TRABZON BAKAN ALBAYRAK’I İSTİYOR
Trabzonlu Berat Albayrak bir süre önce Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa etmişti. Adeta inzivaya çekilen Albayrak’ın adı son dönemlerde Ankara kulislerinde yeniden kabineye döneceği yönünde iddialarda sıkça anılmaya başladı. Bu gelişmelerin ardından Trabzon’dan da Albayrak’a destek hareketi başlatıldı. “Trabzon bakanını geri istiyor” adında sosyal medyada paylaşımlarda bulunulurken Albayrak’ın yeniden kabineye girmesi isteniyor.

İADE-İ İTİBAR ZAMANIDIR!
AK Parti Trabzon eski İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş, eski Bakan Berat Albayrak ile ilgili paylaşımda bulundu. Demirtaş şunları ifade etti: “Bu ülkeden bir Hazine ve Maliye Bakanı geçti. Birileri sevmedi onu? Kimdi onlar? İngiltere'deki faiz lobileri ve içimizdeki işbirlikçileri. Türkiye'deki faiz heveslileri. Paradan para kazanmayı arzulayan soyguncular sevmedi. Ama Anadolu insanı çok sevdi. Çünkü devletin kaynaklarını faiz baronlarına değil, Anadolu insanına aktardı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez yaşanan ve tüm dünyada büyük yıkıma neden olan pandemide halkın ve esnafın mağdur olmasına izin vermedi. Birileri sevmedi onu. Çünkü onu halk seviyordu. Halkın sevdiğini ne zaman sevdi ki o faiz baronları? Hazine ve Maliye Bakanı oldu. Faiz lobisine savaş açtı. Baronlar her gün ona saldırdı.

Koltuk sevdalısı değildir kendileri. Bırakıp kenara çekildi. Siyasi ahlakı olan insan böyle yapar. Kenara çekildikten sonra ortalıkta görünmemeyi tercih etti. Buna rağmen yine saldırdılar. Bakanlığı bırakalı aylar olmuş, yine saldırıyorlar. Çünkü faiz baronları o yerli ve milli insandan çok korkuyor. Geri döner diye ödleri patlıyor. Ve gelinen son noktada herkes Sayın Albayrak'ın haklılığını gördü. Faiz baronlarını mutlu etmek için gereksiz yere faiz arttırmakla yerli ve milli olunamayacağını herkes anladı. O günlerde Sayın Albayrak'ı eleştiren ‘yerli ve milli CHP'liler’ bile bugün doğru noktayı buldu. Şimdi iade-i itibar zamanıdır. Seviyoruz seni Sayın Albayrak. Çünkü sen gariban için, Türk için, Ümmed-i Muhammed için çalıştın hep. Bu nedenle dün yanındaydık, bugün yanındayız, yarın da yanında olacağız. Yerli ve milli kim varsa daima yanında olacağız.”

ONORE EDECEK
Akçaabatlılar Vakfı Başkanı ve hayırsever iş adamı Yaşar Erbaşaran vatandaşlara ve öğrencilere yönelik yardımlarına Kovid-19 tedavisi gördüğü 20 günlük zaman dilimi içerisinde de devam etti. Erbaşaran, son olarak Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’nda Karadeniz Bölge Birincisi olan Akçaabat Derecik Mahallesi Demirtaş Derecik Karaman Kur'an Kursu öğrencisi Mervenur Atasoy’a maddi destekte bulundu. Yaptığı maddi ve manevi desteklerin hiçbir zaman açıklamasını istemeyen Erbaşaran, “Evimdeki tedavi ve istirahatim bittikten sonra Kur’an-ı Kerim güzel okuma Karadeniz bölge birincisi kızımız Mervenur Atasoy’u Akçaabatlılar Vakfı’nda ağırlayarak farklı ödüllerle onere ederek başarılar dileyeceğim.” açıklamasında bulundu.

ESNAF İSYANDA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13-19 Mart arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Trabzon'un haftalık vaka yoğunluk oranı 246,95 olarak belirlenirken gözlenen artış dikkatlerden kaçmadı. Trabzon'da vakaların artışı esnafı doğrudan etkilerken, yeni açıklanan koronavirüs tablosunda Türkiye'nin neredeyse tamamının kırmızı renk kategorisine eş değer olduğu gözlemlendi. Trabzon esnafı duruma isyan ederek, “Bu işin izahı yok. Ya İstanbul'daki işletmeler de kapansın ya da Trabzon'daki işletmeler açılsın” diyerek yetkililere seslendi. Yeni açılan vaka sayılarına göre İstanbul 100 bin kişide görülen vaka sayılarında Trabzon’dan daha kötü durumda. Bu duruma artık bir el atılmalı.

GEÇMİŞ OLSUN
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli akciğer rahatsızlığı nedeni ile tedavi görüyor. Kuvvetli hastalığı ile ilgili, “Akciğer ile üzerindeki zar arasına biriken hava (pnomotoraks) tanısıyla Ahi Evren Hastanesi’nde göğüs tüpü takıldım. Doktorların tedavi sürecinde telefonla görüşmemem tavsiyesi üzerine arayan arkadaşların telefonlarına maalesef bakamıyorum. Merak edenler için durumum gayet iyi. Arayan soran herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

CHP Trabzon’un önemli isimlerinden iş adamı Ali Türen Öztürk de koronavirüse yakalandı. Öztürk, Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Ayrıca AK Parti eski Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Hayrat Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu ve Ergin Aydın’ın da koronavirüs testleri pozitif çıktı. Tüm isimlere geçmiş olsun diyoruz.

Editör: Haber Merkezi