BİRAZ SÜKÛNET!
İYİ Parti Grup Başkanvekili Rasim Arslan, eski Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu'nun açıklamalarına yanıt verdi. Arslan, “Uzun süredir ortalıkta görünmeyen eski belediye başkanının, Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Bıyık'a karşı gerçekleştirilen suikast girişiminin ardından bu açıklamaları yapması çok manidardır.” dedi.

Sağıroğlu'nun aynı programda alenen suikast girişimi nedeniyle tutuklanan zanlıları savunduğunu belirten Arslan, “Yomra halkı da Trabzon kamuoyu da neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Sayın Sağıroğlu kendine yakışanı yapmıştır.” diye konuştu. Bizce Yomra’da artık sükûnete gerek var ve her iki tarafın da bu açıklamalardan en azından bir müddet uzak durması gerek. Yoksa bu tartışma uzayıp gidecek gibi.

CORA DENİZE AÇILDI
Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Pazar günlerinde AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora çareyi denize açılmakta buldu. “Burası Trabzon, sokağa çıkmak yasak olursa denize çıkarız.” diyen Cora tekneyle birlikte Çarşıbaşı’nda Yoroz Limanı’nda denize açılarak balık tuttu. Siyasetin stresini Karadeniz’de atan Cora balık tuttuğu anları da sosyal medyadan paylaştı. Cora’ya Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu ve Eyüp Kitapçı da eşlik etti.

GEÇMİŞ OLSUN DİYECEK
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Perşembe günü ziyaretlerde bulunup esnafla bir araya gelmek için Trabzon’da olacak. Akşener’in programı son dakika değişikliği olmazsa belli oldu. Akşener ilk olarak Yomra Belediyesi’ni ziyaret ederek geçtiğimiz günlerde silahlı saldırı girişimi ile karşı karşıya kalan Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a geçmiş olsun ziyareti yapacak. Akşener gün içerisinde de Ortahisar ve Akçaabat ilçelerinde esnafla hasbihal edecek. Program öncesinde İYİ Parti il ve ilçe yönetimleri adeta kılı kırk yararak her şeyin kusursuz olması adına çalışmalarını sürdürüyor.

ADINI NEDEN GANİTA KOYDU?
Can Yılmaz ve Zafer Algöz ile “Burda Olan Burda Kalır” adlı programının yeni bölümü İtalya'da Amalfi sahilinde çekilirken, ünlü oyuncu Zafer Alagöz yeni aldığı 20 metrelik özel yatının ismini neden Ganita koyduğunu anlattı. Algöz, “İran-Trabzon transit yolunun tam çıkışında bir tünel vardır. O tünelin üzerinde askeri bir gazino vardır. O askeri gazinonun kurulmuş olduğu kayalıkların bulunduğu bütün o bölgeye Ganita derler.” dedi.

İlkokulu Trabzon’da okuduğunu söyleyen Algöz, “Yüzmeyi, denizliği, hamsinin tadını, mısır ekmeğini, midyeyi onların sayesinde öğrendim. Ganita’nın benim çocukluğumda çok büyük yeri var.” ifadelerini kullandı. Her zaman söyleriz Ganita’nın tarihte yeri çok ama çok ayrıdır. Ganita ismini yaşattığı için Algöz’ü de kutluyoruz.

Editör: Haber Merkezi