BU YOLLARA DİKKAT
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, bugün yapılacak olan 40. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu öncesi kapanacak yollarla ilgili uyarıda bulundu. Büyükşehir Belediyesinden konu ile ilgili yapılan açıklamada; “40. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu’na istinaden 23 Şubat Pazar günü saat 08.00-13.00 saatleri arasında; Kahramanmaraş Caddesi Ortahisar İlçe Belediyesi önündeki yolun trafiğe kapatılıp Islahhane Caddesi’ne yönlendirilmesi, Reşadiye kavşağına, yeni sahil yolu liman kavşağı ve Akçaabat istikametinden geliş, Soğuksu kavşağından Şenol Güneş Caddesi istikameti Mumhane Önü’nden kavşağa geliş viyadük ve kuzey kolu kapatılması, Ayasofya kavşağına liman ve Akçaabat giriş kolları, Osman Turan Caddesi kavşağı giriş kolunun kapatılması, Yavuz Selim Bulvarı eski sahil yolu Ayasofya istikameti kolunun kapatılması ve Beşirli istikametine giden viyadüğün bariyerle uzatılıp tek şerit çalıştırılması, 2 Nolu Beşirli sinyalize kavşağına doğudan gelip U dönüşü yapacak şekilde doğuya doğru kapatılıp sağ taraftan Yavuz Selim Bulvarı’na tek şerit trafiğin verilmesi ve maraton koşusunun yapılacak olan güzergahın güneyindeki Toklu Kuran Kursu Ayasofya mahallelerinin maraton boyunca trafik sirkülasyonunun güneye doğru yönlendirilmesi yapılacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

KIYASIYA MÜCADELE
Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü etkinliklerinde masa tenisi ve satranç turnuvası yoğun ilgiyle karşılandı. Trabzon’un Ortahisar İlçesi Beşirli Mahallesi Beşirli Spor Kompleksi Satranç Salonunda düzenlenen turnuvaya 5 guruptan 325 oyuncu katıldı. Yoğun ilginin olduğu turnuvada yarışmacılar kıyasıya mücadele etti.

Aynı etkinlik kapsamında Yalıncak Mahallesinde bulunan Hayri Gür Spor salonunda ise Masa Tenisi turnuvası düzenlendi. Turnuvaya 6 guruptan 83 yarışmacı katıldı. Yarışmanın sonunda dereceye giren oyunculara yarın saat 11:00’da Hamamizade İhsan Bey Kültür merkezinde törende ödülleri takdim edilecek.

OF ÖNEMLİ İLÇEMİZ
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ile birlikte Of Hayrat Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ne iade-i ziyarette bulundu. Dernek Başkanı Ahmet Aksoy ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Başkan Genç “Of derneğimiz medeniyetimizin esas değerlerini oluşturan kültür ve yardımlaşma konusunda çok önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Of Derneğimize bir sözümüz vardı. Geç de olsa bu sözümüzü ifa ettik. Of hakikaten şehrimiz adına çok çok önemli bir ilçemiz.

Önemli değerler yetiştirmiş bir ilçemiz. Son kabine açıklandığında dört bakanımızdan üçünün Oflu olması bir tesadüf değil. Of hakikaten çok önemli, biz de gurur duyuyoruz. Ülkemiz şu anda çok kritik eşikten geçerken kabinede dört Trabzonlu bakanımızın oluşu ve bunların üçünün Oflu olması, Of'un alameti farikasıdır.” dedi.

KIZILAY’DAN YARDIM ELİ
Türk Kızılay gönüllüleri tarafından hazırlanan kıyafetler, Ballıca Kur'an Kursu öğrencilerine teslim edildi. Of Kaymakamı Eyüp Fırat, beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu, İlçe Müftüsü Hüseyin İspiroğlu ve Türk Kızılay Fatih Şube Başkanı Mustafa Türk ile Of ilçesine bağlı Ballıca Mahallesi'nde eğitim veren Kur'an kursunu ziyaret etti. Mardin, Diyarbakır, Hatay, Şanlıurfa ve Şırnak gibi illerden 81 öğrencinin Kur'an-ı Kerim eğitimi aldığı kursta öğrencilerle sohbet eden Fırat ve beraberindekiler, Kızılay gönüllüleri tarafından hazırlanan kıyafetleri öğrencilere verdi.

830 İŞÇİ ALINACAK
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) yeni açılacak fabrika ve eksik fabrikalar için mevsimlik işçi alacak. ÇAYKUR'dan yapılan yazılı açıklamada “2020 yılı için yeni açılacak Fındıklı Fabrikası ve diğer eksik olan bazı işletmeler için mevsimlik tahmil, tahliye işçisi alımı uygulanacak olup, müracaatlar mevzuat gereği İş-Kur aracılığı ile alınacaktır. Bilahare noter tarafından kura çekimi ile alımlar uygulanacaktır.” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, Rize'de 617, Trabzon'da bölgesi 132, Artvin'de 80 ve Giresun'da 1 kişi olmak üzere toplamda 830 kişinin mevsimlik işçi olarak işe alınacağı aktarıldı.

Editör: Haber Merkezi