AMAN DİKKAT!

Uzmanlar ani hava değişikliği nedeniyle vatandaşların hava durumuna göre giyinmesinde fayda olacağını belirtirken, Karadeniz bölgesinde bulunan Trabzon, Rize, Sinop ve Samsun gibi illerde yaşayan vatandaşların da sel nedeniyle dikkatli olması gerektiğini hatırlattı. Meteoroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Güven Özdemir hava koşulları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dr. Özdemir şunları dile getirdi: “Sıcaklar Türkiye genelinde daha çok Marmara ve Karadeniz Bölgesi’nde düşecek. Salı günü hava serinliyor. Çarşamba gününden itibaren ise hava soğumaya başlayacak. Perşembe günü de İstanbul için hava sıcaklığı 10 derece kadar düşecek. Hava durumunu takip ederek dışarı çıkmak gerekiyor. Çarşamba ve perşembe günleri Trabzon, Rize, Sinop ve Samsun gibi illerde yaşayan vatandaşların dikkatli olması lazım. Sel uyarısı olabilir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine ve uyarılarına dikkat etmek lazım. Kışa giriyoruz. Cumartesi gününden itibaren hava mevsim normallerine geri dönecek. Ancak salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri dikkat edelim. Hava sıcaklıklarında 10 ile 12 derece arasında bir azalma bekliyoruz.” Sel ve heyelan açısından sıkıntılı bir bölgede yaşadığımızı unutmayalım ve bu uyarıları dikkate alalım.

BAŞARILI BULUYORUM

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu dün düzenlediği basın toplantısında Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmaları ile ilgili soruya cevap verdi. Mumcu, “Emniyet Müdürümüz ile alakalı şunu söyleyeyim. Ben çalışmaları başarılı buluyorum açıkçası. Kanunları uygulamaya çalışıyor. Gecenin saat 12’sinde çocuğunu uyutan var, egzoza nasıl izin verilsin? Bu kadar kanunsuzluk olmamalı. İnsanlarımızın dikkat etmesi lazım. Bu konuda irade ortaya koyulmalı. O yüzden trafik ile ilgili yaptığı çalışmalar var. Belediye irtibatlı bir şekilde. Ben Emniyet Müdürümüzü başarılı buluyorum.” dedi. Emniyet Müdürlüğü bizce de doğru olanı yapıyor.

BÜYÜK TEHLİKE YARATMASIN

CHP Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Bak, 2021-2022 eğitim öğretim yılı açılmadan önce CHP olarak yaptıkları önerilerin milli eğitim tarafından dikkate alınmadığını belirterek, okullarda yaşanan aksaklıkların ilerleyen günlerde çok daha büyük tehlikeler yaşatabileceği vurgusunu dile getirdi. Bak: “Elbette ki bu salgın tüm dünyayı etkilemeye devam etse de mesele çocuklarımız ve eğitim olunca bu konuda çok daha akılcı ve doğru çözümler üretilebilirdi. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanımız, ‘Okulların açık kalması Milli Güvenlik meselesidir.’ diyerek bu konunun ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır. Fakat alınan tedbirler ile bu sürecin çok sağlıklı bir şekilde yürütülemeyeceği, artan vakalar ve bazı okullarda art arda sınıfların kapatılmasıyla ortaya çıkmıştır. Gelinen noktada Milli Eğitim Bakanlığı devam eden salgın sürecinde çok daha sağlıklı ve akılcı bir anlayışla bu yaşanan sorunları asgariye indirebilmesi mümkün olabilirdi. Öncelikle taşımalı eğitim kapsamındaki fiziki koşulları uygun ya da zaman almayacak küçük müdahalelerle bazı köy okulları eğitime açılabilir öğretmen ihtiyaçları atama bekleyen öğretmenlerden çok rahat karşılanabilirdi. Yoğunluğu azaltmak için sınıflar bölünebilir haftada 3’er gün cumartesi günleri de eğitim verilmek suretiyle yüz yüze eğitim, diğer günler de önceki yılda olduğu gibi uzaktan eğitime devam edilebilirdi. Seçmeli dersler belli bir süre için kaldırılabilir veya uzaktan eğimle verilebilir, ders saatleri yeniden düzenlenebilirdi.” Dileğimiz okullarımızda çok fazla bir sıkıntı yaşanmadan bu sürecin aşılması. Çünkü eğitimin de bir şekilde devam etmesi gerçeği önümüzde duruyor.

Editör: Haber Merkezi