KONGRE ERTELENDİ
AK Parti Trabzon'da 7. Olağan İlçe Kongreleri 5 Eylül'de başlarken en son 17 Ekim'de Akçaabat kongresi gerçekleştirildi. Çarşıbaşı ve Of kongresinin ertelenmesinin ardından dün de Ortahisar ilçe kongresi ertelendi. Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, “Pazar günü yapılması planlanan Ortahisar ilçe kongresi 8 Kasım 2020 pazar günü saat 13:00’da yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca Of İlçe Başkanlığına Ahmet Çapoğlu yetkilendirildi.

KAFİLE TURİZMİ AZALMIŞ
TURSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, pandemi sürecinde kafileler şeklinde yürütülün turizm faaliyetlerinin zarar gördüğünü ama bireysel turizm faaliyetlerinin ise artış gösterdiğini söyledi. Kantarcı “Pandeminin ilk günlerinde de ifade ettiğimiz gibi büyük gruplar halinde seyahatler çok azaldı. Aile ve küçük gruplar şeklinde bölgemize gelenlerin, bölgemizin yaylalarında gezenlerin ve yayla tesislerinde konaklayanların oranı arttı. Elbetteki bu sayı geçen yıllarla karşılaştırıldığında sektörün zor durumu çok net ortaya çıkıyor. KGF destek paketini belgeli ödemelere bir kolaylık getirmesi anlamında önemsiyoruz. Dileğimiz salgın sürecinin bir dahaki sezonu etkilemeden son bulmasıdır” diye konuştu. Turizmde kaybolan girdiyi yeniden geri getirmek için bu açıklamalara dikkat etmek gerek.

LİSTE E-NABIZ'DA
Koronavirüs salgının etkisini sürdürmesi ve kış aylarının gelmesiyle birlikte talebin artığı grip aşısı Türkiye'ye gelirken, aşı olabileceklerin listesi e-Nabız'a yüklendi. Geçen yıl 72,64 lira olan aşı fiyatı ise bu yıl da aynı oldu. Dünya üzerinde etkisini sürdüren koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlar tedirginlik yaşarken, kış aylarının gelmesiyle birlikte grip aşısına olan talep de ciddi şekilde arttı. Grip aşısı Türkiye'ye gelirken,"Charlson Risk Skoru" ile bireylerin çeşitli özelliklerinin göz önünde bulundurulup ancak bir puanlama sistemine dahil edilmesiyle aşı olabileceği öne sürüldü. Vatandaşlar e-Nabız uygulamasını kullanarak grip aşısı olup olamayacaklarını öğrenebilecek.

EĞİTİM ZAMANI
Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından 2003 yılında başlatılan ve 2013’de ise örnek bahçeler tesis edilerek geliştirilen Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında 2020-2021 dönemi için budama ve seyrekleştirme eğitimi yapılacak. 26, 27 ve 28 Ekim tarihlerinde Araklı, Arsin, Yomra, Ortahisar, Akçaabat ve Beşikdüzü ilçelerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde iki bölüm halinde gerçekleştirilecek uygulamalı eğitimi, konusunda uzman olan Keşap Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Şahin verecek. İlçelerdeki Ziraat Odaları ile birlikte organize edilecek ve fındıkta doğru budama ile seyrekleştirme konularında bilgilerin verilmesinin yanı sıra Aralık ayında yapılması planlanan tek gövde sistemi fidan dikimi de üreticilere öğretilecek. Bahçelerde verimin artması için bu eğitimler çok önemli.

YEŞİLAY VE MİLLİ EĞİTİM EL ELE
Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği ‘Bağımlılık’ konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, ödül alan öğrenciler ve öğretmenleri katıldı. Görsel ve edebi kategoride düzenlenen yarışmada ilk okul, ortaokul ve lise birincilerine çeşitli hediyeler ile para ödülü verildi. Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, eğitim hayatlarında başarı diledi.

Editör: Haber Merkezi