CEZAYI YİYİNCE ORTALIĞI AYAĞA KALDIRDILAR

Trabzon’da yıllardır el atılmayan bir altyapı sorununa el atılıyor. Tamam süreç biraz sıkıntılı geçiyor ama 455 bine yakın aboneye sağlıklı su hizmeti vermek için mücadele ediliyor. Bu hizmetlerin karşılığı da oluyor. TİSKİ genelde bütçesini abonelerinden tahsil ettiği paralarla oluşturuyor. Bu paralarla da şehir merkezinde ve ilçelerde yatırım yapılıyor. Şehirde 455 bine yakın abone varken, 2 binin üzerinde hanede kaçak su kullanılıyor. Bunu TİSKİ tespit ediyor ve TBMM’nin getirdiği yasa ile birlikte cezai işlem başlatıyor. Durum böyle gelişince bir anda ortalık yangın yerine dönüyor ve yaygara kopuyor. Neymiş efendim, TİSKİ nasıl ceza kesermiş. Kardeşim yüz binlerce abone borcunu öderken senin ayrıcalığın ne? Hatta bu eleştiriler AK Parti’nin toplantılarında da dile getiriliyor. Merak ettik ve destek çıkılması gereken yerde neden bu eleştiriler geliyor diye konuyu araştıralım dedik. Sonra bir baktık ki iki ilçenin Belediye Başkan Yardımcısı ve yine bir ilçenin Belediye Başkan Vekili bu kaçak kullanıcılar arasındaymış meğer. Onlara da ceza kesilmiş. Kardeşim hani herkese eşit davranacaktık, hani adalet dağıtacaktık. Ne oldu? Demek ki sana dokunuldu diye ortalığı ayağa kaldırıyorsun! Hatta bu konuda partilileri de yanlış yönlendiriyorsun. Önce dürüst ve tarafsız olmak gerekir. Haklıysan eleştir tabi ama önce dön de aynaya bak derler adama.

UKOME VATANDAŞI DA DÜŞÜNMELİ

Türkiye’de artan benzin ve motorin zamlarının ardından dolmuş esnafının zam talebi gündemdeki yerini koruyor. Son olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakan Usta bir araya geldi. Yaklaşık 2 gün önce yapılan toplantı sonrasında Trabzon’da dolmuş esnafının istediği zam oranı da belli oldu. Dolmuş esnafı şu an mevcut fiyatta 3 TL olan dolmuş fiyatının 4 TL’ye çıkarılmasını isterken zammın ne kadar olacağı ise yapılacak UKOME toplantısının ardından belli olacak. Bu noktada şoför esnafı ile yetkili kurumların ortak noktada buluşması bekleniyor. Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hakan Usta, 1 TL’lik zam istediklerini doğrularken, son yapılan zam tarihi ile güncel fiyatlar arasında yaşanan artışa dikkat çekti. Her yerde zam uygulanırken şoför esnafının da zam istemesi tabii ki doğal ama 1 TL vatandaşın da bütçesini zorlar. UKOME, bu kararı alırken sadece şoför esnafını değerlendirmeyip vatandaşı da düşünür diye temenni ediyoruz.

MECLİS’TE SÜRPRİZ İSİM

Trabzon’da çeşitli yatırımlar yapmayı planladığı kaydedilen Kuveytli yatırımcı Zoher Alyacob Nader Alissa, dün Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ziyaret etti. Ziyaretin ardından ise Kuveytli iş insanı Ortahisar Belediye Meclisi’ni takip etti. Mecliste beraberindekilerle birlikte ziyaretçi bölümünde meclisi takip eden Kuveytli iş insanını Başkan Ahmet Metin Genç de Belediye’nin meclis üyelerine tanıttı. Kuveytli iş insanının Trabzon’da nasıl bir yatırım yapmayı planladığı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, Trabzon’da görüşmelerine devam edeceği de kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi