BAKAN GÜL DE ORADAYDI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hakim savcı adaylarıyla beraber, Trabzon Maçka’da teröristlerin kurduğu pusuda şehit edilen Eren Bülbül ve Başçavuş Ferhat Gedik’in yaşamlarını konu alan Kesişme; İyi ki Varsın Eren filmini izledi. Türkiye Adalet Akademisince (TAA) Yargıtay yerleşkesindeki konferans salonunda düzenlenen film gösterimine, Gül’ün yanı sıra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin ve TAA Başkanı Muhittin Özdemir de katıldı. Burada hakim savcı adaylarıyla bir araya gelen Bakan Gül, etkinlik öncesi ve sonrasında katılımcılarla sohbet etti.

BU GURUR TRABZON’UN

İçişleri Bakanlığı tarafından IVR teknolojisi kullanılarak bakanlıktan hizmet alan vatandaşlara yönelik yapılan ankette 81 il içerisinde Trabzon 2. sırada yer aldı. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, vatandaşlara teşekkür ederek, “İçişleri Bakanlığı tarafından IVR (Interaktive Video REsponse/Etkişimli Sesli Yanıt) teknolojisi kullanılarak bakanlığımıza yapılan Hizmetlere Yönelik Memnuniyet Anketi sonuçlarına göre 81 il içerisinde Trabzon Valiliğimiz 2. sırada yer almıştır. Valiliğimizin tüm personelini tebrik ediyor, Trabzonlu hemşerilerimize teşekkür ediyorum.” dedi. Biz de bu vesile ile Trabzon Valiliği’ni tebrik ediyoruz.

RAYLI SİSTEM İÇİN DEDİ Kİ…

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu şehrin beklentisi olan raylı sistemle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Hacısalihoğlu, “Şehir içindeki hafif raylı sistemi geliştirebilirse, uygun güzergâh olabilirse Farabi Hastanesi’nden Trabzon Üniversitesi’ne kadar planlanabilir. Üniversite, şehir hastanesi var. Denize paralel gidilebilecek. Şehrin geleceğini düşünerek planlanmalı. Demir yoluna gelince bence gerekli. Trabzon’un havalimanı var, kargo uçakları geliyor. Deniz yolu var, gemiler gidip gelebiliyor. Bizi direkt olarak Harran Ovası’na bağlayabilecek. Hem hammaddeye daha hızlı ulaşabilmek için, nakliye masrafını azaltabilmek için, limanın da, raylı sistemle donatılması lazım. Çok büyük avantajına olur Trabzon’un. Şehrin sanayi gelişimi için de önemli. Trabzon şehrinin ekonomi kapasitesini yukarı çekebilecek proje olur. İki raylı sistem bu şekilde planlanabilir. Bu şehrin olmazsa olmazı Güney Çevre Yolu’dur. Tünelde kaza olduğu zaman saatlerce trafik kilitleniyor alternatif yok. Titizlikle incelenmeli ve talep edilmeli. Bakan geldi buraya geçtiğimiz günlerde tren tren dedi gitti. 20 yıldır trenle oyalıyorlar. 2022 yatırım programına alınmadı. Artık Trabzon’un beklentilerinin karşılanmasını bekliyoruz.” dedi. Bakalım raylı sistemle ilgili önümüzdeki dönemlerde nasıl bir süreç izlenecek.

ŞOFÖRLER ÖRNEK OLDU

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı ile İl Sağlık Müdürlüğü’nün iş birliği kapsamında şoför esnafına yerinde aşı uygulaması yapıldı. Şoförler bu konuda örnek bir davranış sergiledi. Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın başkanlık binasına gelen sağlık ekipleri şoför esnafına ve dolmuş sürücülerine Covid-19 aşısı uyguladı. Oda Başkanı Ömer Hakan Usta, sağlık müdürlüğü ekiplerine teşekkür ederek, “En fazla risk grubunda şoför esnafımız bulunmaktadır. Halkımızla sürekli iç içeler. Düzenli olarak araçlarımızı dezenfekte ediyoruz. Esnafımız ve yolcularımız maske kuralına riayet ediyor. Halkla en çok iç içe olan meslek grubu olduğumuz için esnafımızın aşılamalarını da yapalım düşüncesi ile odamızda aşılarımızı uyguladık. Aşı uygulaması için sağlık müdürlüğü ekiplerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi. Aşı konusunda tüm vatandaşlarımızı aşılarını yaptırmaya davet ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi