İLK HEDİYE ZORLUOĞLU’NDAN

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Pazarkapı Mahallesi’nde TOKİ tarafından yapımı tamamlanan Yeni Balık Hali esnafına hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak bıçak hediye etti. Başkan Zorluoğlu'na ziyareti sırasında TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Başkan Danışmanları Mehmet Karaoğlu ve Emre Akgün ile Zabıta Dairesi Başkanı Muharrem Öztürk, Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Gürcan Başar ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Öztürk eşlik etti. Balıkçı esnafıyla tek tek sohbet eden ve hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Zorluoğlu, “Yeni balık halimiz Trabzon'a yakışır şekilde oldu. Yeni yeriniz hayırlı uğurlu olsun. Güzel bir sezon ve bol kazançlar diliyorum. İlk hediyenizi ben takdim etmek istedim. Güzel ve sağlıklı günlerde kullanmanızı dilerim.” dedi. Yeni Balık Hali’ni Trabzonlu uzun süredir bekliyordu ve bu yapı hayata geçti. Bu yapının Trabzon ile buluşmasında emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

ŞAHİN’İN ACI GÜNÜ

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin’in annesi Nebahat Şahin hayatını kaybetti. Anne Şahin’in hayatını kaybetmesi Trabzon’da siyaset ve spor camiasında da büyük üzüntüye neden oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yayınladığı başsağlığı mesajında, “Büyükşehir Belediye Meclisimizin CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin’in ahirete irtihal eden annesi Nebahat teyzemize Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun.” ifadelerine yer verdi. Trabzonspor eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu da anne Şahin’in vefatı ile ilgili başsağlığı mesajı yayınlayarak, “Muharrem Şahin ve Turgay Şahin kardeşlerimizin annesi aile büyüğümüz Nebahat Şahin teyzemiz vefat etmiştir. Merhumeye rahmet kederli ailesine baş sağlığı dileriz.” dedi. Anne Şahin dün Akçaabat’ta kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Biz de Nebahat Şahin’e Allah’tan rahmet, geride kalan ailesine sabır ve baş sağlığı diliyoruz.

KAYMAKAMLAR GÖREVDE

Köprübaşı Kaymakamlığı’na atanan Hulusi Teke, Çaykara Kaymakamlığı’na atanan Muhammet Güzel, Yomra Kaymakamlığı’na atanan Muhammet Öztabak ve Vakfıkebir Kaymakamlığı’na atanan Hacı Arslan Uzan, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret etti. Kaymakamlara Trabzon’daki yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.

TURİZM YABANA ATILMASIN

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgiye göre, Trabzon'u yılın 8 ayında ziyaret eden yerli turistler ortalama 2, yabancılar ise 4 gece konakladı. Geçen yılın aynı döneminde 309 bin 967'si yerli, 54 bin 734'ü yabancı olmak üzere 364 bin 701 kişinin ziyaret ettiği Trabzon, bu yılın aynı döneminde 996 bin 192'si yerli, 226 bin 206'sı yabancı olmak üzere 1 milyon 222 bin 398 turisti ağırladı. Kenti bu yıl ziyaret edenlerin sayısı, 2020'nin aynı dönemine göre yabancı turistte yaklaşık yüzde 313, yerli ziyaretçide yüzde 221 arttı, genel toplamda ise yüzde 235 artış gerçekleşti. Geceleyen turist sayısı da toplamda yüzde 245 yükseldi. Trabzon’da restorasyonu süren ve restorasyon bekleyen tarihi yapıların da şehre kazandırılması ile bu sayının daha da artacağı şüphesiz. O yüzden yetkililerden tarihi ve kültürel değerlere biraz daha önem vermelerini istiyoruz. Çünkü şehrin en büyük girdilerinin başında turizm geliyor, yabana atılmamalı.

Editör: Haber Merkezi