AKTAŞ VEDA ETTİ

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Koordinasyon Birimi’ne atanan İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’na veda ziyaretinde bulundu. Aktaş’ı makamında kabul eden Ustaoğlu, görev süresi boyunca Trabzon’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Aktaş’a biz de yeni görevinde başarılar diliyoruz.

FETİH VE ŞEHİR KİTABI YAYINLANDI

Şehrin tarihini ve kültürünü tanıtmaya ve gelecek nesillere aktarmaya önem veren Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kültür yayınlarına bir yenisini daha ekledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Trabzon’da Fetih ve Şehir isimli kitap, Atatürk Alanı’nda bulunan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyesi hizmet binalarının giriş katlarından ücretsiz olarak temin edilebiliyor. 1461’den sonra Türk ve İslam tarihi içinde önemli bir mevkiye sahip olan Trabzon’un kutlu fethinin şimdiye kadar sayılı eserde yer aldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Fethi çeşitli yönleriyle ele alan bu eserler, şehrimiz için şüphesiz ki çok önemli ve vazgeçilmez bir arşiv oluştururlar. Öte yandan fetih yayınlarının sürekli olması, mümkün olduğunca ayrıntılı halde derinleştirilmesi gerekmektedir. Çünkü tarih dinamik bir süreçtir. Her an yaşamakta ve yorumlanmaktadır. Her gün yeni bir bilgi ve belge ışığında yeniden değerlendirilen bir iklimdir. Dolayısıyla her gün yeniden inşa edilen, taş üstüne taş konulan bir binadır tarih. Bu binanın sağlam temelleri üzerinde yükselmeye devam etmesi elzemdir. Gün ışığına çıkan yeni veriler, ana yapıya eklenmelidir.” dedi. Trabzon’da Fetih ve Şehir isimli kitabı bizler de merakla bekliyoruz ve en kısa zamanda okuyacağız.

GEÇMİŞ OLSUN DİYORUZ

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, Muharrem Sarıkaya’yı kınadı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “TV yorumcusu Muharrem Sarıkaya’nın genç meslektaşımız İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Ahmet Demir'e haber çekimi sırasında Sarıkaya'ya yardımcı olurken yaşanan aksaklıklar nedeniyle hak etmediği şekilde saldırmasını esefle kınıyoruz. Muharrem Sarıkaya’nın bir basın emekçisi meslektaşımıza yaptığı vicdana, ahlaka ve insan onuruna sığmayan hareketi kuru bir özürle geçiştirilecek basitlikte bir olay değildir. Meslektaşımız Ahmet Demir’e atılan o tokat tüm basın camiasına atılmıştır. Muharrem Sarıkaya’yı bugün itibari ile meslektaşımız ve ‘gazeteci’ olarak tanımıyoruz. Dileriz ki bu nahoş olay, bundan sonrasında tüm emekçilerin sosyal ortamlarının ve çalışma koşullarının iyileşmesi konusunda bir farkındalık oluşmasına vesile olur. İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Ahmet Demir'e yönelik çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve yanında olduğumuzu belirtiyoruz.” denildi. Bu davranışı bizim de tasvip etmediğimizi belirtiyor İhlas Haber Ajansı ailesine geçmiş olsun diyoruz.

GEREKSİZ TARTIŞMALAR

4 Ocak itibariyle başlayacak olan Van- Trabzon, Trabzon-Van seferleri için hazırlıklar devam ederken, Van’da bazı kesimler uçak seferlerinin başlamasına tepki gösterdi. Bu uçuşların başlamasının Van'dan İranlı turistlerin Trabzon'a kaydırılması anlamı taşıdığı yönünde görüşler ortaya konulurken, bazı kesimler ise bu yöndeki görüşlerin aksi bir tavır ortaya koydu. Çokça tartışılan o konuya bir yorum da Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’den geldi. Van'da yerel bir kanala konuk Vali Bilmez, konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi: “Van- Trabzon uçuşları sonrasında başlayan tartışma doğru değil. Bizim şu an Bitlis’ten, Hakkâri’den farkımız ne? Onlar sadece İstanbul’a, Ankara’ya uçuşuyor. Ama bizim birçok şehre uçuşlarımız var. Akdeniz’e de var, Ege’ye de var. Karadeniz neden eksik olsun ki. Biz bunlar değil, İran uçuşlarımızın da olmasını talep ettik. Bu noktada bizim yakınımızda olan Tebriz uçuşlarına değil, Tahran gibi bir bölgenin uçuşlarına ihtiyacımız var. Bunun için uğraşmak ve getirmeye çalışmamız lazım. Yine Kuzey Irak, bize çok katkı sunabilecek bir alan olabilir. İlişkiler düzelirse bir Ermenistan, Erivan uçuşu katkı sunar. Bir Bakü uçuşu değer katar. Bunların hiçbiri olmasın, hiç sefer koymayalım o zaman kimse Van’dan çıkmasın. Bu doğru değil. Diyarbakır-Trabzon uçuşu da başladı. Orada olmasa burada olsa hadi yine sadece bizde olduğunu tartışırdık ama böyle değil.” dedi. Bu tartışmalar gerçekten gereksiz.

Editör: Haber Merkezi