DİŞ HASTANESİ’NE YENİ DÜZENLEME

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Trabzon’da özellikle Diş Hastanesi’nde yaşanan randevu sıkıntısı ile ilgili açıklama yaptı. Usta, yeni bir düzenlemeye gittiklerini belirterek, “Bizim randevu sistemiyle ilgili de zaman zaman sitemler zaman zaman serzenişler geliyor. Özellikle bizim Diş Hastanesi’nden başlamak üzere söyleyecek olursak, Diş Hastanesi’nde daha önceden bizim randevuyla çalışma dururumuz vardı. Randevusu olan vatandaşta yine geliyordu. Randevu oranları bu kadar dolmuyordu. Randevusuz olarak aynı yerde oluyordu. Bir hekimin diş hekimi olarak bakabileceği sayı normalde 15 iken biz bunu 19-20’lere kadar çıkarmış durumdayız. Bir günde bir hekim bu kadar kişiye bakabilir. Bunun 15’ini randevuyla alabiliyor, diğer kısmını ise randevusuz olarak gelenler doldurmuş oluyor. Önceden bu nasıldı diyelim 8-10 tane randevulu alabiliyordu, geri kalanı randevusuz gelenlerle doluyordu. Aynı hesap aslında fark eden bir şey yok. Sadece ne oluyor randevuyla gelindiği zaman hekimde rahat ediyor, vatandaşta rahat ediyor. Çünkü belli bir sırayla belli bir düzenle geliniyor. Temaslar ortadan kalkmış oluyor. Biz Diş Hastanesi’ndeki bu yoğunluğu, bu yığılmayı talebi de gördüğümüz için daha düne kadar yapmış olduğumuz bir uygulamayı da oradan geri çektik. Yurt içi uçak otobüs gibi yolculuklarda giden gelenlerde alınacak test olayını diş hastanesinde yapıyorduk. Bu günden itibaren o olayı oradan çektik, orada kullandığımız personelimizi, diş hekimimizi de yine sağlık hizmetine kaydırdık. Bu günden sonra bir nebze daha rahatlık olacaktır Diş Hastanesi’nde.” Umarız bundan sonra randevu konusunda artık sıkıntı yaşanmaz.

İYİLİKLERİNİZ HİÇ SOLMASIN

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç sosyal projeler ile adından söz ettiren Deniz Bayrak’a plaket takdim etti. Genç plaket takdimini şu sözlerle duyurdu: “Yapmış olduğu hayırlı çalışmalar ve sosyal projeler ile adından söz ettiren öğretmenlerimizden Deniz Bayrak’a teşekkür plaketi takdim ettik. İyilikleriniz hiç solmasın.” Biz de iyiliğe sebep olan herkesi kutluyoruz.

İKİNCİ YARI EĞİTİMDE UZAKTAN MI OLACAK?

Okullarda bugün karne günü ve yarı tatili başlıyor. 18 milyondan fazla öğrenci, sömestr tatiline girecek. Türkiye genelinde yaşanan vaka artışları nedeniyle, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer net bir açıklama yaptı ve yüz yüze eğitimin, ikinci dönemde de devam edeceğini belirtti. Bakan Özer'in açıklamaları şöyle: “Alınmış olan tüm kararları, harfiyen tüm okullarımızda, tüm öğretmenlerimizin kontrolünde başarılı bir şekilde yönettik. Bu sürecin en büyük başarı hikâyesi hiçbir gün ara vermeden yaklaşık 5 ay kesintisiz bir şekilde yüze eğitime devam edebilmek. Tabii buradaki en büyük avantaj öğretmenlerimizin aşı oranıydı. 1.5 yıl aradan sonra bir dönemi bu şekilde tamamlamak hakikaten büyük bir başarı. Öğretmenlerimizin aşılanma oranı, hem birinci doz hem ikinci hem de üçüncü doz Türkiye ortalamasının çok üzerinde seyretti. Aynı zamanda Kıta Avrupa'sında haftada 5 gün yüze eğitime devam eden çoğu ülkenin öğretmenlerin aşılanma oranının çok üzerinde gerçekleşti. İkinci dönemde de birinci dönemdeki gibi yüz yüze eğitime kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu 2 haftayı biz de Bakanlık olarak tüm il ve ilçelerdeki okullarımızı elden geçirerek bakım ve küçük onarımlarla ilgili yapılması gereken neler varsa tüm okullarımızda tüm illerimizde, ilçelerimizde kaynaklarla destekleyerek bu eksiklerimizi gidermeye çalışacağız.” diye konuştu. Bugün itibarı ile tatile çıkacak olan öğrencilere keyifli bir dönem diliyoruz, ikinci yarının da okullarda sağlıklı bir şekilde devam etmesini temenni ediyoruz.

GURBETTEKİ TRABZONLU

Trabzon’un Çaykara nüfusuna kayıtlı Sinan Türk, genç yaşında Almanya’nın Kuzeybaverya eyaletine bağlı Ancbah şehrine ekmek parası için gitmiş bir isimdir. Türk, gurbette her zaman Türkiye ve Trabzonspor hasretini yaşayan bir isim. Almanya’da ne zaman bir hemşerisini görse misafirperver, sıcakkanlı, mert ve kucak açan bir kişiliği vardır. Sinan Türk’ün bu özelliklerine dikkat çekmek istedik.

Editör: Haber Merkezi