GEREĞİ YAPILMALI
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin Meydan Parkı’nın onarımı sırasında kaldırılan ve bir daha da yerine koyulmayan büstlerin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından yerine koyulmasını istedi. Şahin, “Meydan Parkı’nın onarımı sırasında eski Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından kaldırılan ve bir daha yerine koyulmayan Trabzon'un yetiştirdiği Hasan İzzettin Dinamo, İbrahim Cudi Efendi, Selahattin Eyüpoğlu, Cemalettin Algan'ın büstlerinin yerine konulması için Sayın Zorluoğlu'na bir yıl önce Belediye Meclisi’nde getirmiş olduğum önerimi bir kez daha yeniliyorum. Dilerim gereğini yapar” dedi. Bizce de gereği yapılmalı ve şehrin değerleri yeniden yaşatılmalı.

ÜST YÖNETİME TRABZON DAMGASI
İYİ Parti'de Trabzonlu isimlerden Koray Aydın, Yavuz Ağıralioğlu ve Şükrü Kuleyin'e önemli görevler verildi. İYİ Parti 2. Olağan Kurultayı’nda 187 kişinin yarıştığı Genel İdare Kurulu (GİK) seçimlerinde bin 131 oyla Erdal Sarızeybek en çok oyu alan isim olurken, İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Trabzonlu Koray Aydın 965 oyla 6. sırada, İYİ Parti Sözcüsü Trabzonlu Yavuz Ağıralioğlu 892 oyla 11. sırada yer aldı. Şükrü Kuleyin ise 651 oyla 44. sırada yer alarak yeniden GİK'e seçildi. GİK Üyesi adaylığını açıklayan isimlerden biri de Trabzonlu Yavuz Aydın’dı. GİK Asil Üyeliğine 592 oy alarak girmeyi hak kazanan Yavuz Aydın kadın kotası uygulaması nedeniyle yedek birinci sırada yer bulabildi.

GEÇMİŞ OLSUN BÜYÜKŞEHİR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nda görevli bir tasarımcının koronavirüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Basın Dairesi dezenfekte edilirken temaslı çalışanlar da karantina için evlerine gönderildi. Büyükşehir Belediyesi’ne geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

SAFİTÜRK’ÜN DAVASI DEVAM EDİYOR
Dört yıl önce Mardin’in Derik ilçesinde kaymakam ve belediye başkan vekili olarak görev yaparken makamında bombalı saldırı sonucu şehit olan Trabzon Çaykaralı Muhammet Fatih Safitürk’ün davasına devam edilecek. Biri halen tutuklu 8’e yakın sanığın yargılandığı davadan adaletin tecelli etmesini beklediklerini belirten şehidin abisi Ali Haydar Safitürk, “Herkesin gözü kulağı bu davada olmalı. Sahipsiz kalmamalıyız. Bu dava bir kişinin değil vatan, bayrak uğrunda şehit olan bütün vatan evlatlarının davasıdır” dedi.

HEYECANLI BEKLEYİŞ
Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde Ağasar kültürünün önemine dikkat çekmek için başlatılan Ağasar Kadını adlı fotoğraf yarışması 30 Eylül’de sona erecek. Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız yarışmaya önemli ilgi olduğunu belirterek heyecanlı bir bekleyiş içinde olduklarını belirtti. Kurukız, yarışmanın detayları ve katılım şartlarının belediyenin internet sitesinde yer aldığına işaret ederek, “En iyi fotoğrafı seçmek eminim ki çok zor olacaktır. Şimdiden yarışmaya katılacak tüm fotoğraf severlere başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.

Editör: Haber Merkezi