BÜYÜKŞEHİR ÖRNEK OLSUN
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, bünyesine katacağı Zabıta Yardımcı Personeli ve Güvenlik Görevlisi’ adaylarını belirlenmek için ‘%100 Noter Kurası yöntemini uyguladı. Kura çekiminin canlı yayında gerçekleştirilmesi, her kesimin takdirini kazandı.

Kazanan adaylara hayırlı olsun dileklerini ileten Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Bunu yaparken kimsenin aklında soru işareti kalmaması adına kura çekimimizi noter huzurunda ve canlı yayında gerçekleştirdik. Kura çekimi sonucunda işe girmeye hak kazanan tüm adaylarımıza görevlerinde başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. Bu uygulamanın diğer işe alımlarda da örnek olmasını diliyoruz.

BİR KEZ DAHA İZLETTİLER
Söze Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden girince oradan devam edelim. Süper Lig'in 26'ncı haftasında Trabzonspor'un deplasmanda Medipol Başakşehir'i 1-0 mağlup ettiği maçın ardından kentte kar temizleme çalışmaları yürüten bir grup belediye işçisi, bordomavili takımın galip geldiğini öğrenince çalışmaları bir süreliğine durdurup kolbastı eşliğinde oynayarak zaferi kutladı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından bu anların videosu da paylaşılırken, “Trabzonspor galibiyeti sonrası verdiğimiz 5 dakikalık mola için tüm hemşerilerimizden özür dileriz.” notu düşüldü. Trabzonspor Kulübü de sosyal medya hesabında bu görüntülere yer verdi. Görüntüler binlerce kişi tarafından paylaşılıp, beğenildi.

Son dönemde hayatımıza iyice yön veren sosyal medyada bu tarz paylaşımlar beğeni görüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarını yönetenleri bu görüntüyü bulup, servis ederek Trabzon insanı için Trabzonspor’un ne kadar önemli olduğunu bir kez daha tüm Türkiye’ye izlettikleri için tebrik ediyoruz.

BAŞKAN EKİM DİKKAT ÇEKTİ
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 31 Mart seçimleri öncesinde vaat ettiği projeleri hayata geçirmek için mesai harcarken bir yandan da sosyal belediyeciliğin örneklerini sergiliyor. Vatandaş ile Belediye’yi kaynaştıran Ekim geçtiğimiz hafta yaptığı işlerle takdir gördü.

Başkan Ekim ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıldönümü dolayısıyla şehitlerimiz için Kur’an okuttu. Başkan Ekim ayrıca Belediye personeli aracılığı ile koronavirüs pandemisi mücadelesi için hazırlattığı hijyen kitlerini vatandaşın direkt kapısına göndererek beğeni kazandı. Başkan Ekim bu uygulamaları ile AK Parti Genel Merkezi’nin bahsettiği sosyal belediyecilik konusunda dikkat çekti.

DEVA’DA KRİZ BÜYÜYOR
DEVA Partisi Genel Kurucular Kurulu Üyesi Musa Malik Yıldırım, geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Ali Babacan’a sert eleştirilerde bulunmuştu. Bu eleştirilerin ardından Yıldırım, kesin ihraç istemi ile Genel Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

Partiden yapılan açıklamada, “Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından, Parti Tüzüğümüze aykırı söz ve eylemleri sebebiyle, Musa Malik Yıldırım'ın tedbirli olarak kesin ihraç istemi ile Genel Merkez Disiplin Kuruluna sevki kararlaştırılmıştır.” denildi. Bakalım DEVA Partisi’nde süreç nasıl işleyecek.

ÇAKIROĞLU’NUN MESAJI
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Üyesi Davut Çakıroğlu geçtiğimiz günlerde kontrol için gittiği hastanede anjiyo yapılırken kalp krizi geçirdi. Çakıroğlu’nun durumu iyi ve doktorları tarafından kendisine hayat akışına rutin olarak devam edebileceği belirtilmiş. Geçmiş olsun dileklerini ilettiğimiz Çakıroğlu mesaj vermeyi de ihmal etmedi: “Herkes kalbine iyi baksın. Kalp krizi başka şeye benzemiyor.”

Editör: Haber Merkezi