İLK KAZMA VURULDU

Yomra Belediyesi tarafından yapımına başlanan Hükümet Caddesi’ne ilk kazma vuruldu. Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, “Yıllardır gerekli yapım, bakım onarım çalışmalarının gerçekleştirilmediği alt cadde ve bağlantı yolları yapacağımız çalışmalar ile çok güzel olacak.” dedi. Konuşmasında Sancak Mahallesi Hükümet Caddesi’ni (Alt Cadde), Trabzon Caddesi (Ana Cadde) ve Sahil bağlantı sokakları ile birlikte Yomra’ya ve Yomralılara yakışır hale getirmek için tüm ihale ve proje çalışmalarını tamamlayarak bu hafta itibariyle ilk kazmayı vurarak çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Bıyık, “Yapım çalışmaları kapsamında ilk olarak yağmur suyu hatlarını inşa edeceğiz. Böylece sağanak yağışlarda caddede su birikmelerinin ve aşırı yağışlarda su taşkınları oluşmasının önüne geçeceğiz. Yağmur suyu hattı imalat çalışmalarımız sırasında caddenin ileride tekrar kazınmaması için doğalgaz şebeke hatlarını da döşeyeceğiz. Bu altyapı çalışmalarının ardından üst yapıda parke, bordur, aydınlatma, ağaçlandır ve peyzaj çalışmalarımızı icra ederek Yomra ile özdeşleşmiş bu caddeyi ilçemize ve insanlarımıza layık hale getireceğiz. Çalışmalarımızı 2022 yılı içinde tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz.” dedi. Bakalım çalışmalar bittiğinde Yomra nasıl bir görünüme kavuşacak.

ÜCRETSİZ YARARLANSINLAR

Trabzon’un Orathisar İlçesi Ortahisar Mahallesi’nde yer alan Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi’ni ziyaret etmek isteyen öğrencilerden ücret alınması eleştiri alıyor. Bizce bu gibi Kültürevi ve müzelerden öğrenciler ücretsiz yararlanmalı. Bu konuda yetkilileri uyarmış olalım. Zaten ekonomik sıkıntıların da tavan yaptığı günümüzde bu eleştirilerin önüne geçmek için yeni bir karar alınmalı düşüncesindeyiz.

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ FARKINDALIK OLUŞTURDU

Avrasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 20 Mayıs Çocuk Gelişimciler Günü için video yayınladı. Öğr. Gör. Meliha Şen ile birlikte Trabzon'da çeşitli kurum ve kuruluşlar önünde farkındalık oluşturmak ve çocuk gelişimcinin görevleri hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için video çeken öğrenciler, videoyu üniversitenin sosyal medya hesaplarında da paylaştı. Video sosyal medyada kısa sürede büyük beğeni topladı.

NATO ELEŞTİRİSİ

27. Dönem AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Vehbi Koç, 6’lı masaya yönelik eleştirilerde bulundu. Vehbi Koç, Türkiye’nin yürüttüğü güvenlik politikalarıyla ve diplomatik ilişkilerde attığı başarılı adımlarla ilgili 6’lı masanın sessiz kaldığına değindiği açıklamasında, masa etrafında toplananların amaçlarının sadece algı üretmek olduğunu söyledi. “6’lı masanın İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda hiç mi fikri yok?” sorusunu soran Koç, 6’lı masanın iktidara değil vekalete talip olduğunu söyleyerek, “NATO'ya, ABD'ye, AB'ye, PKK ve YPG'ye tâbi olmuş gidiyorlar.” değerlendirmesini yaptı. 6’lı masanın algı üretmekten başka hiçbir politika üretmediğini belirten Koç, “Çözüm için bir araya geldiklerini söyleyen 6’lı masadakiler ‘Parlamenter Sistem’ değişikliği söylemlerinden bir adım öteye geçememişlerdir. Terör örgütlerine karşı tavrını net bir şekilde ortaya koyamayan, FETÖ ile mücadeleyi gündemine dahi almayan, Türkiye’nin yurt dışındaki politikalarıyla ilgili sessiz kalmayı ve kafayı kuma gömmeyi tercih eden, adayını dahi belirlemekten aciz olan 6’lı masanın algı operasyonlarının yönetildiği bir masa olduğu açıktır.” diye konuştu. Koç, açıklamasının devamında, “6’lı masa Türkiye’nin politikalarına karşı çıkan veya çomak sokmak isteyen ülkelerin güdümünde. Kritik konularda sessiz kalmaları kendi özgür iradelerini yansıtamadıklarını gösteriyor. Basiretsizliklerini ve çapsızlıklarını gösteriyorlar. Anlaşılan o ki, iktidara değil vekalete talipler. Vekaleti başkalarında olanların bu topraklarda siyaseti milli anlayışla yapması mümkün olabilir mi? Kendi siyasi ikballerini öncelik sırasının en tepesine koyanların Türkiye’nin çıkarlarını göz ardı etmeleri ve sessiz kalmaları oturdukları masanın üreten bir masa olmadığını bir kez daha ortaya koymuştur.” dedi. Koç’a bakalım nasıl bir cevap gelir.

Editör: Haber Merkezi