ASGARİYE YENİ ZAM GELECEK Mİ?

Geçtiğimiz günlerde asgari ücrete ilişkin konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, yeni bir zammın sinyalini vermişti. Yıl ortasını işaret eden Özkan, “Cumhurbaşkanımız zaten ifade etmişti. Bu yapılabilir. Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz.” ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Üyesi ve eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de vatandaşın gelirlerini artırıcı önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayarak, “Gerekirse Türkiye'de yıl ortasında asgari ücrete bir daha bakılmalı.” demişti. Tüm bu açıklamaların ardından bir zam sinyali de AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Abdullah Doğru’dan geldi. Doğru, artan mazot ve gübre maliyetlerinin altında çiftçinin ezdirilmeyeceğini, emekliden çalışana her kesimi kapsayan müjdelerin haziran ayında duyurulacağını ifade etti. Doğru tüm kesimleri ilgilendiren açıklamasında şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz olarak gıdaya ulaşmakta vatandaşın ulaşmasında en ufak sıkıntıya müsaade etmeyeceğiz. İşçimiz, asgari ücretlimize emeklimiz, memurumuza zam yaptık artan fiyatlarla ilgili maaşlarda erime oldu. Bu zamlardan daha fazlasını yapacağız. Hiç kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Özellikle haziran ve hazirandan sonra bunu Cumhurbaşkanımız açıklayacak duyacaksınız. 20 senedir bu ülkeyi nasıl bu noktaya getirdiysek Cumhurbaşkanımız enflasyona da hiçbir vatandaşımızı ezdirmeyecek.” Bakalım bu gelişmelerin ardından asgari ücrete yeni bir zam gelir mi.

VATANDAŞLARIMIZI UYARMIŞ OLALIM

Dolandırıcılık yöntemleri konusunda vatandaş ne kadar bilgi sahibi olsa da mağduriyetlerin önüne geçilemiyor. İnternet dolandırıcılığı şu sıralar en çok başvurulan yöntemken, son dönemde kişilerin cep telefonu numaralarına gelen haciz mesajları (SMS) da vatandaşları tedirgin ediyor. Gelen mesajdaki linke tıklayanlar ise dolandırıcılık kurbanı oluyor. Mağduriyet yaşayan vatandaşlardan biri, “350 lira ödedim, helal olsun, iyi dolandırıldım.” derken, uzmanlar ise, “Sadece para kaptırmakla kalınmayabilir.” uyarısında bulunuyor. Linke tıklandığında telefona kötü amaçlı bir yazılım da inebileceğini belirten uzmanlar, “Bu yazılımla telefonunuzdaki her şey kötü niyetli kişilerin eline geçebilir. Bu nedenle kayıtlı olmayan numaralardan gelen her mesaja ve aramaya karşı dikkatli olunmalı.” diyor. Bu tür mesajlardan dolayı vatandaşların çok fazla mağduriyet yaşadığını belirten Tüketiciler Derneği Başkanı Levent Küçük, “Vatandaşlar öncelikle e- Devlet’e giriş yaparak hakkında başlatılan resmi bir icra takibi olup olmadığına bakmalı. Yani telefonla gelen aramaya veya SMS’e itibar edilmemeli. Eğer para kaptıran varsa da bu durum nitelikli dolandırıcılığa girdiğinden savcılığa şikayette bulunulmalı. Ayrıca kendi bankasına itirazda bulunarak paraya bloke koydurabilir.” dedi. Tuzağa düşmemek için dikkat etmeniz gerekenler şöyle: Gelen her telefondan ve her e-postadan şüphelenin. Tanımadıklarınızın mesajını açmadan silin. Arayan numarayı ve firmayı internetten kontrol edin. Adresinize gönderilen ve nereden geldiği belli olmayan kargoyu almayın. Şüphelendiğinizde hemen ‘155 Polis İmdat’ı arayın. Dolandırılırsanız hemen Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaat edin. Acil bilgi almak için ‘Alo 175’ Tüketici Danışma Hattı’nı arayın. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda uyarmış olalım.

BURAYA BİR EL ATILMALI

Osmanlı İmparatorluğu Padişahlarından Fatih Sultan Mehmet’in, Trabzon’u fethettikten sonra ilk Cuma namazını kaldığı Yenicuma Mahallesi’nin sakinleri bu günlerde süren inşaat çalışmaları nedeniyle bir hayli dertli. Kanuni Bulvarı Yenicuma geçişi için yapılan viyadük inşaatları nedeniyle müteahhit firma, anayola büyük oranda zarar verdi. Yol vatandaşların tabiriyle patates tarlasına dönerken, burayı kullanmak zorunda kalan araçlarda büyük zarar görüyor. Yolun halini değerlendiren vatandaşlar, “Burası patates tarlasından da çıktı, sanki mayın tarlasına döndü. Neden buraya tedbir alınmıyor. İki kamyon çakıl dökmek bu kadar mı zor?” diye sordu. Yüksek tonajlı kamyonların geçişi nedeniyle ana yolun neredeyse her yanında çukurlar açılırken, bu yolu kullanmak zorunda kalan vatandaşlar büyük çile çekiyor. Yetkilileri bu konunda uyarmış olalım.

GÖREVİ DEVRALDI

Trabzon Şalpazarı Esnaf Odası’nın Olağan Genel Kurul Toplantısı Şalpazarı’nda bulunan bir düğün salonunda geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Yoğun katılımla gerçekleşen kongrede göreve seçilen Başkan Murat Yılmaz ve Yönetim Kurulu görevi devralarak çalışmalara başladı. Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Ali Özdin, Kadem Tok, Bahri Durmuş, Mehmet Kara, Faruk Demirbaş, Mustafa Muhçu. Görevi devralan yönetime başarılar diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi