiz günlerde AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nu ağırlamış ve Ayvazoğlu’nun talebi ile demir yolu ve şehrin gündemindeki konular ile ilgili bilim insanlarının da bulunduğu bir toplantı gerçekleşmişti.

Geçtiğimiz günlerde şehrin gündemi ile ilgili KTÜ’de bir toplantı daha gerçekleşerek hem Ticaret ve Sanayi Odası hem de STK temsilcilerinin olduğu bir platformda fikir alışverişi sağlandı. Böylece, Milletvekili Ayvazoğlu’nun girişimi ve KTÜ’nün bunu hayata geçirmesi ile şehrin ortak konularının tartışılma fırsatı bulundu. Bu da şehir için çok faydalı oldu.

SIKLIKLA YAPILSIN
Trabzon'da korona virüs tedbirleri kapsamında toplu taşımada kurallara uymayanlara ceza yağdı. Trabzon Emniyeti personeli tarafından toplu taşıma konusunda emre aykırı davranışlar sebebiyle 161 kişiye, toplam 63 bin 112 TL tutarında cezai işlem uygulandı. Trabzon Jandarma personeli tarafından toplu taşıma konusunda emre aykırı davranışlar sebebiyle 50 kişiye toplam 25 bin 116 TL tutarında cezai işlem uygulandı. Vatandaşlar bu denetimlerin sıklıkla yapılmasını istiyor.

GÖVDE GÖSTERİSİ
İYİ Parti Genel Merkez 2. Olağan Kongresi dün gerçekleşti. Trabzon teşkilatı da tam kadro Ankara’da yer aldı. Zaten parti üst kademesindeki birçok isim Trabzonlu olduğu için Başkent’te hasret de giderildi. Gövde gösterisine dönüşen Trabzon İl teşkilatının Ankara çıkarması ses getirdi. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar bunu açıkça göz önüne serdi.

BAHTİYARLIK YAŞIYORUZ
AK Parti Trabzon’da kongre heyecanı dün Şalpazarı ve Beşikdüzü ile devam etti. Kongrelerde konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Şalpazarı ilçemizde güzel yatırımlara imza attık. Milletvekili olmadan önce geldiğimde hangi talep varsa bugün bunların birçoğunun hallolduğunu görmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Şalpazarı’nda dolaşırken öğretmen evi ihtiyacı var diyen öğretmenlerimize müjde gerçekleştirdik öğretmen evini tamamladı.

Belediye binası, hükümet konağı ve kaymakamlık apartman dairesinde hizmet veriyordu. Şimdi binalarımızı tamamladı. Hükümet konağımız da bitmek üzeredir. Şalpazarı’nın çehresi değişecek. Dere ıslah çalışmaları son sürat devam ediyor. İlçemizde spor bakanımıza teşekkür ediyoruz. Semt sahasının ardından Düzköy mahallesinde de semt sahasının ihalesi yapılacak. Gençlik merkezi kuruyoruz. En önemlisi bir eser bırakmaktır” dedi.

Milletvekili Cora böyle diyor ama bunu bir de ilçede yaşayan vatandaşlara sormak lazım. Acaba vatandaşlar da aynısını düşünüyor mu?

ÇELİK YENİDEN
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon’da ilçe kongrelerini sürdürüyor. Dün de Akçaabat ilçe kongresi gerçekleşti. Kongrede Adem Çelik güven tazeleyerek yönetimi ile kongrenin desteğini aldı. Çelik, Akçaabat’ta sevilen ve partisinde de büyük destek gören bir isim.

Editör: Haber Merkezi