BAŞKANLAR KAPIŞTI
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen’i sosyal medyada engellemesi bir anda Trabzon’u karıştırdı. Bu engeli ilk olarak sosyal medyasında paylaşan Sürmen, “Yaprakların alkışladığı bir hayal dünyasına sahip İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu beni engellemiş. Ama eksik engellemiş. İngilizce hesabınızda hala beni görebilir, sinirlenebilirsiniz. Ordan da engelleyin. Yoksa yazacağım bak, korkaksın” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine CHP önceki dönem Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve eski CHP Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Erdi Çakır, Sürmen’e cevap verdi. Çakır, “Meryem Hanımı tanıtayım sizlere. AKP Trabzon KK Başkanı Trabzon Gençlik ve Spor merkezinde görev yapıyor! Soruşturdum işe gitme sıklığını sonucu tahmin ediliyorsunuzdur. Lüks bir evi lüks bir aracı var. Allah daha çok versin AKP zenginlerinden. Ekrem Başkan korkulu rüyası.” diye yazdı.

KARANLIĞA ALIŞMAYACAĞIZ
Eğitim Sen Şube Başkanı Yürütme Kurulu Adına Engin Nur açıklamalarda bulundu. Nur, “Üniversiteleri büyük bir titizlikle ‘şirket üniversiteleri’ne, öğretim elemanlarını ‘bilgi pazarlayıcıları’na, öğrencileri ise para ve iktidar peşinde koşan kişilere dönüştürmek isteyen anlayış on sekiz yıldır iktidarda! Girişimci üniversitelere açılan yol, toplumun bilgisini üreten ve yayan kültür üniversitelerinin gelişimini sekteye uğrattı. Üniversiteler artık emeğin, doğanın, hakikatin, bilginin, adaletin, etiğin, özgürlüğün ve kardeşliğin peşinde değiller.

Hukuksuzluklar artarken, adaletsizlikler derin acılara yol açarken, yaşamın her alanı ayrımcılıklarla dolup taşarken, “aş ve iş” yazıları bedenlere kazınırken, bu kurumlar hiç olmadığı kadar suskun, dilsiz, görmeyen, duymayan, hiç olmadığı kadar düşünmeyen/hissetmeyen bir yapıya dönüştü. Üniversitelerdeki bu karanlığa alışmayacağız. Ortak geleceğimiz için insan, toplum ve doğa yararına üniversite mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.” açıklamasında bulundu.

BİRER BİRER KAYBOLUYORUZ
Karadeniz müziğinin sevilen isimlerinden Çayan Hüseyin lakaplı Hüseyin Aydın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Karadeniz Müziğinin bir diğer sevilen ismi Zeynep Başkan da Aydın’ın ölümü üzerine mesaj yayınladı. Başkan “Üzgünüz, birer birer kaybolup gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

HAK HUKUK ADALET
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Turgay Şahin, Ortahisar Belediyesi’nin satışa çıkan bölümü ile ilgili açıklama yaptı. Şahin, “Ortahisar Belediyesi ek binası olarak yapıldıktan sonra dört bağımsız bölüme çevrilip satışa çıkarılan mülklere açtığımız dava değerinin üzerinde fiyata satılmıştır diye mahkemece ret edilmiş. Biz kamu binasıdır satılamaz diyoruz mahkeme ise iyi fiyata satmışlar diyor. Hak hukuk adalet.” diyerek kararı kamuoyu ile paylaştı.

GEÇMİŞ OLSUN KAPLAN
Koronavirüs salgını Trabzon’da etkisini göstermeye devam ediyor. Son olarak da Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı İsmail Hakkı Kaplan’ın koronavirüse yakalandığını öğrendik. Kaplan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Aynı zamanda son günlerde Kaplan’ın birçok ziyarette bulunduğunu gözlemiyorduk, kendisi ile aynı ortamda bulunanların da kendilerini toplumdan izole etmeye davet ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi