ELİNİ SALLAYAN GELEMEMELİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon'da mülteci sayısındaki artışa dikkat çekerek, açıklamalarda bulundu. Kaya, “Vatandaşlarımız, Afganistan’dan gelen yüzlerce insanın hemen her gün bu parkta vakit geçirdiğini, buranın Atapark olmaktan çıktığını, artık Afganpark olduğunu söylediler. Aynı ortamı paylaştıkları, yanlarında oturan yabancı kişinin kim olduğunu bilmedikleri için tedirgin olduklarını söylediler. Sadece burası değil, hemen ilerisindeki eski Avni Aker Stadyumunun olduğu yerdeki Millet Bahçesi’nde de aynı manzaranın yaşandığı biliniyor. Parktaki insanların yüzde 90’ı Afgan ve Suriyeli mülteciler. Bu meseleye ırkçı bir yaklaşımla bakmıyoruz. Bu ülkeye herkes elini kolunu sallayarak gelememeli.” dedi.

HUZURLU BİR KENT

Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol ve Adalet Komisyonu Başkanı Özkan Tavuz, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni seçilen yönetimini ziyaret etti. Başsavcı Çelikkol ve Başkan Özkan TGC’nin yeni yönetimine ve Başkan Ersen Küçük’e başarılar diledi. Sohbet şeklinde geçen ziyarette, Başsavcı Çelikkol, Trabzon’un çok güvenli ve huzurlu bir şehir olduğuna dikkat çekti. Başsavcı Çelikkol, “Yıl bazında baktığımızda 2022’ye oranla, 2021’de adli müracaatta artış gözüküyor olabilir, fakat bu arada pandemi var. Pandemide müracaatlarda önemli oranda düşüş oldu. Ancak bu noktada Trabzon’a baktığımızda adli olaylarda artış görmüyoruz. İnsanlarımızın hassasiyeti müracaat oranını arttırıyor. Fakat genel itibariyle baktığımızda Trabzon çok güvenli ve huzurlu bir kent. Her yönüyle güzel bir şehir.” diye konuştu. Samimi bir ortamda geçen ziyarette Trabzon’daki basın mensupları da kendi yaşadıkları sorunları Başsavcı Çelikkol ve Başkan Tavuz’a aktardı. Ziyaret TGC Başkanı Küçük’ün Başsavcı Çelikkol ve Başkan Tavuz’a üzerinde TGC binasının bulunduğu bir ahşap plaka hediye etti.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ

Türkiye Maarif Vakfı temsilcileri Hasan Pehlivan ve Oğuz Kartav, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı makamında ziyaret etti. Uluslararası alandaki öğrenci temini, yurt dışı eğitim fuarları, Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) organizasyonları, uluslararası tanıtım faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulunulan ziyaret, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

KARİYER ÇALIŞMALARI YAYGINLAŞACAK

Trabzon Üniversitesi (TRÜ) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki protokol kapsamında Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde gerçekleşen “Lisede Kariyer Günleri”ne Gazi Anadolu Lisesi’nde devam edildi. TRÜ Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, “Nüfus nüfuzdur, güçtür. Bu gücü ne kadar akıllıca kullanabilirsek, kariyer planlamasını ne kadar sağlıklı yapabilirsek o güç o kadar etkili olacaktır. Bu düşünceden hareketle biz üniversite olarak bir bakıma topluma hizmet bağlamında ‘neler yapabiliriz, gençlerimizi geleceğe nasıl daha iyi hazırlarız’ düşüncesiyle bir süreç başlattık. Şu anda yedinci lise olarak sizlerin huzurundayız. Kariyer çalışmalarını elimizden geldiğince yaygınlaştıracağız.” dedi. Biz de bu tarz çalışmaların yaygınlaşmasının fayda getireceğini düşünüyoruz.

MAVİ KARADENİZ SATILDI

Trabzon’da bir önceki belediye yönetimi döneminde Beşikdüzü ilçesine kazandırılan Mavi Karadeniz Gemisi, ihaleyle satıldı. Beşikdüzü ilçesinde daha önce limanda kafeterya veya restoran olarak işletilmek istenen ancak ilgili kurumların olur görüşü vermediği Mavi Karadeniz Gemisi için dün Beşikdüzü Belediyesi ihaleye çıktı. Açık ihale usulüyle yapılan ihaleye, toplamda 15 firmanın katıldığı bildirildi. İhalenin sonucunda gemi 4 milyon 850 bin TL’ye satıldı. Yeni sahibinin gemiyle ilgili nasıl bir tasarrufta bulunacağı ise henüz bilinmiyor. Konuyla ilgili Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Mavi Karadeniz Gemisi’nin daha önce de basında yer aldığını hatırlatarak, “Gemiyi biz satılığa çıkarmak zorunda kaldık. Gemiyi kafeterya, restoran gibi işletilmesi için ihaleye çıkartarak olduğu yerde işletmek istedik. Bunun için de çeşitli kurumlardan görüş istedik. Tarım İl Müdürlüğü, Deniz Nakliyatçılığı ve Balıkçılık dışında izin verilemez diye karar aldı. Biz de bunun üzerine durumu değerlendirdik.” dedi. Umarız hayırlı olur.

Editör: Haber Merkezi