ÜRETİMİ TEŞVİK İÇİN İŞBİRLİĞİ
Trabzon Ticaret Borsası (TTB) ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti (TGC) başta tarım ürünleri ve özellikle de fındık olmak üzere her alanda üretimi arttırma adına toplumsal bilinç oluşturmak için işbirliği yapacaklar. TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ve Genel Sekreter Nazlı Genç’in TGC Başkanı Ersen Küçük’ü ziyaretlerinde basının iletişim gücünden yararlanarak üreticileri bilinçlendirmek, dolayısı ile üretimi arttırmak için teşvik amaçlı organizasyonlar düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Geçmişte TGC ile birlikte basın mensuplarını teşvik etmek amacıyla ortak basın yarışması da düzenlediklerine de dikkat çeken Arslantürk, “Fındık ticaretinin yüzde 50’ye yakın kısmını elinde bulunduran Trabzon’da, üretimi de, 65 bin hektar alanda ilk etapta 40-50 bin tonlardan 100 bin tona çıkarmalıyız. Bunun için sadece Trabzon’a değil, Türkiye’ye örnek olan projeler de uyguluyoruz. Bunun için basının desteği çok yararlı ve önemli.” dedi.

TGC Başkanı Ersen Küçük de, kalkınmanın temelini oluşturan üretimin her alanda arttırılmasına basın olarak destek vermenin görev ve aynı zamanda da vatandaşlık borcu olduğunu vurgulayarak, “Bilinçli üretici oluşturmak, üretimi arttırmak için, meslektaşlarımızın da sektörü iyi bilmesi gerekiyor. Bunun için borsa ile yapacağımız işbirliğini çok önemsiyoruz.” dedi. Bu gelişmeden ötürü Trabzon Ticaret Borsası ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni kutluyoruz.

TARİHİ DEĞERE SAHİP ÇIKALIM
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi’ne bağlı Çamlık Mahallesi’nde bulunan Pedromida Kaya Kilisesi’nin içler acısı halini gözler önüne serdi. Bir tarihin daha ilgisizlik ve sahipsizlik nedeniyle yok edildiğine dikkat çeken Kaya, “Burada yüzyıllar öncesinden kalma tarihi bir kaya kilise var, fakat biz bu insanlık mirasını sahipsiz bırakmışız. Buradan Kültür ve Turizm Bakanına, Trabzon Valisine ve Trabzon İl Kültür Müdürüne sesleniyorum. Pedromida Kilisesi için ivedilikle bir heyet görevlendirilmeli ve restorasyon çalışması başlatılarak burası biran önce Trabzon turizmine kazandırılmalıdır. Burası Trabzon’un ikinci Sümelası olabilir.” dedi. Kaya’nın bu açıklamalarına kulak verilmeli ve bu tarihi değer de önemsenmeli.

ARSİN’DE ALTYAPI ATAĞI
Arsin İlçe Merkezinde kapsamlı alt yapı çalışması başladı. Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy’un göreve geldikten sonra ilçe merkezindeki Mehmet Akif Ersoy ve Şehit Astsubay Halil Albayrak Caddesindeki alt ve üst yapıyla alakalı değerlendirme ve planlamanın ardından çalışmalar Ocak ayı itibariyle başladı.

Öncelikli olarak altyapı çalışmasının yapılacağını ifade eden Başkan Gürsoy, “Yağmur Suyu ve Kanalizasyon alt yapısının yenilenmesinin yanı sıra Elektrik Kablolarının cadde altına alınması yapılacak. Bu çalışmaların ardından da üst yapı çalışmalarına başlayacağız. Üst yapı çalışmalarımızda da kaldırım, yol asfaltı ve parke çalışmasının yanı sıra aydınlatma çalışması yapacağız. Bu çalışmaları planladık ve inşallah planlı bir şekilde bir aksilik olmazsa yerine getireceğiz. Tabi ki kısa sürede hallolabilecek bir çalışma değil bu yüzden bu süreçte vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. İlgili kurum ve kuruluşlarla da iletişim halinde olacağız. İlçemize ve hemşerilerimize hayırlı olsun.” dedi. İlçelerdeki bu tür çalışmaların kısa sürede bitmesini temenni ediyoruz.

BÜYÜKŞEHİR PERSONEL ALACAK
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şirketlerinden Turkuaz Otopark İnşaat ve Ticaret A.Ş.’de çalıştırılmak üzere toplamda 60 kişi işe alacak. İşe alınacak personelin 30’unun Zabıta Yardımcı Personeli (Kontrolör, yardımcısı) 30’unun güvenlik görevlisi olduğu bildirildi. Edinilen bilgiye göre Trabzon Büyükşehir Belediyesinin açtığı iş ilanına toplamda 2 bin 432 kişinin başvurduğu öğrenildi. Başvuruda bulunan bin 417 kişi şartları uymadığı için ilk etapta elenirken geri kalan bin 15 kişinin ise başvurusunun onaylandığı kaydedildi.

İş ilanında en yüksek başvurunun ise Zabıta Yardımcı Personelliğine yapıldığı görüldü. 30 kişinin alınacağı bu birime onaylanan başvuru sayısının 772 olduğu kaydedilirken en düşük başvurunun ise Kadın Güvenlik Personeli için yapıldığı belirtildi. 10 kadın Güvenlik Görevlisinin alınacağı ilana onaylı başvuru sayısının 42 olduğu ifade edildi. 20 erkek Güvenlik Görevlisinin alınacağı ilana onaylı başvurusu sayısı ise 199 olarak ifade edildi. Başvurusu onaylananlar ilk etapta mülakata girecek. Mülakatın ardından ise noter huzurunda kura yöntemiyle işe alımlar gerçekleştirileceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi