ELEKTRONİK CİHAZ İŞİ!
Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili ortaya bir iddia atıldı. İddiaya göre hastanede görevli üst düzey bir yönetici, Samsun ve Ankara’daki tanıdıkları için devreye girip kamuya yükü bir buçuk milyonu bulan elektronik cihazların temini için efor sarf ediyormuş. Bahsi geçen cihazların gereksiz olduğu öne sürülürken bu konunun ardından hastane içinde yaşanan huzursuzluk Sağlık Müdürlüğü’ne kadar da uzandı. Daha da öte hastane ile sözleşmesi bulunan bazı firmalar konuyu bakanlık makamına kadar da taşıdı. Trabzon’da hastanelerde yaşanan ekonomik sıkıntıların dikkat çektiği bir dönemde bu girişime izin verilmez umarız. Dediğimiz gibi bunlar iddia, umarız doğru değildir.

DUY BU SESİ YEŞİLTEPE
Dün gazetemizi arayan bir vatandaş sitemini dile getirdi. Yeşiltepe Dolmuş Durağı’na sitemde bulunan vatandaş şunları söyledi: “Sabahları 07.30 ile 08.30 arası dolmuş bulamıyoruz. Trafiğin ne yoğun olduğu bu saatte yaşanan sıkıntının aşılması için durak yönetimi bir çözüm bulmalı. Bu sıkıntı yüzünden işimize dahi geç kalıyoruz. Artık bu sorunun önüne geçilsin.”

DOKTORLAR DA BÖYLE YAPIYORSA
Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ebru Sivri aidatlarla ilgili duyuruda bulundu. Odanın hizmetlerini sürdürebilmesi için aidatlara ihtiyacı olduğunu açıklamak zorunda kalan Sivri’nin bu yöntemi ve çağrısı elbette çok doğru. Çok haklı. Ancak anlam veremediğimiz sosyal ve ekonomik şartlar bakımından toplumun geneline göre daha üst seviyede bulunan doktorların bile aidat sorumluluğunu yerine getirmemesidir. Gerçekten şaşırtıcı.

Sivri’nin açıklaması şöyle: “Odamızın fizikî koşulları çok kötü hekimlere yakışmıyor diye eleştiriler aldık tadilat yaptırdık, yeni yüzü ile yakında kullanıma açılacaktır. Avukatımız yok diye eleştiri aldık, avukata verebileceğimiz düzenli bir ödenek olmadığı için genel merkezin avukatlarından destek aldık. Aidatları istiyoruz diye eleştiri aldık ama anayasa ile kurulmuş bir kurumuz ve aidat dışında başka bir gelir kaynağımız yok. Bu bizi her ne kadar zorlasa da tepkilere neden olsa da bize ait olanı değil size ait olanın varlığını sürdürmek ve daha iyi hizmet verebilmek için aidatları istiyoruz.”

UZUNSOKAK ESNAFININ SIKINTISI
Uzunsokak esnafı sabah erken saatlerde sokağın aydınlatılmamasından şikayetçi. Esnaf sokakta sabah erken saatlerde bazı işletmelerin açılması gerektiğini belirtip sokak ışıklandırmasının ise yanmadığından dert yandı. Esnaf sabah ezanı ile birlikte ışıkların söndüğünü belirterek, tek isteklerinin gün aydınlanıncaya kadar sokağın ışıklarının yanması olduğunu dile getirdi. Esnaf, zifiri karanlıkta iş yerini açmak zorunda kaldıklarını da belirtti.

AKADEMİ BAŞLIYOR
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, AK Parti Siyaset Akademisi ile ilgili paylaşımda bulundu. Ayvazoğlu şunları dile getirdi: “Siyasal ve kültürel donanım kazandırmak, bu sayede siyasi hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi vatandaşlarımıza zemin hazırlamak, geleceğin Türkiye’sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek Parti ve siyasal görüş ayırt edilmeksizin 18 yaşın üzerindeki her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının siyasete merakını geliştirmek amacıyla AK Parti Siyaset Akademisi başlıyor. Türkiye’nin geleceğinde yer almak isteyen herkesi 13-27 Ocak tarihleri arasında Partimiz İl Başkanlıklarına müracaat ederek veya https://akademi.akparti.org.tr/basvuru web sayfası üzerinden başvurularını yapmaya davet ediyorum.”

SOSYAL BİLİMLER AVRUPA’YA AÇILIYOR
Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi 17 farklı ülke ile 5 Avrupa Birliği projesi yürütüyor. Projelerde 12 öğretmen ve 111 öğrencinin aktif katılımıyla bu 17 ülkeye öğrenci hareketliliği sağlanıyor. Okul Müdürü Zekeriya Abanozoğlu, projeye katılan 111 öğrenci velisine yaptığı konuşmada öğrencilerinin sadece akademik anlamda değil sosyal beceriler anlamında da yetiştirmeyi amaçladıklarını, Mevlana’nın pergel metaforunda olduğu gibi bir ayağı bu topraklarda sabit, diğer ayağı dünya üzerinde gezebilen nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi