HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI
Malum koronavirüs tüm sektörleri etkilediği gibi turizme de derin hasar verdi. Şimdi süreci yeniden toparlamak için elimizde bir fırsat var. Bu fırsatı kaçırmamak için sivil toplum kuruluşları, esnaf odaları, turizm bileşenleri ve şehrin üst düzey yöneticileri bir araya gelip yeni bir yol haritası çizmeli. Turizm bu şehir için olmazsa olmaz ise herkes üzerine düşeni yapmalı ve elini taşın altına koymalı. İş işten geçmeden Trabzon turizmine sahip çıkılmalı.

ANKARA’DAN KÖSTEBEK SORULMUŞ
Geçtiğimiz günlerde yaygın medyada AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ve eşi Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü ile ilgili bir haber çıkmış ve oldukça tepki çekmişti. Bu haberin ardından Ankara’nın devreye girdiği ve o gazeteciye notların nasıl gittiği hakkında bilgilendirme istenildiğini öğrendik. Ankara demek ki bu işi irdeliyor.

ŞİMDİ TAKMAYIN DA GÖRELİM
İçişleri Bakanlığı’nın yeni tip koronavirüs tedbirlerinden maske kullanımı zorunluluğuna ilişkin 81 il valiliğine talimatı doğrultusunda bugünden itibaren bu kuralı ihlal edenlere idari para cezası uygulanacak. Bütün uyarıları hiçe sayan ve maske takmamak için tabiri caizse direnenler şimdi bu kurala uymasınlar da görelim. Artık herkes maskesini taksın, bu sıkıntıdan kısa sürede hep birlikte kurtulalım. Başka çaremiz yok.

İYİ PARTİ’DE DELEGE SEÇİLDİ
İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı için dün delege seçimi gerçekleştirildi. Parti binasında gerçekleşen seçimde gencinden yaşlısına herkes oy kullandı. Şimdi bu seçimin ardından gözler Ortahisar İlçe Başkanlığı’na çevrildi. Bakalım ilçe başkanlığında nasıl bir tablo ortaya çıkacak. Biz de merakla takip ediyoruz açıkçası İYİ Parti’deki bu seçimleri.

AĞZI OLAN KONUŞUYOR
Ağzı olan yerel basına eleştiri yağdırıyor. Tabi ki yerel basın da eleştiri almayacak değil ama milletvekilliğine talip olduğunda yerel basının kapısını arşınlayan isimlerden bu eleştirilerin gelmesi yadırganacak cinsten. Adaylığa soyununca haberim çıksın diye gazeteleri kapı kapı dolaş, sandıkta boyunun ölçüsünü alınca da şehirde yapamadığın muhalefetin faturasını da yerel medyaya kesmeye çalış. Kimi kastettiğimizi merak edenler CHP’nin son seçimdeki milletvekili adaylarının son birkaç günlük sosyal medya hesaplarını irdeleyince anlayabilirler. İsmini yazmama sebebimiz, yerdiği yerel medyada artık kendisine yer vermek istemediğimizdendir.

KAVGAYA NE HACET!
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Çukurçayır Mahallesi hattına yolcu taşımak için vatandaşın isteğine kulak verip Atatürk Alanı’nda dolmuşların depolama yaptığı alana durak koydu. Bu durak dolmuş şoförlerinin tepkisi ile karşılaştı. Hatta ortam bayağı da gerildi. Her sorunun bir çözüm yolu bulunur elbet. Kavga etmek yerine bu sıkıntı da kısa sürede aşılmalı.

Editör: Haber Merkezi