GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

AK Parti’de yeni yönetimi oluşturulan Yomra ilçe teşkilatında görev dağılımı yapıldı. AK Parti Yomra İlçe Başkanı Abdülkadir Özdemir görev dağılımını yaptı. Başkan Özdemir, “Bayrağı devraldığımız milletin partisi AK Parti’de, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlu yürüyüşünde yeni ekibimizle yer almanın gururunu yaşıyoruz. Yomra halkıyla el ele verip bu güzel ilçemizi daha da ileriye taşıyacak yeni AK kadromuz hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi. İşte Başkan Özdemir’in Yürütme Kurulu. Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı: Ufuk Yiğit, Teşkilat Başkanı: Selçuk Sezgin, Seçim İşleri Başkanı: Oktay Yıldırım, Tanıtım ve Medya İşleri Başkanı: Haris Emre Aktürk, Mali ve İdari İşler Başkanı: Birol Tuna, Sosyal Politikalar İşleri Başkanı: Ayşegül Alhas, Yerel Yönetim İşleri Başkanı: Mustafa Uygur. Yeni Yönetim Kurulu’nun görev dağılımı bakalım Yomra’ya nasıl yansıyacak.

HADE ORADAN HADE

Trabzon Liman Müdürü Muzaffer Ermiş gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Ermiş: “Cumhurbaşkanı Başdanışmanı konumunda bulunan Sayın Mehmet Uçum’un makamını unutarak ‘Fenerbahçe sahipsiz değildir.’ tweetini paylaşmasının şık olmadığını belirtir, konumu gereğince davranması gerektiğini kendisine hatırlatırım. Diğer taraftan, Osman Kavala konusunda 13 Büyükelçinin ülkemize ayar verme beyanlarını şiddetle kınıyorum. Ülkemiz egemenlik haklarına müdahale eden bu anlayışa Milli Mücadele’de gereken dersi verdik, yine de veririz. Onlara kısaca söylüyorum, hade oradan, hade.” Ermiş iki değerlendirmesinde de haklı.

ÜLKÜ OCAKLARI’NDA BAYRAK DEĞİŞİMİ

Trabzon’da 2,5 senedir Ülkü Ocakları İl Başkanlığı görevini sürdüren Altan Şahin görevini devretti. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın gerçekleştirdiği devir teslim töreninde Ülkü Ocakları Trabzon İl Başkanlığı’na Ertuğrul Bayrak atandı. Ülkü Ocakları Başkanlığı’nı hayatının sonuna kadar bir şeref nişanesi olarak taşıyacağını belirten Altan Şahin, “Tüm dünyayı etkileyen pandemi süresince Ülkü Ocakları olarak sosyal sorumluluk çalışmalarında öncü faaliyetlerde bulunup toplum ve gençlik yararına nice çalışmalar gerçekleştirdik. Ülkü Ocakları çatısı altında Türk gençliğinin geleceğine ve gelişmesine katkı sunacak çalışmalarımızla örnek oluşturacak işler yaptık. Yeni Başkanımıza çalışmalarında başarılar diler, birlikte görev yaptığım yönetici kardeşlerime, ilçe ocak başkanları ve yöneticilerine teşekkür ederim. Her daim Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli beyefendinin ve teşkilatlarımızın emrindeyiz.” dedi. Ülkü Ocakları Trabzon İl Başkanı olarak atanan Ertuğrul Bayrak ise, “Ülkü Ocaklarında yıllarca çeşitli görevlerde bulunan biri olarak, Allah'ın izni, Genel Başkanımızın takdirleriyle bayrağı devraldım. Sorumluklarımızın bilincindeyiz. Birlik ve beraberlik oluşturacak çok yönlü ve çoğulcu çalışmalarla, davamız adına ülke ve memleket için faydalı işler yapacağız.” ifadelerini kullandı. Bayrak’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.

E-DEVLET’TE YENİLİK VAR

E-Devlet kapısında sunulan hizmetlere bir yenisi daha ekleniyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan düzenleme kapsamında, e-imza almak isteyenler artık başvuru merkezlerine gerek kalmadan 21 Aralık 2021 Salı gününden itibaren e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştirebilecek. Ayrıca TC kimlik kartları, elektronik imza atabilmek için kullanılabilecek. E-İmza TR Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, yaptığı açıklamada, Türkiye’de 5 milyonun üzerinde elektronik imza kullanıcısının olduğunu ve her geçen gün arttığını söyledi.

SORUN SİSTEM DEĞİL

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Bağımsız Üyesi Davut Çakıroğlu bakın neler dedi: “Ülke yönetmek ya da bu yönetimin oluştuğu alan olan siyaset, dünya genelinde zenginlik ve ikbal alanı olarak görülmez. Bizde ise tam olarak ikbal ve zenginleşme alanı görülür. Bu durum maalesef insan kalitesinin düşük olmasına neden olur. Bunun yansıması olarak yönetimin de kalitesi düşük olur. Bugün ülkede sorgulanması gereken onlarca konu var. Yani tümevarım yöntemiyle olaylara yaklaşıp, bütün parçaları, bileşenleri ele almak gerekir. Biz, bir noktaya odaklanıyoruz. Parlementer Sistem mi, Başkanlık Sistemi mi? Sanki sistem olayını çözersek her şey çözülecek. Oysa bugüne kadar geldiğimiz parlamenter sistem ile de ülke defaatle ekonomik yıkım, sosyolojik depresyon yaşadı. Parlementer sistemde millet iradesi 3-4 Siyasi Parti Genel Başkanından ibaretti. Başkanlık Sisteminde ise Millet iradesi bir kişiden ibaret. Sistemdekileri sorgulayamazsanız, sistemi sorgulamanın anlamı yok. Sistemdekileri değiştiremezseniz, sistemi değiştirmenin anlamı yok.”

Editör: Haber Merkezi